Iti place sa calatoresti? Incearca Ticket To Ride, jocul cu care te plimbi chiar de acasa

Iti place sa calatoresti? Incearca Ticket To Ride, jocul cu care te plimbi chiar de acasa

Ticket to Ride este un joc de societate, cu tematică feroviară, proiectat de Alan R. Moon. A fost ilustrat de Julien Delval și Cyrille Daujean și publicat în 2004 de „Days of Wonder”.

Versiunea originală a jocului este jucată pe o tablă care prezintă o hartă feroviară a Statelor Unite și a sudului Canadei. Jocul Ticket to Ride este un joc de construcție rute, management și tragere de cărți de joc, realizare de colecții, cu tematica călătorie, transporturi și trenuri. Chiar dacă este un joc simplu, cere jucătorilor decizii tactice și o strategie puternică la fiecare rundă. Jucătorii colectează și joacă cărți de vagoane de tren pentru a revendica rute feroviare în America de Nord. Punctele se câștigă pe baza lungimii traseelor revendicate, oricine completează cea mai lungă cale ferată continuă și dacă jucătorul poate conecta orașe îndepărtate care sunt determinate prin extragerea cărților de bilete. În anii următori lansării au fost publicate ediții localizate care descriu hărți ale altor țări, orașe și regiuni. Jocul Ticket to Ride este un joc pentru 2 la 5 jucători cu vârstă + 8 ani.

Jocul Ticket to Ride continuă tradiția de jocuri format mare a „Days of Wonder”, cuprinzând ilustrații de calitate și componente incluzând o hartă mare a Americii de nord, 225 de trenulețe, 144 de cărți ilustrate și jetoane de scor.

Jocul a câștigat „Spiel des Jahres” din 2004, Premiul Origins pentru cel mai bun joc de societate din 2004, premiul „Diana Jones” din 2005, „As d'Or Jeu de l'année” din 2005 și s-a clasat pe locul al doilea în „Schweizer Spielepreis” pentru Jocuri de familie. Ticket to Ride: Europa a câștigat Premiul internațional pentru jucători din 2005. Începând din august 2008, peste 750.000 de exemplare ale jocului au fost vândute conform editorului. În octombrie 2014, s-au raportat că s-au vândut peste trei milioane de exemplare, cu vânzări cu amănuntul de peste 150 de milioane de dolari.

De-a lungul timpului jocul Ticket to Ride a devenit sinonim cu „jocul de introducere” în lumea jocurilor de societate, adică board games, fiind ideal pentru a aduce noi fani în această lume.

Cum se joacă?

De o simplitate elegantă, jocul Ticket to Ride poate fi învățat în 3 minute.

Regulile sunt destul de simple pentru a fi notate pe un bilet de tren, la fiecare rundă, fie tragi mai multe cărți, fie revendici un drum, fie iei un Bilet de Destinație în plus” spune autorul jocului Ticket to Ride, Alan R. Moon. „Tensiunea provine din faptul că ești silit să echilibrezi lăcomia, adăugarea, de noi cărți în mână și teama, să pierzi un drum esențial în favoarea unui rival”.

La începutul jocului principal, jucătorilor li se oferă patru cărți de vagoane ca mână de joc. De asemenea, li se distribuie trei cărți de bilet de destinație, fiecare dintre ele indicând o pereche de orașe pe o hartă a Statelor Unite și a sudului Canadei. Acestea devin obiective, reprezentând două puncte finale pe care jucătorii încearcă să le conecteze în secret. Jucătorul trebuie să păstreze cel puțin două dintre aceste cărți de destinație și să arunce biletele nedorite, dacă există, în partea de jos a stivei. Odată păstrat, un bilet de destinație nu poate fi aruncat pentru restul jocului. Fiecare jucător selectează, de asemenea, un grup de 45 de piese de tren colorate, cu un marcator de punctare corespunzător.

La fiecare tură, jucătorul trebuie să aleagă una dintre cele trei opțiuni:

  1. Extrage două cărți de vagoane în diferite culori din grămezile de extragere, cu restricția că extragerea unei cărți de locomotivă cu fața în sus pierde extragerea unei alte cărți, sau
  2. Extrage trei carduri de bilete de destinație suplimentare și păstrează cel puțin unul, înlocuind biletele nedorite în partea de jos a stivei, sau
  3. Joacă cărțile de vagoane colectate din mână pentru a revendica o rută pe tablă și plasează numărul corespunzător de piese de tren pe ruta reclamată, câștigând astfel puncte.

