Cum poti Petrece timp Calitativ Alaturi de cei Dragi? Descopera Jocuri de Societate pentru Familie

Cum poti Petrece timp Calitativ Alaturi de cei Dragi? Descopera Jocuri de Societate pentru Familie

Foarte mulți părinții sunt în căutare de idei de jocuri și activități pe care le pot face în familie pentru că timpul petrecut împreună cu cei mici este foarte limitat. O bună modalitate în care ne putem petrece timpul calitativ alături de cei dragi este prin jocuri de societate pentru familie jucate seara. Ar putea să semene și cu un timp furat, unul suspendat, în care ai în sfârșit ocazia să stai mai mult cu ai tăi, să luați masa împreună și să vă distrați, relaxați și să construiți mai multe amintiri. Descoperind jocuri de societate pentru familie creezi o metodă bună de a pune măcar pentru câteva ore între paranteze lumea exterioară și anxietățile care vin la pachet și de a găsi resurse de răbdare pentru cei mici și cei mari deopotrivă. Iată câteva idei de jocuri de societate pentru familie:

  • 221B Baker Street - Sherlock Holmes

Acceptă provocarea acestui joc tradus și adaptat în limba română, de a te alătura maestrului detectiv particular Sherlock Holmes pentru a rezolva 75 de cazuri de crime misterioase, testându-ți capacitatea de detectiv particular. Face parte din grupul jocuri de societate pentru familie, se poate juca în 2 la 6 jucători, +10 ani, un caz putând fi rezolvat în aproximativ 80 min.

Jocul include o tablă de joc cu 14 locații, 75 cartonașe de Cazuri, Broșura de reguli, indicii și soluții, Carnețel pentru soluții, 6 pioni, 6 cartonașe Scotland Yard, 6 cartonașe Cheie Schelet și 1 zar.

Pe parcursul jocului, vei citi Cazurile de pe cartonașe și vei încerca să răspunzi la întrebările de la finalul fiecărui Caz. Pe cartonașele de Cazuri, vei găsi și locațiile de pe tabla de joc în care trebuie să ajungi pentru a descoperi indiciile aferente fiecărui caz. Regulile jocului, indiciile și soluțiile cazurilor se regăsesc în Broșura de reguli, indicii și soluții, inclusă în cutia jocului.

În pregătirea jocului, fiecare jucător primește câte un pion pe care îl pune pe tabla de joc la Strada Baker nr. 221B, un cartonaș Cheie Schelet, un cartonaș Scotland Yard și o foaie din carnețelul pentru Soluții. Cartonașele Cheie Schelet rămase se plasează pe tabla la Lăcătușărie, iar cartonașele Scotland Yard la Scotland Yard. Unul dintre jucători citește cu voce tare întâmplarea din Cazul nr. 1 din teancul de cartonașe și întrebările la care trebuie să se răspundă. Se recomandă parcurgerea în ordine a Cazurilor, de la 1 la 75. Toți jucătorii dau cu zarul, iar jucătorul cu cel mai mare număr pe zar va începe jocul. Ordinea jucătorilor va fi în sensul acelor de ceasornic.

Cum se joacă: Fiecare jucător, în tura sa, va da cu zarul și va muta pionul conform numerelor de pe zar pentru a ajunge într-o locație. Odată ajuns în una dintre cele 14 locații de pe tablă, jucătorul va consulta Cazul pentru a vedea numărul indiciului aferent locației respective și va citi acel indiciu, în gând, din Broșura de reguli, indicii și soluții, apoi îl va bifa și nota în foaia sa din carnețelul pentru Soluții. Jocul va fi continuat în acest fel până când jucătorul va strânge suficiente indicii pentru a răspunde la întrebările Cazului. Odată ce un jucător consideră că știe răspunsurile la întrebările cazului, va face mutările potrivite pe tabla de joc astfel încât să ajungă înapoi la Strada Baker nr. 221B și va anunța Soluția. Apoi, va citi Soluția din Broșura de reguli, indicii și soluții. Dacă este corectă, jucătorul își va putea anunța victoria. Dacă nu este corectă, jucătorul va ieși din joc, iar ceilalți jucători vor continua jocul până când unul dintre ei va găsi răspunsurile corecte.

În timpul jocului, care face parte din grupul jocuri de societate pentru familie, veți putea întâmpina și diverse capcane, precum indicii irelevante, indicii care vă pot pune în încurcătură sau chiar blocarea accesului într-o anumită locație de către alți jucători cu ajutorul cartonașului Scotland Yard. Bineînțeles, tabla de joc conține și elemente care vă vin în ajutor, precum locația Depoul de Trăsuri, din care va puteți deplasa către orice altă locație, fără a mai da cu zarul.

