Monopoly Fan Alert! Descopera jocurile celebre Monopoly

Monopoly Fan Alert! Descopera jocurile celebre Monopoly

Monopoly este un joc de strategie, numit și „Jocul de schimburi comerciale rapide cu proprietăți”, numele lui se inspiră din conceptul economic de monopol, adică dominația unei singure entități asupra unei piețe. Jucătorii se mișcă roată pe o suprafață de joc, deplasându-se în funcție de numărul decis de zaruri, mărindu-și averile imobiliare prin achiziționare de case și hoteluri și încasând chirii de la adversarii lor, scopul final fiind de a-i împinge pe aceștia spre faliment.

În 1934, moment de culme în marea criză economică mondială, când Charles B. Darrow din Germantown, Pennsylvania, a prezentat ceea ce el denumea jocul de Monopoly directorilor executivi ai Parker Brothers, aceștia au refuzat jocul datorita celor „52 de erori în concepție”. Darrow nu s-a lăsat păgubaș, și ca mulți alți americani din acea vreme, era șomer, iar visul său că acest joc îi va aduce faimă și bogăție l-a inspirat să pornească producția pe cont propriu. Cu ajutorul unui prieten ce avea o mașina de tipărit, Darrow a vândut 5000 de seturi de jocuri către un magazin universal din Philadelphia și a avut succes. Comenzile continuând să crească iar producția manufacturată neținând pasul cu cererea, l-a determinat pe Darrow să se întâlnească din nou cu directorii de la Parker Brothers.

În primul său an de la lansare, 1935, Monopoly a fost cel mai cumpărat joc în America. Acum, se poate considera ca cel puțin 500 de milioane de oameni l-au jucat. Mai mult de 200 de milioane de exemplare au fost vândute și mai mult de 5 milioane de căsuțe verzi s-au "construit" din 1935 și până acum.

Monopoly este un joc al norocului, al strategiei și al abilităților. Nicio strategie nu vă va garanta câștigul, acesta este unul dintre motivele pentru care Monopoly este atât de interesant. Cea mai bună modalitate de a câștiga la Monopoly este de a avea o strategie și să rămâi la ea, fără să o schimbi în timpul jocului. Numele jocului te anunță să nu colaborezi, pentru că aste nu va funcționa niciodată. Scopul este de a falimenta oponenți prin deținerea celor mai valoroase proprietăți de pe tabla de joc.

Ediția Monopoly Mega aduce noi provocări în varianta jocului clasic britanic. În cadrul acestei versiuni, vei gestiona mai mulți bani, vei avea acces la mai multe proprietăți, te vei plimba mai repede pe tabla de joc cu Biletele de Autobuz sau îți vei putea crește valoarea chiriilor prin construirea de Depouri de tren în Gări sau de Zgârie-nori pe străzile preferate din Londra.

Tabla de joc este cu aproape 30% și conține 12 spații în plus, adică 8 străzi, una pentru fiecare culoare, 1 spațiu de licitație pentru proprietățile care nu sunt deținute încă de jucători, 1 spațiu cu Bilete de Autobuz, 1 nouă Utilitate, Compania de Gaz, și 1 spațiu Cadou Aniversar. La începutul jocului se primesc 2500 de dolari, în loc de 1500.

Te plimbi pe străzile Londrei, chiar și cu autobuzul, achiziționează proprietăți și dezvoltă-le. Dacă ești norocos, vei evita să plătești taxele piperate, vei construi clădiri impresionante pentru a încasa mega-chirii de la adversari și vei obține monopolul în acest mega joc Monopoly.

Este o ediție de colecție, dar pentru a duce adversarii la faliment cu această versiune de Monopoly trebuie să înțelegi care sunt diferențele față de versiunea clasică. Proprietățile sunt înlocuite de piese și albume consacrate ale trupei, precum Love Me Do, Let It Be, White Album, Revolver, Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club sau chiar locații specifice, precum Apple Studios și Abbey Road Studios.

Pionii jocului sunt reprezentativi trupei și poți alege între căpșună, soare, ciocan, caracatiță, raton și morsă, fiecare dintre acești pioni reprezentând piese ale indrăgitei trupe, precum Strawberry Fields Forever, Here Comes The Sun, Maxwell’s Silver Hammer, Octopus’s Garden, Rocky Raccoon și I Am The Walrus. Banii Monopoly sunt înlocuiți de bani All You Need Is Love, iar zonele de taxe sunt Taxmas și Ticket to Ride. Se înaintează pe tabla de joc pentru a rememora, împreună cu prietenii, parcursul carierelor talentaților membri ai trupei The Beatles, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison si Ringo Star. Trebuie să ai grijă doar de închisoare, taxe și faliment.

Înaintează pe tabla de joc pentru a te alia cu super eroii DC Comics și a te lupta împotriva răufăcătorilor. Pornește la luptă și cucerește Lex Corp sau Wayne Industries. Strânge în echipa ta cei mai iubiți super eroi și luptă împotriva adversarilor. Darkseid, Lex Luthor sau Joker, care plănuiesc să îți fure proprietățile și să te aducă la faliment.

Diferențele față de versiunea clasică sunt pionii reprezentativi universului DC Comics, eroi precum Batman, Superman, Wonder Woman, Flash, Green Lantern și Martian Manhunter. Proprietățile sunt super eroi precum Batman, Superman, Aquaman, Wonder Woman, Batgirl, Robin, Green Lantern și răufăcători precum Darkseid, Sinestro, Brainiac, Joker, Lex Luthor, Catwoman, Two-Face și mulți alții. Cartonașele Șansă și Cufărul Comunității sunt redenumite Dosarele Daily Planet și Galeria Rogues. Utilitățile sunt LexCorp și Wayne Industries, iar spațiile de transport sunt Planeta Marte, Planeta Pământ, Regatul Atlantis, Planeta Krypton.

Taxele pe care trebuie să le achiți sunt pentru Răscumpărări și Kryptonită. Investește în Detectivi Particulari (case) și Ascunzători (hoteluri) și câștigă cât mai multe lupte pentru a nu intra în faliment.

Pentru că mai mult ca sigur ai fost cucerit de acest serial de succes și de data aceasta vei lupta pe tabla de Monopoly pentru a câștiga conducerea ținutului Westeros. Toate personajele se remarcă prin ambiție și prin strategii de câștigare a puterii. Încearcă să obții puterea cu această ediție a jocului de societate Monopoly în limba romana, Game of Thrones. Diferit față de jocul original în această ediție sunt pionii care sunt reprezentativi pentru serial, și anume Tronul de Fier, Coroana, Lupul străvechi, Corbul cu trei ochi, Oul de dragon și un White Walker. 

Titlurile de proprietate sunt locații din serial precum Debarcaderul Regelui, Winterfell, Fortul Nopții, Castelul Negru sau Piatra Dragonului. Utilitățile sunt înlocuite de Deșertul Roșu și Zidul, gările sunt reprezentate de cele mai importante 4 case: Stark, Lannister, Baratheon și Targaryen, iar zonele de taxe sunt Trezorierul și Mâna Regelui. Cartonașele Șansa sunt redenumite Valar Morgulis, iar cartonașele Cufărul Comunității sunt cartonașe personalizate cu denumirea Tronul de Fier. Călătorește, împreună cu prietenii, prin ținuturile de poveste, aveti grija la taxe și la închisoare.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!