Bătălia Cuplurilor: Reguli, cum se joacă, întrebări

Bătălia Cuplurilor: Reguli, cum se joacă, întrebări

Dacă nu ai nicio idee ce forță unește cuplul din care faci parte și vrei să știi asta fără supărare, încearcă un joc Bătălia cuplurilor și fă testul. Provoacă-ți partenerul la o discuție cu simțul umorului și autoironie despre dragostea dintre voi. Dacă ai reușit să treci de acest hop invită perechile de prieteni la un joc de societate amuzant, dedicat adulților. Este o metodă originală de testare a cunoștințelor despre parteneri: dacă vrei să evaluezi cu adevărat dragostea din cuplu și să ieși din rutină, folosește un joc Bătălia cuplurilor.

Acest joc de societate poate fi un cadou perfect atât pentru partener, cât și pentru cuplurile de amici, pentru că ajută la cunoașterea partenerilor și petrecerea timpului într-un mod amuzant.


Ce este Bătălia Cuplurilor?

Jocul Bătălia Cuplurilor este tradus, adaptat și distribuit în România de către Gameology după cel mai bine vândut joc de societate din Polonia în 2017. Acest joc creat de Paweł Loroch, cu designul lui Jaroslaw Zenczykowski și caricaturile lui Andrzej Mleczko, este conceput special pentru publicul adult, +18, fiind interzis minorilor.

Numeroase caricaturi, precum și sarcinile ce trebuiesc îndeplinite în timpul jocului, cu siguranță vor provoca amuzamentul jucătorilor și lungi discuții de cuplu. În pregătirea jocului nu s-a făcut doar traducerea, ci și adaptarea lui la societatea românească. La secțiunea proverbe și zicători poate este cel mai evident, aici fiind găsite echivalente în română, mult mai potrivite, ale proverbelor folosite în original. La secțiunea filme s-a procedat asemănător, fiind folosite filme mult mai cunoscute la noi și cu titlul care le-a consacrat în România.

Bătălia Cuplurilor măsoară dragostea cuplurilor printr-un joc unic, cu un scenariu care nu se regăsește la niciun alt joc de societate disponibil la noi în țară.


Bătălia Cuplurilor: Reguli de bază

 

Cine se supără pierde

La Bătălia Cuplurilor sunt reguli simple, iar cea mai importantă dintre ele este a umorului. Cine se supără dacă primește răspunsuri mai puțin inspirate sau detalii inexacte pierde, pentru că buna dispoziție este o condiție de bază a acestui joc de societate pentru adulți.


Participanții decid cine începe jocul

Pentru un plus de fun, jucătorii pot alege propria regulă pentru începerea jocului. O variantă este să joace primii cei din perechea cea mai nouă, așa că femeia din cuplul cel mai recent va “sparge gheața”. Este o modalitate preferată pentru jocurile cu mai multe cupluri. După ce joacă prima jucătoare, urmează celelalte fete, apoi partenerii lor, în aceeași ordine. 
La jocurile cu 1 sau 2 perechi, se obișnuiește ca adversarii să-și citească reciproc cartonașele Bătălia Cuplurilor.


Cum se stabilește câștigătorul la Bătălia Cuplurilor

La varianta cu mai mulți jucători, când toți pionii se află cu o mutare înainte de centrul tablei de joc, fiecare participant își numără jetoanele Cupidon. Cîștigă perechea cu cele mai multe jetoane.

Pentru jocul în doi, se numără jetoanele când ambii jucători ajung la mijlocul tablei și câștigă cel care deține mai multe jetoane.


Cum se joacă Bătălia Cuplurilor?

Bătălia Cuplurilor este un joc de societate destinat adulților și care se joacă în cupluri, de la 1 până la 4 cupluri. Regulile sunt foarte simple, astfel că avem o planșă de joc pe care avansăm cu pionii și îndeplinim sau răspundem la ceea ce scrie pe cartonașe. Scopul principal este de a aduna cât mai multe jetoane Cupidon.

Pe acestea se regăsesc fie întrebări, fie proverbe sau filme care trebuiesc desenate. Nu este deloc plictisitor, ba chiar te surprinde cu fiecare cartonaș, cu fiecare întrebare, dar mai ales, cu răspunsul pe care trebuie să îl ofere jumătatea ta sau a celuilalt.


Versiunea între cupluri, de la 2 la 4 cupluri

Jocul poate fi jucat de 2 până la 4 cupluri, fiecare având câte un pion pe care îl va poziționa pe câte o margine a unei diagonale și pe care îl va muta pe parcursul jocului câte o poziție către centru. Tabla de joc este specială pentru 4 cupluri. Fiecare are ca scop să ajungă în mijlocul tablei de joc. 

Există 4 seturi de cărți de culori diferite, ce corespund culorilor căsuțelor din joc pe care înaintează pionii. La fiecare mutare a pionilor se va trage o carte și se vor urma instrucțiunile corespondente culorii căsuței unde este pionul respectiv. Dacă cerința este îndeplinită corect, cuplul primește 1 jeton Cupidon.


Versiunea pentru un singur cuplu

Tabla de joc este diferită, fiind specifică jocului în doi și se găsește pe verso-ul tablei de joc pentru cupluri. Fiecare partener își va poziționa pionul pe câte o margine a unei diagonale, pe parcursul jocului înaintând spre centru și urmând instrucțiunile de pe cărțile extrase, în funcție de culoarea căsuței pe care se află pionul. 

