Jocuri de construcție magnetică: principalele beneficii pentru copii

Jocuri de construcție magnetică: principalele beneficii pentru copii
Copiii sunt unele dintre cele mai importante persoane dintr-o familie, grija și atenția pe care acestea le primesc fiind esențiale pentru o dezvoltare armonioasă și din punct de vedere fizic, și mental. După primele luni de viață, când aceștia deprind anumite abilități precum statul în șezut sau observarea obiectelor și sunetelor din jur, micuții pot primi diverse jucării și jocuri care să contribuie la procesul lor de învățare. 

În funcție de vârsta pe care o au, jucăriile pot fi diferite de la material, până la dimensiune, scop sau aspect. Încă din primii ani de viață, specialiștii în pediatrie recomandă seturile de construcție magnetice, acestea oferind o serie de beneficii pentru cel mic, atât pe moment, cât și pe termen lung. 


Ce este un joc de construcție magnetic?

Învățarea prin joacă este o metodă foarte utilă, motiv pentru care aceasta a fost adaptată și în multe situații din viața adulților. Prin prisma felului în care au fost concepute, jocurile de construcție magnetice au ca scop educarea celor mici prin activități plăcute, recreative. Ele pot fi realizate din plastic sau lemn, fiind disponibile într-o gamă variată de culori, modele și forme. 

Unele dintre cele mai populare jocuri de acest fel care au contribuit la dezvoltarea a generații întregi de-a lungul timpului și care au continuat să fie perfecționate sunt:
  • cifrele, literele și numerele magnetice - se folosesc, de regulă, cu ajutorul unei table magnetice;
  • cuburile magnetice de diferite dimensiuni și culori;
  • seturile de construcție magnetice realizate atât pentru băieței, cât și pentru fetițe;
  • puzzle-urile magnetice - asemănătoare celor clasice, din carton, plastic sau lemn. 


De ce să alegi jocuri magnetice de construit?

Motivele pentru care fiecare copil ar trebui să se bucure de cel puțin un joc magnetic sunt evidente: sunt ușor de folosit, sigure și distractive. Magneții au fost interesanți și îndrăgiți întotdeauna de cei mici, dar și de părinți datorită proprietăților fizice pe care le dețin. Aceștia au stârnit curiozitatea și dorința de a afla mai mult, devenind astfel ușor de integrat în procesul de învățare. 

În plus, deoarece standardele producătorilor de jucării au fost ridicate din ce în ce mai mult odată cu evoluția generațiilor, și produsele acestora s-au transformat pe măsură. Jocurile magnetice sunt, în prezent, mai inovatoare și atrăgătoare, acestea necesitând deopotrivă implicarea fizică și cognitivă a celor mici. 


Beneficiile jocurilor de construcție magnetică pentru copii

Prin introducerea jocurilor de construcție magnetică, vei contribui la dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a copilului tău. Creierul este organul care dictează acțiunile și gândurile, acesta trebuind să fie antrenat încă de la cele mai fragede vârste pentru a putea asimila cât mai multe informații. Iată de ce ar trebui să îi oferi micuțului tău astfel de seturi de joacă:

 

Contribuie la dezvoltarea limbajului

Formarea abilității de a vorbi și recunoaște sunete poate fi stimulată cu ajutorul unui joc magnetic din care nu lipsesc nici cifre și nici litere. Îți poți petrece timpul cu juniorul arătându-i diverse litere care mai apoi vor fi puse pe tabla magnetică pentru a fi recunoscute. Poți face și o demonstrație de pronunțare pentru fiecare dintre ele, astfel încât să stimulezi și memoria celui mic. 

Acest tip de joc poate fi folosit și ulterior când copilul învață să citească. El poate forma cuvinte și propoziții cu ajutorul literelor magnetice sau îl poate combina cu alt tip de joc pentru învățare - cartonașele cu imagini, de exemplu. 

baietel cu jocuri in fata


Stimulează creativitatea

Se spune că mintea copiilor nu atinge limite atunci când este vorba despre imaginație, motiv pentru care un set magnetic de construcție poate deveni jucăria favorită. Prichindelul poate realiza tot ce îi trece prin gând fără riscul de a se accidenta în timp ce se joacă. Astfel, creativitatea sa va fi stimulată de noi și diverse posibilități de reașezare a pieselor. 


Provoacă gândirea și capacitatea de rezolvare a problemelor

Chiar dacă pot vizualiza anumite obiecte, copiii au nevoie de capacitatea mentală pentru a le reproduce. Dându-i un joc de construcție magnetică, acesta poate încerca diverse variante pentru a ajunge la forma finală pe care și-o dorește, dezvoltându-și astfel capacitatea de rezolvare a problemelor. 

De asemenea, și gândirea este stimulată în acest proces. Folosind jucăriile magnetice pentru a construi, cel mic va afla cum se îmbină anumite forme geometrice pentru a-și păstra stabilitatea sau de câte piese este nevoie pentru a construi un castel. 


Ajută la vederea în spațiu

Întrucât culorile sunt unele dintre cele mai atractive pentru copii, le poți folosi pentru a-i învăța pe aceștia orientarea în spațiu și recunoașterea lor. O metodă eficientă poate fi sortarea jucăriilor magnetice în funcție de o anumită paletă cromatică, dar și construirea unei grădini pe baza anumitor nuanțe. 


Crește capacitatea de concentrare

Folosirea unor seturi  de construcție magnetică va stimula capacitatea de concentrare a copilului. Acesta va fi nevoit să își amintească anumite modele sau procese pe care le-a urmat pentru a ajunge la forma finală dorită. În plus, poți contribui și tu prin lansarea unor provocări ușoare care să îl facă să se implice mai mult - de exemplu, dacă a construit o casă simplă, roagă-l să încerce un bloc sau un castel. 

copil se joaca cu magneți alfabet


Stimulează coordonarea mână-ochi (abilități motrice)

Cu cât sunt mai atractive și diverse, cu atât sunt mai îndrăgite de cei mici. Un joc de construcție magnetică poate ajuta la coordonarea dintre mâini și ochi prin inducerea nevoii copilului de a obține o anumită formă. În această categorie, pot intra atât jocurile cu diverse forme, precum bile, cuburi sau piramide, cât și puzzle-urile.

Jocurile de construcție magnetică pot fi foarte utile pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului tău. Acestea pot fi obiectele ideale pentru cadouri oferite cu ocazia diverselor evenimente, fiind disponibile în mai multe variante, în funcție de vârstă și utilitate. 
 

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!