Jocuri de societate pentru iubitorii de literatură: idei și recomandări

Jocuri de societate pentru iubitorii de literatură: idei și recomandări
Jocurile de societate pentru adulți și copii au teme diverse: de la istorie și aventură la mister și crimă. Chiar dacă jocurile video reprezintă o concurență puternică, jocurile care se desfășoară pe o planșă au farmecul lor. Interacțiunea cu ceilalți, atingerea pieselor, competitivitatea sunt aspecte care le asigură succesul și rezistența în timp. Unele jocuri au la bază cărți celebre. Pentru iubitorii de literatură, acestea sunt o sursă de distracție unică pentru că aduc la viață personajele și întâmplările imaginate de scriitori. În plus, în multe dintre jocuri, ai șansa de a crea propria aventură sau de a schimba destinul personajelor. Te invităm să descoperi în continuare câteva jocuri recomandate oricărui pasionat de literatură. 
 

Robinson Crusoe: Adventure on the cursed island

Robinson Crusoe Adventure on the cursed island


Aventură și supraviețuire


Dintre jocurile de societate inspirate de literatură, acesta este unul dintre cele mai populare. Cine nu a citit Robinson Crusoe în copilărie? Aventurile naufragiatului englez te-au făcut să visezi și pe tine, cu siguranță. Probabil, ți-ai imaginat cum e să fii pe o insulă pustie, singur în fața naturii ostile și a canibalilor. Romanul lui Daniel Defoe rămâne fascinant și la peste 300 de ani de la publicarea lui, iar jocul îți oferă ocazia de a trăi aventurile lui Robinson. Explorezi insula, lupți cu fiarele și încerci să supraviețuiești. 
 

Detalii tehnice și mecanică de joc


Robinson Crusoe: Adventure on the cursed island conține 1 tablă de joc, zaruri, 11 piese cu insule și numeroase cartonașe și piese cu evenimente, mistere, aventuri și personaje. Se joacă în 1-4 persoane, adulți sau copii de peste 14 ani. Fiecare rundă are 6 etape, iar jucătorii trebuie să coopereze pentru a trece peste provocări. Pentru a câștiga, trebuie ca toți jucătorii să supraviețuiască. 
 

Around the World in 80 Days

Around the World in 80 Days

Călătorii extraordinare


Celebrul roman al lui Jules Verne stă la baza unui joc de societate extraordinar. Tu și adversarii tăi vă întreceți în parcurgerea unei călătorii în jurul lumii în doar 80 de zile. Drumul este plin de obstacole, iar resursele limitate; de aceea, trebuie să iei când decizii precaute, când ambițioase. Călătorește pe urmele lui Phileas Fogg prin țări exotice și întoarce-te la Londra în siguranță. 
 

Detalii tehnice și mecanică de joc


Around the World in 80 Days este un joc de societate pentru copii și adulți deopotrivă. Îl poți juca alături de familie sau prieteni, cu singura condiție să fiți minimum 2 și maximum 6. Jocul conține 1 planșă de joc, 2 mini planșe, pioni, cartonașe diverse și 130 de lire sub formă de cartonașe valorice. Durata medie a unui joc este de 45 de minute. Câștigătorul este cel care ajunge primul înapoi la Londra, fără cartonașe Zvon. Trebuie să scapi de ele ca să dovedești inocența protagonistului pentru că Phileas Fogg fusese acuzat de furtul a 50000 de lire de la Banca Angliei. 
 

Marrying Mr. Darcy: The Pride and Prejudice Card Game

Marrying Mr. Darcy The Pride and Prejudice Card Game

Calități și intrigi amoroase


„Mândrie și Prejudecată“ este cel mai cunoscut roman scris de Jane Austen. Romanul de moravuri din secolul al XIX-lea are în centru personaje feminine și masculine prinse în jocul dragostei și al cutumelor sociale. Jocul îți oferă ocazia de a schimba destinul eroinelor din roman prin dezvoltarea anumitor calități și folosirea unor abilități sau a vicleniei și intrigilor. 
 

Detalii tehnice și desfășurarea jocului


Marrying Mr. Darcy: The Pride and Prejudice Card Game are 175 de cartonașe, 6 ghiduri pentru jucători și 1 zar special. Numărul mare de cartonașe asigură imprevizibilitate și distracție ori de câte ori joci. Pot juca 2-6 persoane. Sunt 2 etape pe care trebuie să le parcurgi în acest joc de societate pentru adulți și adolescenți: cea de curtare și cererea în căsătorie. În prima etapă, îți dezvolți calitățile, iar în a doua, încerci să te căsătorești cu pretendentul potrivit. Punctajul se calculează pe baza abilităților și căsătoriei. Cine are cel mai bun punctaj câștigă jocul și se declară cea mai fericită femeie din lume. 
 