Doar cunoscând aceste elemente speciale, vă veți putea construi strategia perfectă pentru a aduna cât mai repede indiciile necesare rezolvării cazurilor.

  • Campionii distracției

Campionii distracției este un joc din grupul jocuri de societate pentru familie, jocul provocărilor trăsnite care îți măsoară nivelul de încredere în forțele proprii. Scopul jocului este de a strânge cât mai multe puncte pariind pe abilitățile tale de a îndeplini cu succes o serie de provocări ridicole, folosindu-te de o serie de obiecte alese, aparent, la întâmplare. Toți jucătorii vor trece prin aceleași provocări, așa că este potrivit atât pentru copii, cât și pentru adulți, acest joc de petrecere distractiv și alert, garantând o distracție maximă. Jocul este pentru 2 la 8 jucători, +11 ani.

Cum se joacă: În cutia jocului se găsesc 160 cartonașe cu Provocări, 80 jetoane, 10 pahare, 5 mingi, 4 zaruri, bețișoare din plastic, carnețel, metru, clepsidră și instrucțiuni de joc în limba română.

Provocările sunt împărțite în 4 categorii, „Solo” sunt provocările realizate individual, pe rând, „Bătălia supremă” este o provocare realizată de toți jucătorii, unul împotriva celorlalți, „Ca frații” este o provocare realizată în echipe de 2 jucători, ca parteneri, iar „Duel” este provocarea ce se realizează în echipe de 2 jucători, ca adversari.

În Campionii distracției toți jucătorii participă la realizarea provocărilor, iar obiectivul jocului este de a strânge cât mai multe puncte după finalizarea a 10 provocări. Înaintea fiecărei provocări, fiecare jucător pariază jetoane valorice, în funcție de cât de sigur este că poate îndeplini acea provocare. Jetoanele au culori diferite, in funcție de valoarea lor: albastrul este 1 punct, portocaliul este 3 puncte și galbenul este 5 puncte.

Campionii distracției este un joc ce poate fi jucat în familie, în teambuildinguri sau la petreceri.

  • 20 Second Showdown

Dintre jocuri de societate pentru familie, jocul 20 Second Showdown este tradus și adaptat  în limba română, putând fi jucat în 5 la 20 de jucători, +10 ani, organizați în două echipe și un arbitru. Echipele se vor întrece în îndeplinirea unor provocări, presați de scurgerea timpului din clepsidră. Jocul include 198 de cartonașe cu câte 2 Provocări, 2 cartonașe Ajutor, 1 clepsidră cool și 2 ștafete.

Obiectivul jocului este de a câștiga 3 runde. O runda poate fi câștigată atunci când echipa adversă rămâne  fără „timp” în clepsidră.

Cum se joacă: Se alege arbitrul, care are printre sarcini alegerea uneia dintre cele două provocări de pe cartonaș, citirea provocării, rotirea clepsidrei și confirmarea îndeplinirii corecte a sarcinii. Jucătorii se împart în două echipe și se așază față în față. Arbitrul pune clepsidra pe o parte, alocând câte 20 de secunde de nisip fiecărei echipe, și o învârte. Capetele clepsidrei sunt de culori diferite, albastru și galben, iar capătul ce se va opri în dreptul fiecărei echipe, va decide culoarea acesteia, formându-se astfel Echipa Albastră și Echipa Galbenă. Se împarte câte un cartonaș Ajutor fiecărei echipe, cartonaș ce poate fi folosit o singură dată pe rundă, de un jucător care nu reușește să realizeze singur o provocare. Se împart ștafetele. Ștafeta va porni de la jucătorul care începe jocul, predând-o apoi următorului jucător din echipa sa, după îndeplinirea unei provocări.

Echipa Albastră începe jocul. Arbitrul va porni clepsidra, cu capătul albastru orientat în sus și va citi o Provocare. Jucătorul va încerca îndeplinirea provocării, iar coechipierii îl pot ajuta doar dacă este menționat pe cartonaș acest lucru sau dacă folosește cartonașul Ajutor. După îndeplinirea provocării, este rândul Echipei Galbene. Arbitrul va întoarce clepsidra cu capătul galben orientat în sus și va citi o altă Provocare pe care o va îndeplini unul dintre jucătorii Echipei Galbene. Jocul va continua prin alternarea echipelor în îndeplinirea provocărilor, până când una dintre echipe rămâne fără nisip în clepsidră și echipa adversa va câștiga runda. Când una dintre echipe câștigă 3 runde, câștigă jocul.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!