• Intra in cont
  • 021.555.3304
  • Favorite
  • 0 0

Noi activități împreună? Descoperă jocuri ce se pot juca în doi

Noi activități împreună? Descoperă jocuri ce se pot juca în doi

Cuplurile din întreaga lume încearcă să descopere echilibrul adecvat care să permită individualitatea, alături de existența unui parteneriat. De cele mai multe ori încercăm păstrarea unui echilibru pentru că în funcție de persoanele implicate, avem prieteni, interese, hobbyuri și activități care nu au nimic de-a face cu partenerul nostru. Orice activitate de cuplu ne va îndepărta de eventualele blocaje ce pot să apară. Cheia pentru a scăpa de rutina monotonă este să adăugați câteva jocuri pentru 2 persoane activităților zilnice din cuplu, jocuri distractive care nu sunt prea complicate, ușor de jucat și totodată o modalitate excelentă de a condimenta cotidianul. Cu atitudinea și entuziasmul potrivit aceste jocuri pentru 2 persoane pot elimina stânjeneala, pot fi o modalitate excelentă de a vă cunoaște mai bine în cuplu și de a adânci legătura, îmbunătățind comunicarea în relație și  a menține echilibrul.

Există jocuri pentru 2 persoane care au fost gândite pentru maximum 4. Jocul este unul care poate fi jucat de toți cei care știu să scrie pe litere, de la jucătorii începători, până la cei avansați, fiind cunoscut și sub denumirea de „jocul cuvintelor”. Participanții la joc formează cuvinte prin plasarea de litere pe o tablă având dimensiunile de 15x15 pătrățele. Pe acest câmp de 225 de pătrățele, fiecare corespunzând locului unui singur jeton, există pătrățele de alte culori, plasate strategic, ce reprezintă bonificații ale tablei de joc. Cuvintele se pot forma pe orizontală sau pe verticală, precum la cuvinte încrucișate, iar punctajul obținut este mai mare atunci când literele folosite sunt mai rare, adică mai valoroase, sau când sunt plasate pe pătrățele divers colorate, care dau diferite bonificații ale tablei de joc. Numărul de litere și valoarea lor sunt caracteristice fiecărei limbi și se raportează la frecvența apariției lor în cuvintele din limba respectivă. Cuvintele sunt valide doar dacă corespund dicționarelor acceptate oficial în limba respectivă. Literele și cuvintele care sunt plasate printr-o singură depunere, pe mai multe pătrățele de pe tabla de joc, se vor puncta corespunzător prin combinarea valorilor fiecărei litere și a regulilor de multiplicare a pătrățelelor de pe tablă unde au fost poziționate. Semnele diacritice sunt ignorate, de exemplu Ă și  se joacă folosind litera A. Jokerul înlocuiește o literă la latitudinea jucătorului care l-a extras, inclusiv litere inexistente în stocul pentru limba română, K, Q, W și Y. Jocul începe întotdeauna prin plasarea unui cuvânt de minim două litere și acoperind obligatoriu pătrățica H8 din mijlocul tablei. Pentru identificarea depunerilor se folosește sistemul de coordonate literă/număr de pe marginea tablei. În afara punctelor obținute din depunere, din cuvintele adiacente și din bonificațiile pătrățelelor colorate, jucătorul beneficiază de încă 50 de puncte în cazul folosirii întregii serii de 7 litere la o singură depunere. Scrabble este un joc de societate clasic, ce testează și dezvoltă jucătorilor vocabularul în limba română, creativitate, gândirea logică și strategia, spontaneitatea, dar și cunoștințele de aritmetică. Scopul fiecărui jucător este realizarea unui punctaj cât mai mare.

Bătălia cuplurilor este un alt joc de societate destinat adulților din seria jocuri pentru 2 persoane. Regulile sunt foarte simple, astfel că avem o planșă de joc pe care avansăm cu pionii și îndeplinim sau răspundem la ceea ce scrie pe cartonașe. Pe acestea se regăsesc fie întrebări, fie proverbe sau filme care trebuie desenate. Nu este deloc plictisitor, ba chiar te surprinde cu fiecare cartonaș, cu fiecare întrebare, dar mai ales, cu răspunsul pe care trebuie să îl ofere partenerul tău. Scopul principal este de a aduna cât mai multe jetoane Cupidon. Versiunea pentru un cuplu, se joacă pe tabla pentru această variantă, specifică jocului în doi. Fiecare partener își va poziționa pionul pe câte o margine a unei diagonale, pe parcursul jocului înaintând spre centru și urmând instrucțiunile de pe cărțile extrase, corespondente culorii căsuței în care se află pionul. Adversarul va fi cel care va citi instrucțiunile de pe cărțile extrase de partener. Dacă cerința este îndeplinită corect, jucătorul primește 2 jetoane Cupidon. În plus, dacă un jucător îl ajută pe celălalt să câștige 2 jetoane, va fi răsplătit, la rândul lui, cu încă un jeton Cupidon. Acest joc te va ajuta să afli cât de bine îți cunoști partenerul.

Povești întunecate: Crime reale este un alt joc de societate din seria jocuri pentru 2 persoane și te provoacă să afli despre 50 de crime odioase care au avut loc în realitate, care promit să te impresioneze făcându-ți pielea de găină de îndată ce vei afla întreaga poveste a lor. În Povești întunecate: Crime reale, jucătorii vor interpreta pe rând rolul de Maestru al ghicitorilor, care citește întâmplarea iar celălalt jucător trebuie să descopere detaliile din spatele respectivei întâmplări, adresând întrebări Maestrului ghicitorilor. În funcție de situație, Maestrul ghicitorilor poate oferi și unul sau mai multe indicii. Fiecare poveste întunecată este macabră, morbidă, înfricoșător de reală, dar greu de deslușit. Pe parcursul jocului, trebuie să reconstruiți, pas cu pas, fiecare întâmplare, analizând situațiile și punând întrebările potrivite. Jocul este potrivit pentru persoanele pasionate de filmele de groază și mister, dar și celor care au curiozitatea de a afla despre întâmplări care îți îngheață sângele în vene.

Tot dintre jocuri pentru 2 persoane face parte și Exit - Stația polară, un joc de tipul escape room. Jocul creat de Kosmos, pentru până la 4 jucători de + 12 ani, poate fi ideal pentru 2 și vă provoacă să rezolvați enigme specifice. Faceți parte dintr-o echipă de cercetare în Arctică. Dintr-o dată, pornește alarma de evacuare și alergați spre ușă, dar deja aceasta s-a încuiat automat. Laboratorul din apropiere este devastat și vă întrebați ce s-ar fi putut întâmpla. Apoi găsiți o broșură misterioasă și vă dați seama că mai aveți la dispoziție foarte puțin timp pentru a evada. Pentru a evada la timp din stație, trebuie să colaborați pentru a rezolva cât mai repede ghicitorile. Pentru a reuși trebuie să credeți în aceasta. Exit - Stația polară are un nivel avansat de dificultate și este un joc care poate fi utilizat doar o singură dată, pentru că pe parcursul jocului, veți îndoi, marca și rupe componentele jocului.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!