A te întâlni cu gașca de prieteni este un lucru pe care cel mai probabil ai vrea să ai timp să îl faci mai des. Ocaziile în care vă întâlniți sunt de cele mai multe ori speciale, zile de naștere, onomastici, revelioane, dar nu numai. Un nou apartament sau o renovare mult așteptată, atunci când vrei să le arăți mobila nou cumpărată, canapeaua mult mai mare, sau să le povestești despre investiția făcută rapid, pe nepusă masă, cu un credit online, atunci îi inviți în weekend la tine. Vă strângeți mulți și vrei să fie o întâlnire antrenantă, în care garantat să vă simțiți foarte bine și să vă distrați. Iată câteva sugestii de jocuri de societate pentru petreceri care vor anima atmosfera:
- Cufărul petrecerii
În cutia acestui joc, tradus și adaptat pentru limba română, veți găsi tot de ce aveți nevoie pentru a juca 8 din cele mai tari jocuri de societate pentru petreceri, jocuri ce pot fi jucate de 2 până la 20 de jucători. Cufărul petrecerii este recomandat doar adulților, +18 ani. În cutia jocului găsești 20 de pahare beer pong, 4 mingi de ping pong și 52 de cărți de joc speciale.
Deschizând Cufărul petrecerii, poți juca cu prietenii la întâlniri oricare din cele 8 jocuri de societate pentru petreceri, toate fiind o adevărată distracție și izvor de voie bună:
- Beer Pong este un joc de petrecere despre care cu siguranță ai auzit. Jucătorii dintr-o echipă aruncă, pe rând, mingile de ping pong în paharele echipei adverse pentru a-i face pe jucători să bea conținutul acestora. Poate este ușor să nimerești la început...dar în timp viața se complică. Jocul Beer Pong se joacă în 2 la 8 persoane și aveți nevoie de 20 de pahare, 2 mingi de ping pong și 1 masă mare.
- Niciodată nu am este un joc aproape la fel de cunoscut, jocul dezvăluind cam cât de depravați sunt, de fapt, prietenii tăi. Jucătorii extrag, pe rând, câte un cartonaș și îl citesc cu voce tare. Dacă au făcut ceea ce este scris pe cartonaș, atunci trebuie să bea câte o măsură de băutură. Jocul Niciodată nu am se joacă în 4 la 20 de persoane și aveți nevoie cărțile de joc.
- Cercul de foc este un joc pentru cei ce caută băutură. Cărțile de joc se amestecă și se împrăștie pe masă, cu fața în jos, iar în mijlocul lor se pune un pahar cu băutură, Cupa Regelui. Jucătorii trag, pe rând, câte un cartonaș și urmează indicațiile de pe acesta. În plus, jucătorul care extrage cel de-al patrulea cartonaș Cupa Regelui trebuie să bea până la fund Cupa Regelui, finalizând jocul. Jocul Cercul de Foc se joacă în 4 la 12 jucători și aveți nevoie de cărțile de joc, 1 pahar mare de sticla și 1 masă.
- Întoarce paharul descoperă un joc în echipe foarte competitiv și o cursă încărcată de aburi de alcool. Jucătorii se împart în echipe, își pun câte un pahar de băutură în dreptul lor și se poziționează față în față, la o masă. Cursa pornește în același timp pentru ambele echipe. Cum se desfășoară jocul? Pe rând, fiecare jucător bea conținutul paharului și îl întoarce cu fața în jos, împingându-l de la marginea mesei, cu o singură mână. Prima echipă în care jucătorii reușesc să își întoarcă toate paharele, câștigă. Jocul Întoarce paharul se joacă în 6 la 14 persoane și aveți nevoie de pahare, câte 1 pentru fiecare jucător, 1 masă mare și ce să puneți în pahare.
- 21 nu este jocul care să te învețe să numeri până la 21. Sub nici o formă. Scopul jucătorilor este de a evita să spună numărul „21”, în timp ce vor fi păcăliți de adversari sau chiar de regulile jocului. Jocul 21 este un joc distractiv, care se joacă în 3 la 16 persoane și se bea destul.
- Fentează dealerul este jocul în care trebuie să fii clarvăzător și să prevezi cât de repede te vei îmbăta jucând acest joc... Jucătorii trebuie să ghicească, pe rând, cartea care stă deasupra teancului de cărți de joc. În funcție de rezultat, vor fi pedepsiți cu „degete” de băutură fie jucătorul care a încercat să ghicească, fie dealerul. Jocul Fentează dealerul se joacă în 2 la 10 persoane și aveți nevoie de cărțile de joc.
