Cluedo Harry Potter - O editie magica a clasicului joc!

Cluedo Harry Potter - O editie magica a clasicului joc!

In Cluedo Harry Potter o simpla invartire a rotilor iti poate schimba drumul pe tabla de joc!

Cluedo Harry Potter este un joc tradus, adaptat si distribuit de echipa Gameology - il puteti cumpara de aici.

Intriga jocului consta in disparitia unuia dintre colegii tai de la Scoala Hogwarts si presupune aflarea raufacatorului care a comis fapta, ce vraja/ obiect a folosit si locul in care s-a petrecut incidentul. Prin urmare, pe tot parcursul jocului si pana la final, trebuie incerci sa afli raspunsurile la clasicele intrebari Cluedo: CINE? CUM? UNDE?

CINE? Bellatrix Lestrange, Draco Malfoy, Lucius Malfoy, Recuperatorii, Fenrir Greyback sau Peter Pettigrew. Acestia chiar sunt unii dintre cei mai temuti raufacatori si inamici ai lui Harry Potter, nu-i asa?

CUM? In aceasta versiune, raufacatorul nu s-a folosit de arme letale, ci de diverse vraji sau obiecte fermecate, pentru a il face sa dispara pe micul vrajitor. Cele 6 vraji/ obiecte posibile sunt: Vraja Stupefy, Matura Blestemata, Potiunea Dragostei, Colierul Vrajit, Vraja Incendio si Miedul Otravit.

UNDE? Intr-una din cele mai cunoscute locuri din universul Harry Potter, reflectate pe tabla de joc: Castelul Hogwarts, Ministerul Magiei, Gringotts - Banca Vrajitorilor, Hanul Capul de Mistret, Casa Cumplita, Padurea Interzisa, Conacul Malfoy, Casa Urlet in Noapte si Magazinul de Glume al Fratilor Weasley.

Tu si prietenii tai veti intra in rolul celor mai indragite personaje de la Hogwarts: Harry, Ron, Hermione, Ginny, Luna sau Neville. Veti juca minim 3, maxim 5 persoane, deoarece colegul disparut va fi chiar unul dintre aceste 6 personaje.

  • 6 Cartonase de Identitate din care poti alege personajul din perspectiva caruia vrei sa joci: Harry, Ron, Hermione, Ginny, Luna si Neville si 6 Pioni aferenti personajelor
  • 21 Cartonase Misterioase: 6 Cartonase Suspecti, 6 Cartonase Arme, 9 Cartonase Locatii
  • 12 jetoane cu Suspecti si Vraji, corespondente Cartonaselor Magice: 6 jetoane cu Suspecti si 6 jetoane Vraji
  • 1 Zar Verde, numerotat de la 2 la 7
  • 1 Zar Negru si 1 foita cu autocolante cu 6 simboluri. Patru dintre simboluri indica zone de pe tabla de joc: Gringotts - Banca Vrajitorilor, Hanul Capul de Mistret, Castelul Hogwarts si Ministerul Magiei, 1 simbol indica Semnul Intunecat si 1 simbol reprezinta Casutele Stea
  • 32 Cartonase din Pachetul Intunecat - fiecare indica o intamplare, cine este afectat, cati stropi de Pudra Zvrr pierd cei afectati si cum pot fi anulate efectele evenimentului. 
  • 29 Cartonase Magice, dintre care 10 cartonase cu Vraji, 8 cartonase cu Arme si 11 cartonase cu Aliati, care te protejeaza de evenimentele produse de Fortele Intunecate
  • 40 jetoane cu Pudra Zvrr cu care vei calatori dintr-un loc in altul, prin intermediul semineurilor
  • 1 plic galben pentru solutie
  • 1 carnetel pentru notarea indiciilor
  • 1 tabla de joc si 4 roti care se monteaza pe tabla de joc.

