Topul celor mai bune jocuri de societate pentru adulți

Topul celor mai bune jocuri de societate pentru adulți
Mereu păstrezi în suflet dorința de joc, ai nevoie de distracție și relaxare, vrei să petreci timpul liber împreună cu persoanele apropiate. Da, tuturor ne plac jocurile: din copilărie până la maturitate și chiar la anii de bunici, acestea se numără printre cele mai îndrăgite activități recreative care care ne strâng împreună: familie, colegi, prieteni.

Este sâmbătă seara și n-ai nicio idee ce să faci? Ești gata de petrecere și nu știi cum să animi atmosfera? Îți prezentăm în continuare detalii despre cele mai bune jocuri de societate pentru adulți, ca să le încerci la party-uri memorabile, cu amuzament, competiție și mult umor:


Cuprins

1.
Ce sunt jocurile de societate?

2. Care sunt cele mai bune jocuri de societate pentru adulți


 

Ce sunt jocurile de societate?

Încă din antichitate oamenii au creat diverse jocuri cu figurine din lemn, pietre și metale prețioase, iar arheologii consideră că cel mai vechi joc de societate este Senet, cuvânt care avea sensul de trecere, transformare. Acest joc sofisticat, o combinație de simboluri și numere, a fost descoperit în Egipt și s-a estimat că datează încă din anii 3500 î.H.

Întreaga istorie a umanității se împletește cu poveștile fascinante ale desenelor de pe cartoane, cărți, jetoane și figurine ce apar în jocuri de la curțile regale, întreceri populare sau enigme cuprinse în paginile unor cărți misterioase. Sute, poate mii de jocuri din toate regiunile lumii au străbătut timpurile, s-au transformat în pas cu vremurile și sunt practicate astăzi cu aceeași bucurie de oameni din toate generațiile.

Așadar prin jocuri de socializare pentru adulți înțelegem activități recreative, cu scenarii originale, în care jucătorii se întrec conform regulilor prestabilite și stabilesc câștigătorii la fiecare rundă, până la finalul jocului.

O formă modernă a jocurilor de societate sunt cele de masă, care se desfășoară pe o masă sau o suprafață plană accesibilă tuturor participanților. Un top board games al ultimelor decenii cuprinde nume clasice precum Coloniștii din Catan, Dominion, Ticket to Ride sau Carcassonne.

 

Care sunt cele mai bune jocuri de societate pentru adulți


În fiecare an sunt lansate zeci de jocuri de societate pentru adulți, această industrie având o creștere impresionantă în ultimele două decenii. Lucrăm online și comunicăm în mediul virtual, dar avem nevoie de interacțiunile directe pe care le oferă întâlnirile la masa de joc, așa că viitorul sună bine pentru board games.

Îți prezentăm în continuare cele mai îndrăgite titluri din topul de jocuri de societate pentru adulți, ca să alegi ce-ți place, pentru distracție pe cinste și victorii epice:

 

Cronicile crimei - Joc de investigație interactiv

Cronicile crimei - Joc de investigație interactiv
Dacă vrei să te simți ca un adevărat Sherlock Holmes, acest joc cooperativ de investigații criminalistice te pune în fața celor mai interesante cazuri, cu dispariții misterioase, suspecți abili și intrigi complicate.

Fii vigilent și perspicace! Astfel vei găsi indiciile ascunse și vei descoperi vinovații, într-un stil spectaculos, exact ca marele detectiv londonez. Așa cum ai intuit, acțiunea se petrece în capitala Marii Britanii, iar atmosfera tipic englezească face din Cronicile crimei unul dintre acele jocuri amuzante de jucat în grup, pentru că este accesibil oricărei persoane cu vârsta mai mare de 12 ani.

Poți să folosești aplicația mobilă gratuită Chronicles of Crime disponibilă pe Google Play sau App Store, dacă vrei să te antrenezi sau să încerci scenarii noi. Prin opțiunea Scanează & Joacă poți să integrezi mai multe investigații pentru detectivii amatori, folosind  setul de componente standard.
Pentru un plus de fun, poți să achiziționezi ochelari de realitate virtuală, iar ca să fii la curent cu ultimele noutăți, este recomandat să faci un update al aplicației înainte să te apuci de joc.