Traseele au diferite lungimi, necesitând un număr diferit de cărți potrivite, iar fiecare traseu discret marcat pe tablă poate fi revendicat de un singur jucător. Traseele mai lungi valorează progresiv mai multe puncte decât traseele mai scurte, de exemplu, un traseu de lungime patru valorează mai mult decât două trasee de lungime două.

Un jucător poate revendica orice traseu, oriunde pe tablă, care nu a fost deja revendicat, indiferent dacă ruta ajută la completarea biletelor de destinație. Traseele obțin puncte de la sine, așa cum s-a menționat mai sus, dar traseele care nu sunt conectate la destinația unui jucător nu îi ajută să ajungă la destinație sau să își completeze biletul de destinație.

Jocul se termină atunci când un jucător are doar două sau mai puține piese de tren colorate. Când se întâmplă acest lucru, fiecare jucător joacă apoi o tură suplimentară, după care fiecare își dezvăluie biletele de destinație ascunse anterior. Se acordă puncte suplimentare pentru conectarea cu succes a destinațiilor de pe cărți, în timp ce punctele sunt scăzute pentru orice bilete incomplete. Un bonus de zece puncte este acordat jucătorului care are cel mai lung set de rute conectate continuu.

Versiuni

De la lansarea jocului în 2004, „Days of Wonder” au mai fost lansate jocuri de masă independente suplimentare, hărți de expansiune, care necesită un joc de bază pentru a fi jucate, un joc de cărți și mai multe versiuni de jocuri electronice.

  • Ticket to Ride: Europe a fost lansat în 2005 și are loc pe o hartă a Europei așa cum era la începutul secolului al XX-lea. Jocul introduce rute de feribot și rute de tunel. În 2009, „Days of Wonder” a lansat Europe 1912, o extensie de cărți pentru jocul european.
  • Ticket to Ride: Märklin a fost lansat în 2006, pe baza unei hărți a Germaniei. Märklin este o companie germană de jucării, cunoscută mai ales pentru modelele de căi ferate și jucăriile tehnice. În timp ce cărțile de vagoane feroviare de fiecare tip din jocurile anterioare erau identice, cel din această variantă prezintă fiecare o imagine diferită a materialului rulant Märklin. Această ediție introduce pasagerii care sunt folosiți pentru a ridica mărfuri valoroase de-a lungul rutelor.
  • Ticket to Ride: Nordic countries lansat la sfârșitul lunii octombrie 2007, „Days of Wonder” a lansat o versiune locală a Ticket to Ride în țările nordice, inclusiv în părți din Rusia și Estonia.
  • Ticket to Ride: The Card Game a fost lansat în vara anului 2008 și include un stil și o temă artistică similară jocului de masă, precum și mecanismul general de joc al colecției.
  • Ticket to Ride: Map Collections a fost lansată începând din 2011, introducând pe lângă hărți, noi reguli specifice noii versiuni și necesitând piese de la Ticket to Ride sau Ticket to Ride: Europe. Până în prezent au fost lansate următoarele colecții de hărți: Asia (2011), India + Switzerland (2011), The Heart of Africa (2012), Nederland (2013), United Kingdom + Pennsylvania (2015), France + Old West (2017), Poland (2019).
  • Ticket to Ride: Germany este lansat în 2012.
  • Ticket to Ride: 10th Anniversary este jocul aniversar lansat în 2014, fiind o hartă mai mare a jocului original și are cutii metalice pentru trenuri. Nu există modificări ale regulilor jocului, dar harta și trenulețele sunt mai mari și au fost reproiectate. Extinderea SUA 1910 este inclusă în această versiune.
  • Ticket to Ride: Rails & Sails a fost lansat în întreaga lume în septembrie 2016, fiind un joc independent cu o placă dublă. O parte este harta lumii, iar cealaltă este harta marilor lacuri din America de Nord. Această versiune conține piese de tren, piese de navă și jetoane de port.
  • Ticket to Ride: Prima călătorie a fost lansată în 2016 pentru copiii cu vârsta + 6 ani.

Ticket to Ride: 15th Anniversary este jocul aniversar lansat în 9 august 2019, prezintă vagoane de tren translucide, bordurile și spatele cardurilor au fost actualizate. Nu sunt modificări ale jocului și nu sunt incluse extensii în această ediție.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!