Cluedo Harry Potter este prevazut cu elemente suplimentare, fiecare dintre ele aducandu-ti noi provocari pe parcursul jocului, fiind un joc extins fata de varianta clasica:

  • 4 roti care se vor invarti pe parcursul jocului. Rotile vor deschide sau inchide usi, vor aprinde sau stinge semineuri si vor scoate la iveala Semnul Intunecat. Usile deschise/ inchise iti vor permite/bloca accesul intr-o locatie, semineurile aprinse/ stinse iti vor permite/ bloca accesul in pasaje subterane folosind jetoane de Pudra Zvrr, iar Semnul Intunecat iti va aduce un cartonas din Pachetul Intunecat.
  • Casute Stea. Cand ajungi pe aceste spatii trebuie sa extragi un cartonas Magic si sa urmezi indicatiile de pe acesta.

Aceste elemente suplimentare de pe tabla de joc te vor abate de la drumul tau obisnuit, fiind nevoit sa rezolvi, mai intai, evenimentele provocate de Fortele Intunecate, in special cu ajutorul Cartonaselor Magice. Cu ele vei invata vraji noi, vei dobandi aliati puternici, iti vor da obiecte magice pentru a te proteja de Fortele Intunecate, te vor ajuta sa nu iti pierzi jetoanele cu Pudra Zvrr.

1. Puneti cele 12 jetoane (6 jetoane vraji/obiecte si 6 jetoane suspecti) in mijlocul tablei de joc

2. Alegeti-va fiecare un personaj pe care sa il interpretati

3. Separati Cartonasele Misterioase categorii (suspecti, arme, locatii), amestecati-le si alegeti din fiecare, la intamplare si fara ca niciun jucator sa stie ce s-a extras, cate un cartonas. Introduceti cele 3 cartonase in plicul galben, acestea constituind scena misterului. Amestecati impreuna restul Cartonaselor Misterioase si imparte-le in mod egal jucatorilor. Acestea vor ramane secrete

4. Impartiti fiecarui jucator cate o pagina din carnetelul pentru indicii, pe care sa isi noteze fiecare pe parcursul jocului, in secret, locurile, personajele si armele care, in urma unor intrebari, nu sunt implicate in cazul de disparitie

5. Incepe jucatorul care isi va serba ziua de nastere cel mai curand. Fiecare jucator va arunca zarurile, muta si intra intr-o locatie.

7. Odata intrat intr-o locatie, fiecare jucator pune o intrebare Cluedo celorlalti jucatori (despre un suspect, o arma si locul in care tocmai ai intrat). In urma acestei intrebari, poate afla diferite raspunsuri legate de fapta comisa. De exemplu: daca un alt jucator detine un personaj, o arma sau o camera despre care ai intrebat, isi va nota pe foaia de indicii, eliminand din variantele de ipoteze.

8. Pe parcursul jocului veti elimina suspecti, camere si arme si veti reusi sa aflati cine, unde si cu ce vraja a provocat disparitia colegului de scoala.

  1. Veti arunca ambele zaruri, atat pe cel verde, cat si pe cel negru.
  2. Veti actiona mai intai in functie de ceea ce a aparut pe zarul negru. Apoi, veti muta pionul in functie de numarul indicat pe zarul verde, cu ajutorul unui semineu aprins sau cu Pudra Zvrr.
  3. Veti pune o intrebare legata de locatie si, daca este cazul, veti extrage un Cartonas Magic sau va veti termina vizita.
  4. In momentul in care unul dintre voi este sigur ca a rezolvat misterul, se va duce la Vizuina pentru a emite acuzatia finala.

Crezi ca vei putea descoperi detaliile disparitiei colegului de clasa? Ai grija sa faci mutarile potrivite pe tabla pentru a evita sau combate cu succes capcanele Semnului Intunecat!

Daca ti-am starnit curiozitatea, cheama-ti prietenii la o seara de boardgames si spune "Alohomora!" pentru a deschide cutia magicului Joc Cluedo Harry Potter!

Aventurati-va impreuna intr-o calatorie fascinanta cu ajutorul Pudrei Zvrr!

Daca vreti sa aflati mai multe despre istoria jocului de societate Cluedo, cititi Cluedo - 70 de ani de istorie!

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!