Cum se joaca Cameleonul?

Cum se joaca Cameleonul?

Iti plac jocurile de cuvinte si crezi ca te poti camufla la fel de bine precum Cameleonul? Descopera aceste instructiuni de joc in care vei regasi toate informatiile despre cum se joaca unul dintre cele mai interesante jocuri de societate: Cameleonul!

Obiectivul jocului este sa descoperiti Cameleonul, fara a dezvalui cuvantul secret. Daca tu esti Cameleonul, scopul tau este sa nu fii identificat, sa te camuflezi printre ceilalti jucatori si sa descoperi cuvantul secret.

Strange 3-8 jucatori. Amestecati cartonasul Cameleon bleu cu celelalte cartonase Cod de aceeasi culoare, in functie de numarul de jucatori. Impartiti-le astfel incat fiecare dintre voi sa aiba cate un cartonas. Unul dintre voi este Cameleonul.

Cartonas Cod si Cartonas Cameleon

Nu schitati niciun gest si nu va dati de gol.

Dealerul intoarce un cartonas Categorie astfel incat toti jucatorii sa il vada si arunca cele doua zaruri (galben si bleu). Cele doua numere de pe zaruri indica o coordonata secreta pe cartonasul Cod din mana jucatorilor (mai putin pentru Cameleon). Aceasta coordonata trebuie folosita pentru a localiza cuvantul secret pe cartonasul Categorie extras de dealer.

Cartonas Categorie

In tot acest timp, Cameleonul trebuie sa nu se dea de gol. Din moment ce el nu are cartonas Cod, este imposibil sa descopere cuvantul secret... momentan.

Exemplu

Cartonasul Categorie este Alimente. Dealerul a dat 3 pe zarul galben si 6 pe zarul albastru. Pe cartonasul Cod, aceasta aruncare duce la A4.

Cum se joaca Cameleonul - Identificarea codului

Pe cartonasul Categorie, A4 duce la cuvantul secret - Pui.

Cum se joaca Cameleonul - Identificarea termenului secret

Incepand cu dealerul, fiecare jucator (inclusiv Cameleonul) trebuie sa spuna, pe rand, un cuvant legat de Pui.

Nu va grabiti. Ganditi-va bine ce cuvant alegeti. Cand sunteti gata, fiecare jucator trebuie sa rosteasca cuvantul fara ezitare sau intreruperi, in sensul acelor de ceasornic. Daca un alt jucator spune un cuvant pe care intentionai sa il spui tu, poti sa il repeti.

Alegeti cu grija! Daca cuvantul ales este prea evident, Cameleonul poate sa foloseasca informatia pentru a se camufla mai bine si pentru a afla cuvantul secret. Daca este prea ambiguu, cel ce il rosteste va fi considerat suspect.

Uitati un exemplu despre cum s-ar putea desfasura o tura. Nu uitati, cuvantul secret este Pui.

Identificarea Cameleonului

Dupa ce toata lumea si-a rostit cuvantul, incepeti dezbaterea cu privire la identitatea Cameleonului. Aici va puteti transforma in adevarati detectivi si puteti cauta greselile in argumentele celorlalti. Dupa cateva minute, votati cine este Cameleonul prin indicarea cu degetul.

Jucatorul cu cele mai multe voturi* trebuie acum sa isi intoarca cartonasul. Daca acesta este un cartonas Cod, ati acuzat persoana gresita si Cameleonul a scapat. Sunteti varza! Daca acesta are un cartonas Cameleon, ati reusit sa incoltiti raufacatorul... dar inca nu s-a terminat. Cameleonul poate incerca sa ghiceasca cuvantul secret. Daca il ghiceste, scapa.

Cameleonul din runda aceasta va fi dealer in runda urmatoare. Inainte de a incepe o noua vanatoare, schimbati cartonasele Cod cu cealalta culoare (cartonasele verzi), amestecati cartonasul Cameleon in pachet si impartiti-le.

Este din nou momentul pentru a-l prinde pe Cameleon.

V-ati plictisit de categoriile standard? Luati tablita si markerul si construiti noi categorii interesante.

3 JUCATORI

In acest caz, daca Cameleonul este prins, are dreptul la doua incercari pentru a ghici cuvantul secret.

7 SAU 8 JUCATORI

Dupa ce toti jucatorii au rostit cuvantul, dealerul trebuie sa intoarca cartonasul Categorie cu fata in jos. Acum Cameleonului ii va fi mult mai greu sa ghiceasca cuvantul secret.

Daca vreti sa stabiliti o data pentru totdeauna cine este cel mai bun jucator, trebuie sa tineti un punctaj.

O metoda usoara este aceasta:

Daca Cameleonul scapa nedetectat:

Cameleonul primeste 2 puncte.

Ceilalti jucatori nu primesc niciun punct.

Daca Cameleonul este prins, dar ghiceste cuvantul secret:

Cameleonul primeste 1 punct.

Ceilalti jucatori nu primesc niciun punct.

Daca Cameleonul este prins si nu ghiceste cuvantul secret:

Cameleonul nu primeste niciun punct.

Ceilalti jucatori primesc cate 2 puncte.

Primul jucator care ajunge la 10 puncte, castiga.

Fiindca ai aflat cum se joaca Cameleonul, indrazneste sa iti testezi perspicacitatea si abilitatile de comunicare! Joaca impreuna cu prietenii, alegeti-va cuvintele potrivite si demascati Cameleonul!

Daca inca nu ai pus mana pe un joc de societate Cameleonul, il poti cumpara de pe Gameology.

Vrei sa afli mai multe despre beneficiile jocurilor de societate asupra sanatatii? Citeste 8 motive pentru care joaca este sanatoasa

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!