Jocuri de Societate care Dezvoltă Memoria Vizuală

Jocuri de Societate care Dezvoltă Memoria Vizuală

Cunoașterea umană interconectează procese mentale precum percepția, atenția, memoria și gândirea. Creierul uman are o capacitate uimitoare de adaptare la mediu și la schimbare. La copii, această abilitate este deosebit de bine dezvoltată și de aceea trebuie să o dezvoltăm. Pentru a îmbunătăți memoria, trebuie să înveți constant ceva nou. Prin urmare, copilul nu trebuie învățat numai muzică sau numai desen.

Totuși copiii trebuie să se și joace, si asta nu doar de dragul distracției ci mai ales pentru o memorie mai antrenată. Studiile demonstrează constant că vremea „pierdută” cu jocuri de societate ajută pentru dezvoltarea memoriei, deci nu e tocmai distracție fără beneficii. Culmea este că jocurile au același efect și asupra adulților.

Sunt multe jocuri de societate care dezvoltă memoria vizuală prin culori și prin imagini, dar și prin relaxarea pe care o dă joaca, facilitând astfel dezvoltarea memoriei.

  • BrainBox este o colecție de jocuri de societate educative care provoacă la învățat într-un mod distractiv, joc care le testează copiilor memoria și atenția la detalii. Seria începe cu jocuri simple pentru cei de +3 ani cum este „BrainBox - Bobiță și Buburuza”, trecând prin „BrainBox - Matematica pentru cei mici” pentru +5 ani și atingând „BrainBox – Universul”, „BrainBox - Descoperă România” sau „BrainBox – Să învățăm engleza” pentru cei de +8 ani. Colecția conține 16 jocuri deosebit de instructive pentru vârsta indicată, de la a învăța litere sau numere, semnele operațiilor sau învățarea lucrurilor în opoziție la învățarea orașelor lumii sau despre univers. Jocurile din acestă serie se joacă cu minimum doi jucători, și joaca părinților împreună cu micuțul îi va da celui mic încredere în propriile puteri.

Toate jocurile conțin 55 de cartonașe, 1 clepsidră de 10 secunde și 1 zar cu 6 fețe.

Fiecare cartonaș este inscripționat față-verso, pe față fiind reprezentată o noțiune din tematica jocului respectiv și elemente reprezentative, iar pe verso având o serie de 6 întrebări despre această noțiune. Scopul jucătorilor este de a aduna cât mai multe cartonașe după 10 minute de joc, răspunzând la întrebările de pe cartonașe pe baza imaginilor de pe acestea.

Cum se joacă: Cel mai tânăr jucător începe jocul, extrăgând un cartonaș din cutie. Întoarce clepsidra și analizează imaginea și informațiile de pe fața cartonașului, având la dispoziție 10 sau 20 de secunde. Apoi, el înmânează cartonașul jucătorului din stânga sa și aruncă zarul. Rezultatul zarului indică numărul întrebării pe care o va citi celălalt jucător de pe cartonaș și la care el trebuie să răspundă. Dacă răspunsul este corect, jucătorul păstrează cartonașul. Dacă răspunsul este greșit, jucătorul pune cartonașul înapoi în cutie, iar jocul continuă cu următorul jucător. Jucătorul care acumulează cele mai multe cartonașe după 10 minute este desemnat câștigător.

Jocul este potrivit atât pentru a fi utilizat de părinți împreună cu cei mici, dar și de cadrele didactice, cu elevii. Cartonașele sunt ingenios ilustrate și ii ajută pe copii să le înțeleagă foarte ușor.

  • Brains este o altă serie de jocuri de societate care te provoacă de a rezolva 50 de puzzle-uri logice. Puzzle-urile au niveluri diferite de dificultate, necesitând atenție și abilități deductive. Seria conține „Make Me Smile”, „Treasure Map”, „Magic Potion”, sau „Japanese Garden”, toate jocuri de societate pentru un jucător +8 ani.

Brains - Magic Potion, de exemplu, este jocul care conține 25 de cartonașe Puzzle față-verso, 7 piese Ingrediente și 1 broșură cu Indicii. Fiecare cartonaș Puzzle reprezintă o pagină din Cartea ta de vrăji și, cu fiecare pagină scrisă corect, vei obține rețetele poțiunilor magice.

Cum se joacă: Se alege unul dintre cele 50 de cartonașe Puzzle și se pune în fața jucătorului, cartonașul reprezentând o pagină din cartea de vrăji. Se plasează Ingredientele la îndemână și se încearcă completarea fiecărui spațiu liber cu Ingredientele necesare. O piesă Ingredient poate fi întoarsă în orice poziție, inclusiv cu fața în jos sau într-o parte. Se continuă cu următoarele cartonașe Puzzle și se găsesc soluții unice pentru toate cele 50 de puzzle-uri. Se pun 3 cristale de sulf, 1 ciupercă fermecată și 2 lingurițe de broască râioasă în ordinea și poziția corectă și poțiunea magică este gata. Jocul testează abilitățile deductive și istețimea pentru obținerea rețetelor corecte ale tuturor poțiunilor magice.

  • Brains Family - Castles & Dragons face parte de asemenea din seria de jocuri de societate „Brains”, fiind însă un joc de familie +8 ani, ce se poate juca în 2 până la 4 persoane, care îmbină rezolvarea de puzzle-uri cu testarea și dezvoltarea atenției, spiritului competitiv și abilităților deductive, fiind un joc educativ și distractiv pentru întreaga familie.

Jocul conține 4 cartonașe Erou, 4 figurine Erou, 9 Medalii, 60 piese Teren, câte 15 pentru fiecare Erou și 50 de cartonașe Aventură. Scopul jucătorilor este de a rezolva puzzle-urile pentru a descoperi castelele și de a învinge dragonii din calea lor, înaintea oponenților.

Cum se joacă: Un jucător întoarce un cartonaș Aventură, ce indică poziția castelelor, dragonilor, dar și poziția de start a Eroului pe fiecare dintre tablele individuale de joc. Simultan, toți jucătorii încearcă să descopere pentru Eroul lor calea către toate castelele, fiecare pe tabla sa de joc. Primul jucător care descoperă, câștigă runda și primește o Medalie. Rundele se succed în același mod, cu misiuni din ce în ce mai complicate. Primul jucător care câștigă 3 Medalii este desemnat câștigătorul jocului.

  • Baffled este un joc de memorie fascinant din categoria jocuri de societate ce antrenează memoria vizuală, fiind destinat a 2 la 4 jucători +8 ani. Jocul include tabla de joc, 28 cartonașe „Viață”, 1 zar, 12 piese de acoperire, 4 jetoane și 12 piese cu simboluri. Acest joc ingenios de memorie te provoacă să găsești simboluri, să le numești, să le schimbi sau să testezi alți jucători. Scopul este să fii cel cu memoria de elefant pentru ca, pe măsură ce vei greși, vei pierde vieți.

Cum se joacă: În acest joc, ai la dispoziție doar 60 de secunde pentru a memora locul unde sunt situate cele 12 piese cu simboluri, dar vei putea deveni destul de confuz sau derutat, adică Baffled, atunci când piesele își vor schimba de multe ori poziția. Jocul este realizat atât de ingenios încât oferă șanse egale de câștig atât copiilor, cât și adulților. Baffled este distractiv pentru întreaga familie și este cu atât mai interesant cu cât veți reuși să descoperiți cine va rezista cel mai mult pe tabla de joc. Jucând Baffled, vei putea să îți dezvolți memoria și concentrarea.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!