Cum se joaca WTF?, jocul cu 1152 intrebari indiscrete!

Scopul jucatorilor este de a castiga, in timpul alocat, un numar cat mai mare de cartonase, prin doua metode:

  1. oferind raspunsuri pe care ceilalti jucatori nu le pot contesta cu succes
  2. contestand cu succes raspunsurile celorlalti jucatori.

Intrebarile sunt inselator de simple, dar pentru a gasi raspunsul potrivit este posibil sa ai nevoie de timp, iar timpul trece repede in acest joc. Daca nu cunosti raspunsul (sau iti este rusine sa il dezvalui), poti intotdeauna sa mai arunci o data zarul, dar cel mai simplu mod de a castiga este sa iti convingi adversarii ca raspunsul dat este cel corect. Istetimea, cunostintele generale cu privire la tot felul de domenii ciudate, o gura spurcata si o minte perversa sunt ingredientele esentiale pentru a castiga jocul.

Decideti impreuna cat va dura jocul. Recomandarea noastra este 30 minute, dar va puteti juca oricat va doriti.

Cel mai urat jucator va fi primul care va adresa intrebarea, iar jucatorul din stanga sa, primul care va raspunde.

Jucatorul care va raspunde la intrebari va incepe prin a arunca zarul. In acest tur, Chestionatul va raspunde doar la intrebarile care au acelasi numar ca cel afisat pe zar.

Clepsidra este intoarsa. Chestionatul va incerca sa raspunda la cat mai multe intrebari, in timpul turului sau. Nu exista solutii clare pentru intrebarile adresate in joc - toate raspunsurile sunt acceptate ca fiind corecte daca nu sunt contestate de unul dintre jucatori. Pot fi intrebari la care nu stiti raspunsul, dar este bine sa incercati sa il ghiciti sau sa blufati ca il cunoasteti - puteti scapa cu aceasta tehnica daca nici ceilalti jucatori nu cunosc raspunsul corect!

Odata ce ai raspuns la intrebare, ti se va da cartonasul si o noua intrebare va fi pusa, cu exceptia cazului cand raspunsul iti este contestat. In cazul in care raspunsul este contestat, cartonasul va fi luat de respectivul jucator. Acest lucru inseamna ca acel cartonas este „in asteptare”. Nu dezbateti raspunsurile in acest stadiu - treceti la urmatoarea intrebare - toate contestatiile vor fi dezbatute la finalul turului.

Daca exista o intrebare la care nu poti raspunde sau nu vrei, poti alege sa arunci zarul si sa iti incerci norocul.

Daca dai cu zarul acelasi numar ca cel al intrebarii „problema”, vei CASTIGA cartonasul fara sa fie nevoie sa raspunzi. Daca vei da un alt numar decat cel al intrebarii, vei PIERDE cartonasul in detrimentul altui jucator. In calitate de Chestionat, tu vei decide care jucator va lua cartonasul pierdut. Alege cu atentie persoana careia ii vei da cartonasul tinand cont ca aceasta il va castiga fara sa raspunda la intrebare. Indiferent de rezultatul aruncarii zarului, fii pregatit sa raspunzi la urmatoarea intrebare.

Oricare din jucatori (incluzand si jucatorul care adreseaza intrebarile) este liber sa conteste raspunsul daca il considera ca fiind gresit.

Pentru a face acest lucru, striga Contest!, imediat ce raspunsul a fost dat si inainte sa fie adresata urmatoarea intrebare. Daca esti primul jucator care contesta, ti se va da cartonasul pentru a il tine pana la finalul turului.

Cand turul se incheie, contestatiile vor fi evaluate in ordinea in care au fost adresate. In calitate de Contestatar trebuie sa spui de ce crezi ca raspunsul este gresit - daca nu ai un motiv valid, contestatia va fi considerata ca fiind nefondata.

Daca motivul contestatiei este corect, pastrezi cartonasul disputat SI vei fura un alt cartonas de la jucatorul contestat. Daca motivul contestatiei este gresit, Chestionatul isi va pastra cartonasul SI va fura unul din cartonasele tale. Daca jucatorul care a pierdut contestatie (fie el Chestionat sau Contestatar) nu are niciun cartonas ce poate fi furat, jucatorul care a castigat disputa va fura un cartonas din cutia WTF?.

Daca disputa dintre Chestionat si Contestatar nu va fi rezolvata intre ei, toti jucatorii care nu sunt implicati trebuie sa actioneze ca juriu. Ambii jucatori implicati trebuie sa accepte decizia juriului. Daca nici juriul nu se poate pune de acord, atunci cartonasul disputat va fi introdus inapoi in cutia WTF?.

Jocul WTF? se joaca cel mai bine in viteza (si cu jucatorii relaxati). Ca stimulent, orice Chestionat care raspunde la mai mult de 5 intrebari, in turul sau, va castiga al 6-lea cartonas pe gratis (fara a raspunde la intrebare).

Daca vrei sa iti aduni prietenii la o petrecere amuzanta si de neuitat cu intrebari si raspunsuri desucheata, jocul de societate WTF? poate fi gasit pe magazinul online Gameology. Daca vrei sa il comanzi, o poti face de aici.

Iti recomandam sa afli si despre alte jocuri de societate indraznete pentru adulti! Citeste si Cum se joaca Minti Murdare, joc pentru adulti!

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!