Cadoul perfect pentru prietenul cinefil: jocurile Trivia inspirate din filme și seriale

Cadoul perfect pentru prietenul cinefil: jocurile Trivia inspirate din filme și seriale

Poate părea greu de crezut astăzi, dar, dacă socotim, cinematograful a apărut în lume doar cu un secol în urmă. După încercările de început, noul spectacol se perfecționează atât tehnic cât și artistic odată cu începutul secolului XX, când capătă un succes enorm, concurând ca prezență a publicului cu teatrul și concertele muzicale. Ideea de a vedea în locul scenei, ceea ce pare a fi o fereastră către o lume aproape la fel de reală ca cea înconjurătoare a cucerit rapid publicul și a născut practic cea de-a șaptea artă, cinematograful, care s-a extins treptat în toată lumea civilizată. Cinematograful a evoluat permanent, căpătând sunet și culoare. Dar pe la jumătatea secolului a căpătat și o soră, televiziunea. Televiziunea nu doar că a preluat filmele de pe marele ecran dar a creat și propriul produs, serialele.

Și așa a apărut un alt produs al secolului trecut, cinefilul, iubitorul de filme și seriale, acea persoană care frecventează mult spectacolele cinematografice și serialele de televiziune, care își face în minte o colecție cu personaje, obiceiuri și întâmplări din acest domeniu.

Jocul Trivia Pursuit – ediția clasică

Spre sfârșitul secolului trecut apar în Canada jocuri Trivia Pursuit. Trivia este o noțiune folosită pentru a desemna un concurs de cultură generală, bazat pe întrebări și răspunsuri relativ simple ca formulare.

Trivial Pursuit este un joc de societate, în care câștigarea este determinată de capacitatea unui jucător de a răspunde la întrebări de cunoștințe generale și de cultură populară. Cultura populară este în general recunoscută de membrii unei societăți ca un set de practici, credințe și obiecte care sunt dominante sau predominante într-o societate la un moment dat în timp. Jucătorii își mișcă piesele în jurul unei table de joc pătratele, pentru a determina subiectul întrebărilor care li se pun. Întrebarea este scrisă pe un cartonaș, unde se alege din 6 categorii, „Geografie”, „Divertisment”, „Istorie”, „Artă și literatură”, „Știință și natură” și „Sport și agrementul”. Fiecare răspuns corect capătă o pană de plastic care este introdusă în piesa pion de joc, certificând răspuns corect într-un anumit domeniu.

Jocul Trivia Pursuit – ediții

De la prima lansare a jocului în 1981, au fost lansate zeci de ediții tematice cu jocuri Trivia, de obicei specializate în diverse domenii. Versiunea originală este cunoscută ca ediția Genus sau Genus I. Au urmat mai multe ediții de jocuri Trivia de cunoștințe generale diferite. Alte ediții de jocuri Trivia includ Junior Edition (1985), All-Star Sports, Baby Boomers, 1980, All About the '80s, '90s și altele. În total, au fost tipărite peste 100 de ediții de jocuri Trivia diferite în foarte multe limbi. După acest model există ediții speciale de jocuri Trivia în care veți afla întrebări, despre alte subiecte interesante în anumite momente precum legendarii The Beatles, serialele de succes The Big Bang Theory, The Walking Dead sau Doctor Who, despre Dinosaurs, World Football Stars și Wildlife.

Jocuri Trivia inspirate din filme și seriale

După cum anunțam înainte, un important grup în societatea actuală este reprezentat de cinefili, acei mari iubitori ai filmelor și serialelor, cei ce au făcut o pasiune din a ști cât mai multe despre personajele lor preferate, să răspundă cu clasicele lor replici sau să se costumeze precum acești eroi. Pentru acești împătimiți ai serialelor și filmelor există foarte multe ediții de jocuri Trivia. Și asta ne face viața mai ușoară atunci când se ivește ocazia și trebuie să le facem cinefililor un cadou. Cu siguranță știm care este personajul de film iubit și-i facem cadou un asemenea test pentru a afla și el și noi care este situația reală a împătimitului și dacă mai are vreo șansă. Avem de ales între Lord of the Rings, James Bond, The Big Bang Theory, The Walking Dead, Doctor Who, Harry Potter sau Friends.

Întrebările jocului sunt despre cunoștințele jucătorilor din subiecte precum Magia întunecată, Hogwarts, Vrăji și Poțiuni Magice, Obiecte Magice, Personalități Magice, Animale și Creaturi Magice. Fiecare categorie de întrebări este marcată pe cartonașe cu o culoare diferită. Răspunsurile pot fi verificate pe spatele cartonașului cu întrebări. Zarul cu care se aruncă are pe fețe culorile seturilor de întrebări și dând cu zarul alegi domeniul întrebărilor care ți se vor pupe. Dacă jucătorul nu știe să răspundă la o întrebare, poate spune „pas” și aruncă din nou zarul. În funcție de întrebările la care răspunde, jucătorul obține puncte. Cel care reușește să răspundă la cât mai multe întrebări și strange cât mai multe puncte, câștigă jocul. Invocă tradiționalul „Alohomora” pentru a deschide cutia jocului și pornește competiția fanilor Harry Potter pentru a afla cine deține cele mai multe informații despre universul magic al micilor vrăjitori de la Hogwarts.

Dacă ai văzut toate cele 10 sezoane ale serialului Friends și consideri că nu mai sunt secrete pe care să nu le știi despre acești prieteni ai tăi pune-te la masa de joc și află daca ai dreptate, alegând dintre aceste jocuri Trivia, un joc rapid de trivia Top Trumps Quiz – Friends. Vei putea afla doar în doar câteva minute care dintre prietenii tăi știe cele mai multe detalii despre sitcomul american Friends. Top Trumps Quiz - Friends se joacă în două echipe și două runde. În prima rundă, pe rând, jucătorii citesc câte o întrebare, la care membrii echipei adverse trebuie să răspundă. Echipa care răspunde corect la o întrebare, primește o pereche de cartonașe. Jocul continua în acest fel, până când una dintre echipe câștigă 3 perechi de cartonase, fiind desemnați câștigătorii rundei 1. După amestecarea cartonașelor din runda 1 se reia jocul în același mod. Dacă știi care este ziua de naștere a lui Rachel, dacă „Smelly Cat” îți sună cunoscut sau știi cine este Marcel, atunci poți începe competiția de întrebări și răspunsuri din Top Trumps Quiz – Friends.

Ediția Doctor Who a jocului Trivial Pursuit te invită pe tine și pe prietenii tăi să vă testați cunoștințele despre întâmplările care au avut lor în cei 50 de ani de călătorie ai lui Doctor Who. Serialul Doctor Who prezinta aventurile unui Time Lord ce se intitulează „The Doctor”. Acesta cunoaște diferiți oameni și specii de extratereștri și salvează lumea. Doctor Who este unul dintre cele mai de succes seriale stiintifico-fantastice britanice.

Și în acest joc, respectând același tipic al jocului clasic va trebui să răspunzi la întrebări care îți testează memoria și atenția despre tot ce s-a întâmplat în cele 10 sezoane cu „Prietenii tăi”.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!