10 fun facts despre jocul Trivial Pursuit

10 fun facts despre jocul Trivial Pursuit

Jocul a fost inventat de ziaristii canadieni Chris Haney si Scott Abbott in decembrie 1979 si lansat in 1981.

  1. Pe 15 decembrie 2019 se implinesc 40 de ani de la inventarea jocului.
  2. Chris Haney a estimat ca a obtinut informatii in valoare de aproximativ 10.000 dolari de la producatorii de jocuri.
  3. Pentru a obtine suma necesara lansarii jocului, inventatorii au convins 32 de persoane sa investeasca in ideea lor. Mama lui Chris Haney, ar fi vrut sa fie cel de-al 33-lea investitor. Haney, insa, a impiedicat-o, crezand ca afacerea avea sanse mari de a esua.
  4. Dupa doar 4 ani, cei 32 de investitori initiali ai jocului castigau anual, din redevente, sume de bani din 5 cifre.
  5. Designul tablei de joc este inspirata din carma unei nave, formata din 6 spite separate care duc in centru. Castigatorul jocului era cel care ajungea primul in centrul tablei de joc.
  6. Michael Wurstlin, un tanar de 18 ani, somer, a acceptat sa realizeze designul jocului in schimbul unei cincimi din actiunile firmei. Investitia a meritat. Ulterior, a infiintat Wurstlin Group, o firma de marketing de succes in Toronto.
  7. Chris Haney, ca urmare a succesului Trivial Pursuit, a reusit sa isi atinga un vis. El a reusit sa castige suficienti bani pentru a face turul Europei. In plus, el a renuntat la cariera in jurnalism.
  8. Chris Haney a bandonat studiile la 17 ani pentru a se angaja. Intrebat ulterior daca regreta decizia din tinerete, a mentionat ca regreta doar ca nu a facut acest lucru de la 12 ani.
  9. Inventatorii jocului devenit celebri si indragiti de fanii jocului. In 1993, Chris Haney a declarat ca: "It’s like we become rock stars! People still shake in their boots when they see us!"
  10. Scott Abbott a renuntat si el la cariera in jurnalism si a investit in sport. Abbott detine o echipa de hockey de succes si cai de curse.

In cei peste 35 de ani de la lansare, Trivial Pursuit a fost vandut in peste 100 de milioane de exemplare, in 26 tari si 17 limbi straine, fiind unul dintre cele mai renumite jocuri de societate la nivel mondial.

De-a lungul timpului, jocul a fost publicat in diverse editii si a inspirat crearea de emisiuni TV si jocuri video.

Descopera pe Gameology editiile 100% originale si licentiate Trivial Pursuit pentru a iti testa cunostintele din filmele sau din trupele tale preferate!

Daca vrei sa afli mai multe informatii despre istoria acestui joc, citeste si Povestea Trivial Pursuit – o portie de cultura generala!

Sursa fotografiei principale: Torontopubliclibrary.ca

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!