• Intra in cont
  • 021.555.3304
  • Favorite
  • 0 0

Rabdare de Fier? De ce nu Incerci Puzzle-uri cu 1000 de Piese

Rabdare de Fier? De ce nu Incerci Puzzle-uri cu 1000 de Piese

Jocurile puzzle sunt atât pentru copii cât și pentru adulți unele dintre cele mai potrivite modalități de stimulare și testare a inventivității. Jocurile puzzle au un rol important în dezvoltarea inteligenței, ceea ce le face o alegere potrivită pentru utilizarea în scopuri educaționale. Pe lângă faptul că oferă și o doză de divertisment, se vorbește și despre beneficiile semnificative asupra procesului intelectual uman al jocurilor puzzle.

Jocurile puzzle sunt un stimulent deosebit pentru adulți. S-a concluzionat că oamenii au nevoie de determinare, răbdare și logică pentru a lucra, iar viața reală însăși reprezintă un imens puzzle. Aceste jocuri practic nu au vârstă, așa că sunt extrem de benefice și pentru adulți. Perseverența este cheia succesului, iar rezolvarea unui puzzle crește capacitatea celor mari de a rezolva problemele. Jocul puzzle contribuie la îmbunătățirea abilităților sociale și a performanței la locul de muncă.

Un creier activ și stimulat de puzzle-uri va funcționa foarte bine, oferind atenție detaliilor, o gândire mai clară și mult mai rapidă. Un astfel de hobby garantează distracție, relaxare și o experiență de succes, plină de satisfacții și provocări.

Beneficiile surprinzătoare ale rezolvării de jocuri puzzle de către un adult

Puzzle este mult mai mult decât un joc, el este o modalitate distractivă de dezvoltare a abilităților motorii și cognitive. Există multe avantaje pe care le au cei ce rezolvă puzzle față de cei ce nu rezolvă așa ceva. Iată care sunt beneficiile rezolvării de puzzle pentru adulți:

  1. Îmbunătățește memoria. Rezolvarea de puzzle-uri crește viteza mentală și memoria pe termen scurt, prin amintirea culorilor, formelor și detaliilor, ajutându-ne să gândim unde este locul potrivit pentru piesa noastră. Puzzle este unul din cele mai bune exerciții cognitive.
  2. Îmbunătățește abilitățile de rezolvare a problemelor. A avea aceste abilități înseamnă că sunteți capabil să identificați problema și să găsiți cea mai bună soluție pentru aceasta, fiind obligat să găsești mai multe soluții alternative și să cauți în avans erorile.
  3. Îmbogățește vocabularul. Cititul și rezolvarea de puzzle vă va ajuta în îmbunătățirea abilităților de limbă și ortografie și te pot ajuta să înveți cuvinte noi.
  4. Crește IQ-ul. Rezolvarea puzzle-urilor îmbunătățește memoria și raționamentul nostru. Adulții își pot ridica IQ-ul cu 4 puncte după rezolvarea de jocuri puzzle timp de 25 de zile.
  5. Ajută la evitarea unor boli precum demența și Alzheimer. Se consideră completarea de puzzle ca ajutor la prevenirea sau întârzierea bolii Alzheimer la vârstnici. Un pacient care rezolvă puzzle-uri va avea o creștere a celulelor nervoase sănătoase.
  6. Reduce stresul și crește energia pozitivă. Când rezolvi puzzle-uri creierul tău crește producția de dopamină. Dopamina reprezintă unul dintre neurotransmițătorii creierului, care ajută la reglarea stării de spirit, a motivației, a atenției, a memoriei, a gândirii pozitive și a sentimentului de optimism, fiind cel mai bun mod de a vă relaxa și a vă înveseli.
  7. Crește productivitatea la locul de muncă. Joaca cu piese mici necesită atenție la detalii, vă antrenați totodată ochii pentru a vedea aceste detalii, aceste abilități ajutându-ne în activități ce cer concentrare. Puzzle-urile sunt o modalitate excelentă de relaxare a creierului, de apropiere de colegii de muncă și de îmbunătățirea cooperării.

Tipuri de puzzle-uri

În funcție de vârsta celui care-l va rezolvă, jocul de puzzle poate avea între 80 și 1000 de piese, poate chiar 2000 sau mai mult, pentru pasionați. Pozele din joc pot fi reproduceri ale anumitor opere de artă, peisaje din natură, animale sau păsări, mașini, flori, portrete, imagini din povești cunoscute, personaje din filme sau desene animate, tablouri cu anotimpuri, hărți, mori de vânt, căsuțe, accesorii sau diferite obiecte sau imagini abstracte. În general pozele din jocurile de puzzle sunt din carton de calitate, care să nu se deterioreze pe margini și nici să nu-și piardă culoarea la manevrare îndelungată. Există totuși și jocuri de puzzle a căror piese sunt confecționate din lemn.

Pentru adevărații pasionați există chiar și rame în care să se înrămeze puzzle-urile rezolvate, ele având mărimi standard în funcție de numărul de piese. Cele de 500 de piese sunt 48 x 34 cm, cele de 1000 au 68 x 48 cm, pentru 1500 de piese mărimea pozei este 85 x 60 cm sau 96 x 68 pentru 2000 de piese. Sunt puzzle-uri de 12000 de piese ce au dimensiuni de 214 x 157 cm.

Colecția de puzzle-uri Ravensburger include destinații de călătorie, repere, peisaje deosebite, orașe celebre, imagini nostalgice sau puzzle-uri fantezie. Puzzle-urile finalizate pot fi folosite pentru a vă decora camera, și astfel veți păstra alături o imagine dragă.

Cu o tradiție de peste 100 ani, Ravensburger produce puzzle-uri în Germania încă din 1891. Vasta experiență și atenția de neegalat la detalii face ca Ravensburger să fie cel mai popular brand de puzzle-uri din lume. Tehnologia Softclick garantează 100% o fixare cât mai exactă. Fiecare piesă este individual realizată, manual și se potrivește doar în locul special stabilit, pentru o intercalare perfectă. Decupajul piesei este desenat și tăiat manual. A asambla un puzzle reprezintă o distracție relaxantă pentru oricine. Singurul producător de puzzle-uri premium, oferă un nivel al calității inegalabil, fiecare produs este testat din punct de vedere al culorii și formei perfecte. Există un puzzle aniversar Mickey, la 90 de ani ai acestuia, care are 40320 de piese, formând un ansamblu de 680 x 190 cm.

Practic, există un puzzle potrivit pentru fiecare, adult sau copil, indiferent de pasiunile sale. Orice ilustrație ai alege, jocul de puzzle asigură distracție în petrecerea timpului liber, provocare și educație.

Există atât de multe beneficii pe care le oferă jocul de puzzle oamenilor de toate vârstele, încât nu ai nevoie de un motiv prea special pentru a achiziționa un puzzle deosebit.

Poți trăi momente plăcute și relaxante prin rezolvarea unor jocuri puzzle. Poți descoperi modele de 1000 de piese realizate de ilustratori celebri, modele inedite cu animale sau cu tematici din filme sau jocuri video preferate. Redescoperă mărcile secolului XX, amuză-te de simpaticele animale care își fac selfie-uri sau rememorează detalii din universul Harry Potter, Friends, DC Comics sau Pick and Morty. Alege, pentru tine sau pentru cei apropriați, un puzzle care testează și dezvoltă răbdarea și atenția la detalii. Jocurile puzzle sunt o altă modalitate interesantă și elegantă de a păși în afara mediului digital atât de prezent în existența noastră și a copiilor noștri.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!