Comic Con - Evenimentele care au cucerit lumea

Comic Con - Evenimentele care au cucerit lumea

San Diego Comic Con International, organizatie non-profit, a fost infiintata, initial, sub numele de Golden State Comic Book Convention in 1970, de un grup de 7 baieti din San Diego, Shel Dorf, Richard Alf, Ken Krueger, Mike Towry, Barry Alfonso, Bob Sourk si Greg Bear, pasionati de benzi desenate, filme si SF.

Primul Comic Con, a fost, de fapt, un "minicon" organizat intr-un hotel din San Diego pe 21 martie 1970, denumit "Golden State Comic-Minicon". Evenimentul a avut 2 invitati speciali, Forrest J Ackerman si Mike Royer, si peste 100 de participanti. Scopul evenimentului a fost de a atrage finantare si de a starni interesul pentru un eveniment de o mai mare amploare. Succesul acestui "minicon" a determinat organizarea primului eveniment de 3 zile in San Diego, "Golden State Comic-Con", in perioada 1-3 august 1970, cu 3 invitati speciali si peste 300 de participanti.

Incepand cu 2005, la evenimentul organizat in fiecare vara (luna iulie sau august) in San Diego participa anual peste 100.000 de persoane, castigand titlul de cel mai mare eveniment de acest gen din lume, fiind inregistrat in Cartea Recordurilor. La evenimentul din 2015 au participat peste 167.000 de persoane.

Modelul de succes al a fost transpus si in alte tari. In prezent, astfel de evenimente dedicate fanilor de benzi desenate si SF se organizeaza la nivel mondial.

Incepand cu 2013, in Romania are loc East European Comic Con - EECC, varianta est-europeana, si este organizata anual la Bucuresti. Astfel, EECC a devenit cel mai important eveniment din Europa de Est dedicat fanilor benzilor desenate, filmelor, serialelor, animatiilor si jocurilor video.

Primul East European Comic Con a avut loc in perioada 30-31 martie 2013. Locatia a fost Palatul National al Copiilor si au participat peste 9.400 de persoane. Incepand cu 2014, evenimentul a fost organizat la Romexpo, in luna mai, numarul de participanti crescand exponential in fiecare an.

In cadrul East European Comic Con, similar evenimentului din San Diego, participantii se pot inscrie la concursuri de costume ("cosplay"), de jocuri video pe consola sau la alte concursuri interesante lansate de sponsorii si partenerii evenimentului, pot testa jocuri sau jucarii, se pot intalni cu vedete si isi pot achizitiona diverse produse specifice de la expozantii prezenti la eveniment.

Cel mai recent eveniment a avut loc in perioada 24-26 mai 2019, cu participarea a 52.000 de persoane.

Urmatorul eveniment din Romania va fi organizat in Cluj-Napoca, in perioada 18-20 octombrie a acestui an, in incinta Salii Polivalente - BT Arena.

Din anul 2015, suntem prezenti cu stand la fiecare eveniment East European Comic Con din Bucuresti. Anul acesta vom participa si la prima editie Transylvania Comic Con care, cu siguranta, va fi de poveste. Daca vrei sa vezi o parte din jocurile care vor veni la Cluj, intra pe Gameology.ro.

Oare cu cati dintre voi ne vom intalni la Cluj pentru a va arata cele mai noi jocuri de societate?

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!