 

Monopoly - Game of Thrones

Monopoly - Game of Thrones
Unul dintre cele mai bune jocuri de societate, Monopoly, cu o istorie glorioasă de peste 80 de ani, își dă întâlnire cu fenomenul editorial și de televiziune al anilor 2000: Game of Thrones. Rezultatul: Monopoly - Game of Thrones, un board game de mare succes, care combină într-un mod irezistibil elementele de board (hartă, pioni, utilități, titluri de proprietate) cu personajele și intriga complicată din celebrul serial.

Reprezintă unul dintre cele mai apreciate jocuri de societate 18+ și este o idee excelentă pentru cadouri de Sărbători, fiind îndrăgit de persoane din toate generațiile.

Tehnicile de negociere, capacitatea de deducție, perspicacitatea, spiritul antreprenorial - toate aceste abilități sunt necesare pentru victoria în jocul tronurilor, iar distracția este pe măsură!

 

Exploding Kittens

Exploding Kittens

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că pisicile au cucerit internetul. Interesant este faptul că au pus stăpânire și pe jocurile de societate pentru petreceri. Printre cele mai bune board games se află Exploding Kittens, care stârnește hohote de râs și transformă cea mai calmă seară într-un festival de umor și farse.

Într-un top jocuri amuzante pentru adulți, pisicile explozive s-au cocoțat deja pe primele locuri și oferă senzații tari, de adevărată ruletă rusească, dar în locul gloanțelor sunt cartonașe ghidușe ce pun la încercare spiritul de observație, strategiile de atac și apărare. Într-un cuvânt, este un joc pentru pisici cu nouă vieți!

 

Cards Against Humanity

Cards Against Humanity

Printre cele mai populare jocuri de petrecere pentru adulți, Cards Against Humanity reprezintă o combinație originală de cartonașe cu fraze care mai de care mai neobișnuite, spre amuzamentul jucătorilor. Pentru că trebuie să ai un simț al umorului dezvoltat, prezență de spirit și cultură generală ca să câștigi la cărți împotriva umanității...

Jocul de bază se poate completa cu mai multe extensii, pentru experiențe și mai haioase. Acest board game cu reguli simple intră cu brio în top jocuri pentru seri reușite, fiind unul dintre titlurile preferate atunci când vine vorba despre jocuri pentru cupluri, deoarece adaugă sare și piper vieții cotidiene.

 

Carcassonne



Printre cele mai bune jocuri de societate sunt acelea care nu se demodează odată cu trecerea timpului. Unul dintre aceste exemple de succes este Carcassonne, care și astăzi, la 14 ani de la lansare, continuă să fie îndrăgit de milioane de oameni din lumea întreagă.

Sudul Franței devine locul confruntărilor din orașe, hanuri, catedrale, turnuri sau abații, iar personajele sunt negustori, constructori, regi, nobili sau vasali, în funcție de variante de joc și de extensiile pe care le alegi la acest joc de societate pentru familie, accesibil la orice vârstă.

Este un joc de construcție și de strategie, în care trebuie să cucerești teritorii și să faci alianțe, să găsești comori și să rezolvi mistere, totul în atmosferă medievală, cu decoruri, costume și intrigi de epocă. 

Lista cu cele mai bune jocuri de societate pentru adulți poate fi completată și cu alte titluri, în funcție de preferințele tale și de felul în care vă place să vă distrați atunci când vă adunați gașca de prieteni.


Dacă vrei să-ți testezi nivelul de cultură generală și să diversifici modul de petrecere a timpului liber, poți să încerci și jocuri trivia, pe diferite subiecte, de la cele mai serioase (istorie, geografie), pînă la hobby-uri și eroi din cărți (fotbal, muzică pop-rock, Harry Potter, James Bond și multe altele).

Iar atunci când vrei să te joci cu amicii dar n-ai chef să întinzi pe masă o tablă mare cu pioni și cartonașe, ai la îndemână jocuri de societate cu cărți, de la clasicele cărți de joc pentru canastă, 66, whist, renz, tabinet, până la  cele mai elaborate combinații de cartoane cu simboluri și personaje celebre.

Alege ce-ți place dintre cele mai bune jocuri de societate pentru adulți și distrează-te împreună cu familia și prietenii, ca să te bucuri de momente agreabile, cu veselie și umor. Dacă vei câștiga o să fie minunat, iar dacă vei pierde, amintește-ți de un joc al copilăriei care spunea așa: Nu te supăra, frate!

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!