Regulile jocului Cards against Humanity: Ce trebuie să știi ca să câștigi

Regulile jocului Cards against Humanity: Ce trebuie să știi ca să câștigi

Ce este Cards Against Humanity?

Printre cele mai populare jocuri de societate pentru adulți se numără Cards Against Humanity, îndrăgit de oameni din lumea întreagă pentru originalitatea și farmecul său. Iată cum să joci și tu împreună cu prietenii tăi Cards Against Humanity (CAH), după reguli internaționale și obiceiuri proprii, ca să vă creați propria versiune de board game, în funcție de glumele și poantele care vă plac.

Cuprins

1. Pentru cine este Cards Against Humanity?

2. Care este scopul jocului Cards Against Humanity?

3. Cum se joaca Cards Against Humanity?

4. Reguli de bază


Pentru cine este Cards Against Humanity

Pentru cine este Cards Against Humanity?

Aflat constant în top jocuri de societate, Cards Against Humanity este un joc de petrecere pentru adulți, vârsta minimă recomandată fiind de 18 ani. De asemenea se menționează că participanții la joc trebuie să aibă simțul umorului și să țină la glume mai fără perdea, așa că cel mai bine este să încerci CAH cu grupul de prieteni apropiați, înainte de a-l lua cu tine la job sau la reuniunile de familie unde se strâng persoane mai pudice sau cu diferite prejudecăți.

Motto-ul jocului "The party game for horrible people", adică „Joc de petrecere pentru oameni groaznici” spune totul despre acest board game cu umor de tip britanic, care a cucerit pe toată lumea prin naturalețe și situații amuzante ce reies din contextul fiecărei runde.
 

Care este scopul jocului Cards Against Humanity?

Spre deosebire de alte board games, Cards Against Humanity are reguli foarte simple. Scopul CAH este mai curând să se distreze toată lumea cât mai mult, decât să fie o confruntare înverșunată între participanți.

Pentru că este unul dintre cele mai amuzante jocuri pentru adulți, CAH are ca obiectiv buna dispoziție, crearea unei atmosfere relaxate și dezinhibate, care îi apropie pe oameni și-i ajută să se simtă bine în compania amicilor și cunoscuților.


Cum se joacă Cards Against Humanity?

Cards Against Humanity conține 600 de cartonașe (510 de culoare albă și 90 de culoare neagră). Pe aceste cartoane sunt scrise în limba engleză niște întrebări (pe cartoanele negre) și răspunsuri (pe cele albe). Designul lor este foarte simplu, se rezumă la cuvintele tipărite ce dau savoare jocului prin potrivirea sau, dimpotrivă, nepotrivirea completă de sens, context, personaje ș.a.
 

Reguli de bază

Fiecare jucător primește câte 6 cartonașe albe. Pe rând, un jucător extrage o carte de culoare neagră, pe care este notată o întrebare. Ceilalți jucători aleg din mână o carte de culoare albă, cu un răspuns care să se potrivează la întrebarea de pe cartonașul negru.

Răspunsurile de pe cartoanele albe se amestecă, iar jucătorul care a adresat întrebarea alege răspunsurile primite, după cum îi plac - poate să-l premieze pe cel mai amuzant dintre ele, pe cel mai adecvat sau pe cel mai trăsnit. Decizia îi aparține în totalitate.

Dacă este o persoană cu simțul umorului nu se va supăra când partenerii de joc vor alege dintre cartoanele albe pe care le au în mână niște răspunsuri sadice, nerușinate, chiar ilogice. Dimpotrivă, va aprecia originalitatea opțiunilor și va evalua serios (printre hohotele de râs ce însoțesc fiecare tranșă de răspunsuri), iar în urma alegerii pe care o face, unul dintre jucători este considerat învingătorul rundei respective.

Jucătorul premiat primește cartonașul negru drept recompensă, iar jocul continuă în mod similar cu următorul jucător. Câștigă cine are la final cel mai mare număr de cartonașe negre, dar jocul poate fi oprit oricând, la decizia participanților.

Se joacă în minim 4 și maxim 20 de jucători, iar numărul ideal este de 6-8 persoane. Astfel Cards Against Humanity are ritm alert, fiecărui jucător îi vine rândul îndeajuns de repede să fie la cârma întrebărilor, iar distracția rămâne multă vreme la cote maxime.

Jocul standard este disponibil doar în limba engleză, dar există online și variante în alte limbi, care pot fi descărcate și printate pe cartonașe.

 

Pick 2

Sunt cărți albe ce au scris în partea de jos a cartonașului expresia "Pick 2". Aceasta înseamnă că jucătorii respectivi pot alege două cartoane albe dintre cele pe care le au în mână, în ordinea în care vor să fie citite ca răspunsuri la o anumită întrebare.
 

Haiku

În Cards Against Humanity, un Haiku este considerat ca cel mai bun mod de a încheia un joc. Haiku reprezintă o carte neagră specială ce poate fi folosită exclusiv pentru încheierea jocului. Dacă participanții decid, acest cartonaș tip joker poate avea și alte particularități, prin care jucătorul care îl deține să poată bloca adversari , să obțină beneficii suplimentare ș.a.
 

Regulile casei

Spre deosebire de alte board games pentru familie, Cards Against Humanity are reguli flexible, ce pot fi modificate și chiar înlocuite. Se poate crea un sistem elaborat de punctaj pentru răspunsuri și se pot acorda puncte speciale ce permit jucarea unor  cărți albe suplimentare în timpul unei runde.

Conform setului de reguli standard, jucătorii au la dispoziție Awesome Points, pe care le pot tranzacționa pentru a schimba din cartoanele albe care nu le convin cu altele din pachetul mare. Răspunsurile deja folosite și cele refuzate se amestecă și se adaugă în pachet de câte ori este nevoie de cartonașe albe în joc.

Sunt disponibile diverse extensii ale jocului, astfel că selecția de întrebări și răspunsuri poate fi îmbogățită după preferințele participanților. Versiunea 2.0 conține 150 de cărți în plus față de prima versiune pentru distracție la maxim!


Jocul Cards Against Humanity reprezintă o alegere excelentă pentru distracție între prieteni și poate fi o idee foarte bună de cadou de Sărbători pentru persoanele apropiate. Regulile simple și posibilitățile extraordinare de amuzament sunt cele mai bune argumente în favoarea acestui board game unic, pe care oricine îl poate învăța în câteva minute și nu-l va uita niciodată, pentru că este cu adevărat irezistibil.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!