• Intra in cont
  • 021.555.3304
  • Favorite
  • 0 0

Esti un adevarat iubitor al fictiunii? Descopera jocuri de societate pline de fantezie si mister

Esti un adevarat iubitor al fictiunii? Descopera jocuri de societate pline de fantezie si mister

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au creat și au spus povești. Din acestea s-au clădit mituri care au influențat gândirea și modul de viață al multor generații. Mai mult, în mituri a fost marcată cu litere de aur cunoașterea arhaică a omenirii. Genul fantasy sau fantezia este cu mult diferită față de miturile arhaice, însă rădăcinile ei se află în aceste prime creații cu caracter existențial ale minții omenești. Fantezia înseamnă imaginație. Autorii de fantezie, că este literatură, film sau artă, creează lumi noi, nemaivăzute, animate de magie și locuite de rase și creaturi fantastice. Prima caracteristică a genului este aceea că lumea descrisă nu este cea reală, ci una imaginată, dar care nu are nici o legătură cu Pământul, ca în cazul SF-ului. Lumile fanteziei sunt mult diferite, ele fiind marcate de existența magiei și a creaturilor și raselor diferite de om. În scrierile mai recente, omul nici nu mai este amintit. Lumile fanteziei sunt întemeiate pe credințe mitice, iar rasele au rădăcini în mitologiile popoarelor.

După literatură, filme și artă, genul fantasy a pătruns și printre jocurile de societate, poveștile susținând perfect cadrul de desfășurare a diferitelor competiții. După ce au fost create jocuri pe seama unor romane sau filme de mare succes, acum multe din jocuri au devenit jocuri de societate fantasy care se bazează pe scenarii fantasy. Cadrul astfel creat este foarte prielnic rezolvării enigmelor, fiind inspirat de lumi fantastice, pline de mister și care stimulează imaginația.

Dungeons and Dragons: Vault of Dragons este un joc din familia de jocuri de societate fantasy de la Gale Force Nine, în setarea Tărâmurilor Uitate. Jocul are loc în Waterdeep, fiind legat tematic de Waterdeep: Dragon Heist. Este un joc pentru 2 la 4 jucători, de + 14 ani.

Zvonurile despre o comoară ascunsă circulă pe străzile, prin tavernele și piețele din Waterdeep. În ediția Vault of Dragons a jocului Dungeons and Dragons jucătorii vor fi reprezentanții uneia dintre grupările formate din criminali siniștri, nobili diabolici sau vrăjitori misterioși, care se întrec în găsirea comori ascunse într-una din pivnițele din orașul Waterdeep.

În joc, jucătorii trimit adepți în locații din Waterdeep pentru a descoperi cât de veridice sunt zvonurile și a aduna informații despre comoară. Lupta cu celelalte grupări pentru a controla locațiile cheie este de așteptat, dar ai grijă că trebuie să te ferești și de Garda orașului care încearcă să vă încurce planurile. Descoperă indicii, explorează locații, câștigă luptele cu celelalte grupări și fii primul care intră în subterane pentru a găsi bolta dragonilor, comoara din acest joc.

Tot dintre jocuri de societate fantasy face parte și Stația polară, un alt joc de tip escape room, creat de Kosmos, pentru până la 4 jucători de + 12 ani și care vă provoacă să rezolvați enigme specifice.

Faceți parte dintr-o echipă de cercetare în Arctica. Dintr-o dată, pornește alarma de evacuare și alergați spre ușă, dar deja aceasta s-a încuiat automat. Laboratorul din apropiere este devastat și vă întrebați ce s-ar fi putut întâmpla. Apoi găsiți o broșură misterioasă și vă dați seama că mai aveți la dispoziție foarte puțin timp pentru a evada. Pentru a evada la timp din stație, trebuie să colaborați pentru a rezolva cât mai repede ghicitorile. Pentru a reuși trebuie să credeți în aceasta.

Exit - Stația polară are un nivel avansat de dificultate și este un joc care poate fi utilizat doar o singură data, pentru că pe parcursul jocului, veți îndoi, marca și rupe componentele jocului.

Alchimiștii este un joc de societate complex din categoria jocuri de societate fantasy, în care 2 la 4 jucători de + 12 ani, interpretează rolurile unor alchimiști, care se întrec în crearea de poțiuni și lansarea de teorii, pentru a câștiga reputație în domeniu. La finalul jocului, punctele de reputație se transformă în puncte, iar jucătorul care acumulează cel mai mare punctaj, este desemnat câștigător.

Alchimiștii presupune utilizarea unei aplicații a jocului pentru smartphone, compatibilă cu sistemele iOS, Android și Windows, sau desemnarea unui jucător care să joace rolul de Arbitru, dar care nu se va număra printre alchimiști.

Pe parcursul jocului, alchimiștii vor folosi diverse ingrediente, artefacte și alte instrumente pentru a crea poțiuni, a le testa pe studenți sau chiar pe ei înșiși și a publica teorii. De asemenea, alchimiștii pot crea și vinde poțiuni, mai mult sau mai puțin eficiente, aventurierilor pentru a câștiga bani pe care îi vor folosi pentru a atinge alte obiective. Jocul Alchimiștii devine și mai captivant atunci când alchimiștii nu reușesc să îmbine elementele în mod corect pentru a obține poțiuni de succes sau dau greș în crearea de teorii. Bineînțeles, astfel de nereușite le vor pune reputația la îndoială în lumea alchimiștilor.

După 6 runde și organizarea Expoziției, fiecare alchimist își analizează nivelul de reputație. Obținerea de subvenții, utilizarea de artefacte sau publicarea de teorii corecte, aduc reputație unui alchimist. Alchimistul cu cea mai reputată contribuție în lumea artelor mistice, câștigă jocul.

Din categoria jocuri de societate fantasy face parte și jocul Time Chase care te provoacă să călătorești în timp și să îi împiedici pe colegi să rescrie istoria. Este un joc pentru 3 la 6 jucători de + 10 ani creat de Jonathan Woodard de la Renegade Game Studios.

In Time Chase joci rolul unui om de știință care a reușit să descifreze codul pentru Mașina Timpului. Din păcate, colegii tăi de laborator au fost martorii evenimentului și încearcă să se întoarcă în timp pentru a-și asuma ei această descoperire și a primi toți laurii.

Time Chase se desfășoară pe parcursul a mai multe runde, timp în care jucătorii folosesc cartonașele de joc pentru a călători în timp și a încerca să obțină controlul asupra a 3 evenimente importante din trecut. În fiecare rundă, fiecare jucător va modifica/recrea un eveniment, va înainta în timp și își va muta călătorii în cronologie. Primul jucător care obține controlul asupra a 3 evenimente în același timp sau jucătorul care se afla cel mai aproape de momentul invariabil din cronologie după 10 runde ale jocului, este desemnat câștigător. 

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!