Board games în familie: descoperă 3 jocuri perfecte de la mic la mare

Board games în familie: descoperă 3 jocuri perfecte de la mic la mare

Statul în casă nu este ușor, nici pentru adulți, dar mai ales pentru copii. Putem folosi însă statul în casă ca pe o ocazie de a petrece mai mult timp împreună, timp pe care altfel, nu l-am avea. Ar putea să semene cu un timp în care ai în sfârșit ocazia să stai mai mult cu copii, să vă distrați, relaxați și să construiți mai multe amintiri. O metodă bună, în acest context, de a pune măcar pentru câteva ore între paranteze lumea exterioară și anxietățile care vin la pachet și de a descoperi resurse de răbdare pentru cei mici și cei mari deopotrivă sunt board game-urile.

Sunt jocuri de familie care impresionează prin faptele ce le-au caracterizat existență. Este și cazul lui Exploding Kittens, care a fost creat de doi prieteni, Elan Lee și Shane Small, care au plecat împreună în vacanță. În loc de windsurfing sau orice altceva, au decis să facă un joc de cărți. Acest joc de cărți a strâns 8,7 milioane de us$ pe Kickstarter. S-a vândut în 10 milioane de exemplare și are 45.000 de recenzii. Propus inițial ca un proiect Kickstarter care caută 10.000 de dolari în crowdfunding, a depășit obiectivul în opt minute și pe 27 ianuarie 2015, la șapte zile după deschidere, a trecut de 103.000 de susținători stabilind recordul pentru cei mai mulți susținători din istoria Kickstarter. La finalizare, pe 19 februarie 2015, avea 8.782.571 de dolari în promisiuni de 219.382 de susținători. Campania s-a încheiat ca a patra cea mai finanțată campanie de pe site-ul de crowdfunding.

Exploding Kittens este din seria de jocuri de familie, un joc strategic de cărți, scopul jucătorilor fiind acela de a rămâne în joc, prin evitarea efectelor cartonașelor cu pisica explozivă. Exploding Kittens este un joc plin de putere pisicească, un fel de variantă a ruletei rusești. În cadrul acestui joc, jucătorii extrag, pe rând, cate un cartonaș din pachet, până când unul dintre ei extrage un cartonaș cu pisica explozivă și iese din joc. Totuși, dacă jucătorul a extras anterior un cartonaș Dezamorsare sau cu alte instrumente precum Indicatorul cu laser, Scărpinări pe burtă sau Sandvișuri cu iarba-mâței, el poate dezactiva pisica folosind aceste cartonase, rămânând în joc. De asemenea, pachetul conține și cartonașe pe care jucătorii le pot folosi pentru a întârzia sau a evita efectul devastator al unui cartonaș Exploding Kitten, cu care pot obliga un jucător să extragă mai multe cartonașe consecutiv.

Jocul este pentru 2 la 5 jucători de +7 ani. poți combina 2 pachete de cărți pentru a juca Exploding Kittens cu până la 9 persoane.

Din seria de jocuri de familie face parte și Carpool Karaoke Game, un joc de karaoke ce merită jucat împreună cu copiii. Fiecare jucător sau echipă reprezintă un oraș, LA, New York, Sydney sau Londra. Scopul este de a fi primul jucător sau echipă care ridică „point-ometerul” la 20 de puncte.

Când îți vine rândul, rotești spinnerul și iei o carte challenge. Dacă spinnerul ajunge pe „Sing It”, „Work It” sau „Guess It”, citiți Provocarea cu voce tare și alegeți un jucător dintr-o altă echipă pentru a se duela. Ambii jucători efectuează Provocarea, iar celelalte echipe judecă câștigătorul. Câștigătorul înscrie numărul corespunzător de puncte, iar jocul trece în sensul acelor de ceasornic, mai departe. Fiecare echipă primește, de asemenea, un token „Share It” pe joc. În orice moment, echipa respectivă poate renunța la token pentru a provoca unul dintre jucătorii performanți să-și împărtășească performanța pe rețelele de socializare. Dacă o fac, primesc trei puncte. Utilizați tagul #CarpoolKaraokeGame pentru a obține distracție. Fiecare carte conține provocările „Sing It”, „Work It” și „Guess It”. La „Sing It” alege o melodie și cântă-o în stilul de pe cartea Challenge. La „Work It” alege o melodie și cântă-o în timp ce interpretezi teatralic tema după cartea Challenge. „Guess It” nu implică nici un cântec. Există o întrebare banală pe card. Unul dintre judecători citește întrebarea, iar primul jucător din duel care îi răspunde corect primește punctele. De fiecare dată când un jucător nu are chef să cânte, poate alege provocarea „Guess It”. Când spinnerul aterizează pe „Rock It”, toată lumea cântă împreună, în adevăratul spirit al karaoke-ului. Jocul Carpool Karaoke este un joc distractiv, simplu, de petrecere. Este un joc foarte flexibil deoarece are o mulțime de opțiuni.

A avut mult succes în toată lumea folosind propriile dispozitive inteligente pentru versuri și toată lumea folosind un Amazon Echo pentru muzică. În cele din urmă, jocurile sunt despre distracție, iar dacă vă place să cântați, vă veți distra cu jocul Carpool Karaoke.

Azul este un joc abstract de strategie din seria jocuri de familie, conceput de Michael Kiesling și lansat în 2017. Jocul a fost inspirat de povestea regelui portughez Manuel I, care în vizita sa la palatul Alhambra din sudul Spaniei, a fost fascinat de frumusețea uimitoare a plăcilor decorative maure, numite azulejo. Regele, uimit de frumusețea interioară a Alhambrei, a ordonat imediat ca propriul palat din Portugalia să fie decorat cu plăci de perete similare.

La baza jocului sunt aceste azulejo, plăcile din ceramică, portugheze, inițial albe și albastre. Ele sunt o formă de artă ornamentală, dar au avut, de asemenea, și o capacitate funcțională specifică, cum ar fi controlul temperaturii în case. Ca artist de plăci ceramice, ați fost provocați să înfrumusețați pereții palatului regal din Evora. Unul din cele mai premiate și apreciate jocuri de societate actuale te provoacă să îți testezi simțul estetic într-un fel de X și 0 mult mai complex. Nu numai mecanica interesantă a jocului îți va atrage atenția, dar și piesele de o calitate superioară, desprinse parcă dintr-o operă de artă portugheză.

Scopul este de a aduna cât mai multe puncte prin realizarea de linii sau coloane de un anumit model și prin completarea uneia sau mai multor culori. Jucătorii trebuie să colecționeze piese de o anumită culoare și să le alinieze pe rânduri de diferite dimensiuni. Odată completat un rând, puteți începe să completați peretele. În acest fel, veți reuși să decorați un perete din Palatul Evora cu piese ceramice. Jucătorii marchează puncte în funcție de modul în care și-au plasat piesele pentru a decora palatul. Punctele suplimentare sunt marcate pentru anumite modele și seturi de completare. Proviziile irosite dăunează scorului jucătorului. Jucătorul cu cele mai multe puncte la sfârșitul jocului câștigă.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!