- Cel mai probabil este jocul cu ajutorul căruia vei putea afla ce cred prietenii tăi că ești în stare, dar și viceversa. Jucătorii citesc afirmațiile de pe cartonașe și îl indică pe acela dintre ei care ar fi în stare să facă un anumit lucru. Sau chiar a făcut, cine știe... Jucătorul care are cele mai multe degete îndreptate spre el, trebuie să bea. Jocul Cel mai probabil se joacă în 4 la 20 de persoane și aveți nevoie de cărțile de joc.
- Aroganța este jocul în care afli dacă ești norocos, pentru că soarta îți va fi decisă de o monedă. Pe parcursul jocului, vei pregăti un cocktail special pentru adversari sau chiar pentru... tine. Ai grijă, „Ce cocktail ție nu-ți place, altuia nu-i face!”. Jocul Aroganța necesită 2 la 12 jucători, 1 pahar mare de sticlă, mai multe sticle nu foarte mici și 1 monedă.
În jocul Cufărul petrecerii toate pedepsele sunt de băut și sunt măsurate în „degete”. Un deget reprezintă cantitatea de alcool înghițită care reduce volumul paharului cu înălțimea unui deget plasat pe orizontală. Dacă alegeți ca băutură în loc de vin spirtoase, puteți să reduceți cantitatea pedepsei la jumătate.
Echipa Gameology recomandă consumul moderat de alcool.
- Narcos
Există posibilitatea unor jocuri de societate pentru petreceri, care să ofere jucătorilor oportunitatea de a interpreta rolurile unor personaje foarte puternice. Jocul de societate Narcos, bazat pe serialul de succes cu același nume este un astfel de loc. În acest joc vei avea rolul unor personaje puternice și facțiuni din lumea narcoticelor, rescriind istoria din spatele succesului și înfrângeri lui Pablo Escobar, cunoscut și sub porecla de El Patrón.
Jocul este gândit să fie jucat de 2 la 5 adulți, + 18 ani, cu o durată estimată de joc de circa 100 minute. Jocul include 19 figurine, 10 x Asasini, 2 x Agenți DEA, 2 x Polițiști, 2 x Los Pepes, 2 x Cartelul Cali, 1 x El Patrón, 1 planșă cu harta, 1 planșă de joc pentru acțiuni, 1 planșă de joc pentru El Patrón, 15 marcaje pentru ascunzători, 15 pachete de cocaină din plastic, 71 cărți, 75 jetoane, 7 suporturi pentru figurine, 1 cartonaș cu ascunzători și instrucțiunile de joc. Jocul este tradus și adaptat pentru limba română.
În acest joc, un jucător interpretează rolul lui El Patrón, cel care își construiește un vast imperiu al narcoticelor, încercând să se ascundă, iar ceilalți jucători, care sunt persoane din DEA, Poliția națională columbiană sau Cartelul Cali, încercând să îl prindă. Pe parcursul jocului, reprezentanții tuturor facțiunilor de vânătoare vor aduna indicii, vor face schimb de informații și vor crea strategii, scopul fiind unul comun, să descopere locația reala a lui El Patrón. Obiectivul nu va fi ușor de îndeplinit având în vedere că El Patrón deține multe proprietăți, reușind să își schimbe mereu locația... Jucătorul care îl interpretează pe El Patrón poate recurge la vicleșuguri, distragerea atenției și intimidare pentru a manipula informațiile de pe tablă și a se ascunde. Bineînțeles, el va încerca să devină El Presidente pentru a obține și mai multă influență sau să îndeplinească obiective secrete pentru controlul suprem al națiunii.
Jocul este o adevărată provocare pentru cei ce vor încerca să afle în timp util locația exactă pentru a îl prinde pe El Patrón, cât și pentru acesta care va încerca să scape.
- Legless
Jocul Legless face parte dintre acele jocuri de societate pentru petreceri în care trebuie să dai cât mai multe exemple, pe anumite tematici mai mult sau mai puțin trăsnite. Dacă eziți, repeți, rămâi fără idei sau chiar spui ceva ce nu se potrivește, trebuie sa bei câte o măsură de băutură. Cine știe, poate așa o să ai mai multă inspirație...Jocul include 55 de cartonașe cu tematici și instrucțiunile de joc în limba engleză.
Fiecare cartonaș conține câte două tematici, una marcată cu galben, cealaltă cu negru, fiecare jucător alegând dintre cele două. Dintre tematicile pe care le poți regăsi în Legless, se numără „Arome de înghețată”, „Sunete de animale de imitat”, „Părți ale corpului care emană miros”.
Pe parcursul jocului, puteți folosi atât băuturi alcoolice, cât și non-alcoolice. Cei de la Gameology, recomandă consumul moderat și responsabil de alcool, bineînțeles.