Pornește într-o aventură medievală cu jocurile Carcassonne

Pornește într-o aventură medievală cu jocurile Carcassonne

Carcassonne este un oraș în Franța, situat în apropiere de granița cu Spania și este unul din cele mai bine conservate orașe medievale din Europa. Cetatea fortificată Carcassonne a fost înscrisă în anul 1997 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Faima acestei cetăți medievale a aprins imaginația multora ce a dus la apariția unui joc Carcassonne ce a fost proiectat de Klaus-Jürgen Wrede și publicat în 2000 de „Hans im Glück” în germană și de „Rio Grande Games”, până în 2012, și de „Z-Man Games” în prezent, în limba engleză. Jocul a devenit faimos foarte repede, începându-și cariera de acumulare de premii cu premiile Spiel des Jahres și Deutscher Spiele Preis în 2001.

Acest joc Carcassonne este un bord game pentru 2 până la 5 jucători, recomandat celor de vârstă + 7 ani. Este un joc simplu, de mică complexitate, un joc de strategie și de dezvoltare teritorială, ce se petrece într-un fascinant peisaj medieval, cu orașe fortificate, mânăstiri și câmpuri întinse. În acest cadru jucătorii construiesc o întreagă rețea de orașe cu străzi, înconjurate de pajiști și mânăstiri.

Datorită modului ingenios în care a fost creat, Carcassonne îți propune de fiecare dată un joc diferit, ori tabla de joc Carcassonne, ori strategiile jucătorilor vor fi de fiecare dată altfel. Ne referim aici la cea de-a doua ediție a jocului de bază Carcassonne, ce include și două mini-extensii, Râul și Abatele.

Carcassonne, o aventură medievală

Tabla de joc Carcassonne este un peisaj medieval construit de jucători pe măsură ce jocul progresează. Sunt 72 piese de teren, amestecate și cu fața în jos și pentru a începe jocul o singură piesă de teren se întoarce pe față. La fiecare tură, un jucător adaugă o nouă piesă de teren, care trebuie așezată într-un mod care extinde caracteristicile plăcilor deja așezate pe masă.. Aceasta poate avea pe ele un oraș, un drum, o mănăstire, o pășune sau o combinație a acestora și trebuie plasată adiacent plăcilor care au fost deja jucate, astfel încât orașele să fie conectate la orașe, drumurile la drumuri, pășunile la pășuni.

După adăugarea unei noi piese de teren, jucătorul plasator poate opta, conform strategiei sale, pentru plasarea unui pion. În funcție de terenul pe care vei așeza pionii denumiți meeplesi, aceștia vor deveni cavaleri pe oraș, călugări pe mânăstire, tâlhari pe drum sau fermieri pe pășune. Când acea zonă va fi completă, acel meeple va obține un număr de puncte pentru proprietarul său.

În timpul unui joc Carcassonne, jucătorii se confruntă cu decizii la întrebări de genul „Merită într-adevăr să-mi pun ultimul meeple acolo?” sau „Ar trebui să folosesc această piesă de teren pentru a-mi extinde orașul sau ar trebui să o plaseze lângă adversar, în schimb, oferindu-i un timp greu pentru a-și finaliza proiectul și a înscrie puncte?” Jucătorul care plasează o piesă de teren nu poate folosi un pion pentru a revendica orice caracteristici ale terenului extins dacă acele  caracteristici sunt deja revendicate de un alt jucător. Cu toate acestea, este posibil ca trăsăturile de teren revendicate de jucătorii adversari să devină „împărtășite” prin plasarea ulterioară a plăcilor care le conectează. De exemplu, două plăci de câmp separate, fiecare cu un adept, se pot conecta într-un singur câmp printr-o altă placă de teren. Mai mult decât atât, fiecare jucător are la dispoziție 7 supuși pe care are dreptul de a decide apoi dacă îi trimite pe noul teritoriu adăugat hărții. Inventivitatea și perspicacitatea jucătorilor este pusă la încercare nu doar atunci când aceștia conturează peisajul pentru tabla de joc Carcassonne, ci și când trebuie să își plaseze cât mai strategic supușii.

Jocul se termină când a fost plasată ultima piesă de teren. În acel moment, toate caracteristicile, inclusiv câmpurile, obțin puncte pentru jucătorii cu cei mai mulți adepți. Jucătorul cu cele mai multe puncte câștigă jocul.

Aventura medievală continuă cu extensii

Pentru a face jocul și mai atractiv, au fost publicate mai multe extensii oficiale pentru Carcassonne, care adaugă numeroase reguli suplimentare, plăci de teren și noi tipuri de figuri. Aceste extensii pot fi jucate numai împreună cu jocul de bază. În felul acesta chiar se poate dubla lungimea jocului. Aceste extensii fac din acest joc Carcassonne un joc aproape fără sfârșit, care te va atrage permanent cu ceva nou.

  • Hanuri si catedrale este prima extensie a celebrului joc Carcassonne tactic de așezare a plăcilor de teren, Carcassonne, și conține noi elemente sau componente suplimentare pentru o nouă provocare. Extensia adaugă câteva plăci de teren noi și o nouă figură, abatele. Plăcile speciale cu hanuri și catedrale pot fi plasate ca parte a drumurilor și orașelor pentru a-și spori valoarea, cu condiția să fie finalizate până la sfârșitul jocului. Cu ajutorul noilor plăci de teren veți putea construi Hanuri pe drumuri sau Catedrale în oraș, pentru a acumula mai multe puncte, cu cei 6 meeplesi mari veți cuceri mai rapid teritorii, iar cartonașele cu puncte vă vor ajuta să calculați mai ușor punctajul.
  • Contele, regele și vasalii înseamnă noi plăci de teren ce pot fi jucate numai împreună cu jocul de bază dar și în combinații cu alte mini extensii. Plăcile de teren în plus alei acestei a șasea extensii conferă jucătorilor o mai mare diversitate a acestui joc Carcassonne printr-o serie de 4 mini-extensii diferite.
  • In arena circului este extensia cu numărul zece a acestui joc Carcassonne ce poate fi jucată cu jocul de bază și te introduce în lumea spectaculoasă a circului. Pe parcursul jocului, fiecare jucător trebuie să își plaseze meeplesii cât mai aproape de Cortul de circ, pe placa unde este așezat cortul sau în cele 8 plăci de lângă el. Atunci când circul se muta în altă parte, jucătorii încasează puncte și reiau misiunea.
  • Carcassonne Junior este o ediție creata special pentru copii. Această variantă de joc Carcassonne păstrează atmosfera orașului medieval și modul de construire ingenios al acestuia din jocul clasic, însă elimină etapa mai dificilă de calculare a punctajelor, pentru a putea fi jucat de copii + 4 ani. În ediția Carcassonne Junior se sărbătorește Ziua Naționala a Franței, 14 iulie, zi în care animalele din orașul medieval Carcassonne, precum oi, găini și vaci, sunt eliberate pe străzi. Misiunea copiilor este de a aduce la casele lor toate aceste animăluțe până la finalul zilei. Jucătorul câștigător va fi cel care va reuși să plaseze primul toți cei 8 pioni ai săi.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!