Harry Potter: Bătălia de la Hogwarts

Harry Potter Bătălia de la Hogwarts

Magie în luptă cu forțe malefice


Harry Potter: Bătălia de la Hogwarts este un joc de cooperare inspirat din seria de romane care s-au vândut în milioane de exemplare. Harry este un tânăr vrăjitor care merge la o școală de magie și trebuie să înfrângă o serie de malefice personaje. Ca jucător, trebuie să fii de partea binelui pentru a apăra castelul Hogwarts. Ești unul dintre cei 4 ucenici vrăjitori și ai de trecut prin 7 aventuri. 
 

Detalii tehnice și desfășurarea jocului


Jocul are 1 tablă de joc comună, 4 table de joc individuale, 7 cutii de joc cu aventuri, 252 cartonașe, 70 jetoane, 4 zaruri și 8 marcaje de control al locațiilor. Este un joc de societate pentru copii de peste 11 ani și adulți. Durata medie a unui joc este de 1 oră. Fiecare joc este format din mai multe runde în care trebuie să îndeplinești anumite obiective. Pe parcurs, strângi teancuri de cartonașe care îți oferă diferite abilități și vrăji. 
 

Cluedo - Dracula

Cluedo - Dracula

O crimă misterioasă


Cluedo - Dracula transformă romanul lui Bram Stoker într-o aventură al cărei scop este rezolvarea unei crime. O servitoare din castelul Bran moare, iar cei care o descoperă văd pe gâtul ei niște înțepături ciudate. Oare să fie vorba despre un vampir? Tu trebuie să rezolvi cazul. Interoghează martori și suspecți și cercetează locul crimei și armele din castel. Descoperă unde a avut loc crima, cine a înfăptuit-o și ce armă a folosit. Joacă și alte jocuri cu mistere dacă ți-a plăcut acesta. 
 

Detalii tehnice și desfășurarea jocului


Jocul de societate Cluedo - Dracula constă într-o tablă de joc, 6 pioni, 6 arme în miniatură, diverse cartonașe, 2 zaruri, un carnețel de detectiv cu indicii și plicul Caz Rezolvat. Jocul se joacă în 2-6 jucători. Aceștia trebuie să deplaseze pionii prin castel cu ajutorul zarurilor și să emită acuzații pe măsură ce descoperă noi indicii. În momentul în care unul dintre ei deduce toate cele 3 indicii ascunse în plicul Caz Rezolvat, poate emite acuzația finală. Dacă aceasta se dovedește corectă, câștigă. Locurile de pe tabla de joc reproduc locuri reale din Castelul Bran. 
 

The Grimm Forest

The Grimm Forest

Construiește alături de personaje de poveste


Descoperă atmosfera din poveștile fraților Grimm într-un joc interesant care te provoacă să gândești și să acționezi pentru atingerea scopului final. Asemenea celor 3 purceluși, trebuie să construiești 3 case, din paie, bețe și cărămidă. Pentru a reuși, ai nevoie de ajutorul personajelor din poveștile fraților Grimm. 
 

Detalii tehnice și desfășurarea jocului


The Grimm Forest este un joc de societate competitiv în care trebuie să concurezi cu alți 1-3 jucători. Cine reușește să construiască cele 3 case câștigă. Jocul conține 4 table de joc, numeroase cartonașe, pioni, creaturi și personaje din povești, jetoane și elemente de construcție a caselor. Sunt 2 etape pe care trebuie să le parcurgi: una de colectare și una de construcție. Pe parcursul acestora, poți folosi diferite elemente pentru a grăbi construirea caselor sau a-ți sabota adversarii. 


Detalii tehnice și desfășurarea jocului

Un joc de societate reprezintă un mod distractiv de a petrece timpul liber. Jocurile inspirate de literatură sunt pasionante și creative. Dacă ești părinte, te poți folosi de unul dintre jocurile de mai sus pentru a-ți atrage fiul/fiica spre lectură. 

Meta descriere: Iti place sa citesti si sa te joci alaturi de prieteni sau de familie? Descopera idei si recomandari de jocuri de societate pentru iubitorii de literatura. 
 

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!