Față de versiunea anterioară, participanții își citesc unul altuia cartonașele cu întrebările la care trebuie să răspundă. Dacă cerința este îndeplinită corect, jucătorul primește 2 jetoane Cupidon. În plus, dacă un jucător îl ajută pe celălalt să câștige 2 jetoane, va fi răsplătit, la rândul lui, cu 1 jeton Cupidon.

Ca și alte jocuri clasice, Bătălia Cuplurilor are jetoane, cartonașe și pioni. Include o tablă cu două fețe de joc, pentru varianta aleasă, 8 pioni, 55 de cărți „Cât de bine ne cunoaștem”, 55 de cărți „Ne gândim la același lucru? ”, 55 de cărți „Ghicește ce desenez”, 55 de cărți „Despre ce crezi că vorbesc? ”, 64 jetoane Cupidon, 6 jetoane câștigătoare, pentru jocul în cuplu, o clepsidră, 2 table pentru desenat, 1 tablă „Învârte sticla”, 2 markere, o bucată de material pentru șters tablele pentru desenat, 48 de vouchere pentru jocul în cuplu, instrucțiuni de joc. Toate piesele constituente sunt realizate din materiale de calitate foarte bună.
 

Bătălia Cuplurilor: Întrebări

 

Cât de bine ne cunoaștem?

Reprezintă un test despre cât de bine se cunosc între ei cei doi parteneri. Se trage o carte și se citește mesajul de pe cartonaș cu voce tare. Fiecare dintre ei scrie pe tabla proprie răspunsul pe care-l consideră potrivit.  

Cine citește întrebarea răspunde la ea după ce a scris răspunsul pe tablă, iar partenerul confirmă sau contrazice răspunsul. Totul  trebuie să se desfășoare rapid, cât durează o tură de clepsidră. Deci prezența de spirit, cunoașterea celuilalt și viteza de reacție sunt necesare pentru a câștiga jetonul Cupidon pe care perechea îl primește dacă răspunsurile sunt corecte.

Atenție, sunt categorii speciale, cu Întrebări pentru el/ea, așa că alegeți cartonașele potrivite, ca să nu fiți penalizați și să vă pierdeți rândul la joc!


Ne gândim la același lucru?

Jucătorul care este cu pionul pe portocaliu va trage o carte din pachetul portocaliu și o așeză cu fața în sus, pentru a fi citită de toată lumea. Partenerii scriu separat pe tabele lor cel puțin 2 și cel mult 6 cuvinte sau expresii în legătură cu imaginea de pe cartea afișată. Dacă ei reușesc să aibă minimum 2 răspunsuri identice, vor primi 1 jeton Cupidon. Ca la fiecare rundă. timpul  alocat este o tură de clepsidră (30 de secunde).


Ghicești ce desenez?

Această categorie de întrebări Bătălia Cuplurilor se joacă atunci când pionul ajunge pe culoarea mov. Se învârte sticla pe placa separată și se alege astfel cartonul cu sarcina de îndeplinit. Aceasta constă în realizarea unui desen care să corespundă textului de pe cartonașul respectiv. Poate fi un titlu de film, o ghicitoare, un proverb, sau chiar o ilustrație mai îndrăzneață. Unul dintre jucătorii din cuplu desenează, celălalt încearcă să ghicească Cei doi au la dispoziție 60 de secunde, adică 2 ture de clepsidră, și pot desena mai multe indicii, pentru șanse mai mari de câștig.

Nu este permisă scrierea de cuvinte, iar dacă se ghicește în timpul regulamentar ce este scris pe cartonaș, perechea de jucători primește 1 jeton Cupidon.


Tabla “ Învârte sticla”

Cand pionii ajung pe căsuțe de acest tip, jucătorii învârt sticla pe placă și iau o carte din pachetul ce are culoarea indicată.


Despre ce crezi că vorbesc?

Această categorie de întrebări Bătălia Cuplurilor se aseamănă cu jocul de mima: jucătorul trebuie să-i comunice partenerului indicii pentru a ghici expresia de pe un cartonaș, ales tot cu ajutorul sticlei, care este învârtită pe placa ei și generează culoarea pachetului din care va fi ales cartonașul. 

Dacă se ghicește expresia de pe cartonaș, perechea respectivă primește 1 jeton Cupidon. Timpul maxim alocat este o tura de clepsidră. Atenție, nu se pot folosi   cele 5 cuvinte din lista ce însoțește cuvântul care trebuie ghicit. Nu se pot utiliza gesturi, sunete sau cuvinte din familia lexicala a cuvintelor din coloana tipărită pe cartonaș.

Jocul Bătălia Cuplurilor are preț convenabil, iar regulile pentru Bătălia Cuplurilor  sunt disponibile online pe site-urile de jocuri de societate, așa că încearcă acest board game care oferă experiențe noi și amintiri plăcute, alături de perechea ta și împreună cu prietenii.

Veți afla cât de bine vă cunoașteți și cum stați cu simțul umorului. Pentru că râsul este cea mai bună terapie, iar caricaturile de pe cartonașe contribuie din plin la atmosfera plină de veselie pe care o creează acest joc original.
 

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!