• Intra in cont
  • 021.555.3304
  • Favorite
  • 0 0

Top 5 jocuri de strategie pe care nu trebuie sa le ratezi

Top 5 jocuri de strategie pe care nu trebuie sa le ratezi

Dacă simți nevoia ca în unele seri să te relaxezi și să te distanțezi de realitatea înconjurătoare, o poți face foarte ușor alegând un joc din familia jocuri de strategie, care sunt ideale pentru așa ceva. Orice jocuri de strategie alegi, ele antrenează intelectul, dar lasă corpul să se relaxeze, așa că sunt ideale dacă ai avut o zi obositoare. În plus, s-a dovedit că aceste jocuri reduc stresul și depresia. Un joc cu ritm alert este o modalitate perfectă să te descătușezi și să îți canalizezi frustrarea sau orice altă neliniște într-un mod inofensiv.

Atunci când petreci timp jucând un joc din categoria jocuri de strategie înveți să îți dezvolți gândirea astfel încât să ajungi la victorie. Provocările pe care le pune un astfel de joc amplifică reflexele, diminuează timpul de reacție la stimuli, cresc capacitățile de deducție și te ajută să te desprinzi pentru o vreme de realitate, reușind cu adevărat să te relaxezi.

Motivul pentru care jocurile de strategie sunt atât de căutate și apreciate de toată lumea este că ele se desfășoară în pași și au o finalitate, de aceea oferă jucătorilor satisfacția câștigului. Fie ca sunt jocuri de strategie de tactică, război sau pentru inventarea unor strategii de îndeplinire a unor sarcini, aceste jocuri nu sunt utile numai pentru a te ajuta să te relaxezi după o zi stresantă, dar ele vă ajută să vă îmbunătățiți suplimentar capacitățile.

  1. Game of Thrones: Tronul de Fier (RO)

Jocul Game of Thrones: Tronul de Fier este un joc din familia jocuri de strategie care îți deschide poarta spre atmosfera palpitantă a serialului HBO în care intriga, comploturile și trădarea sunt nelipsite. Mecanica jocului garantează distracția celor 3-5 jucători. Fiecare jucător controlează una din marile Case din Westeros, Casa Baratheon, Casa Lannister, Casa Stark, Casa Targaryen și casa Tyrell, trimițând în confruntări epice personaje aparținând Casei sale și implicându-le în comploturi și intrigi fără egal. Înainte de a învăța cursul jocului se insistă pe explicarea și înțelegerea conceptelor de putere și influență. Jucătorii negociază, joacă la cacealma, înșală, șantajează și fac amenințări, folosindu‑se de orice mijloace la îndemână pentru a-și înfrânge dușmanii și pentru a revendica răsplata supremă: Tronul de Fier. În fiecare tură de joc, personaje consacrate, aparținând marilor case se înfruntă. Victorioșii acestor confruntări își extind influența, avansând spre câștigarea jocului. Înfrângerea implică pierdere de putere și se riscă și viața personajelor participante la confruntare.

       2. Pandemic (RO)

Tot din jocuri de strategie face parte și Pandemic, un joc de tip colaborativ, pentru a găsi remediile a patru viruși care atacă Pământul. Jocul se poate juca în 2, 3 sau 4 jucători, + 8 ani. Fiecare jucător este un specialist cu o putere diferită care va ajuta echipa, care a observat mai multe boli virulente izbucnind simultan peste tot in lume. Misiunea echipei este de a preveni o epidemie la nivel mondial, în timp ce tratează focare și caută antidoturi pentru fiecare dintre cele patru epidemii, înainte de a-le scăpa din mâna. Jucătorii trebuie să își planifice strategiile în funcție de puterile specialistului lor, înainte ca bolile să distrugă lumea. Planșa arată Pământul cu unele centre foarte populate. Pe parcursul jocului se pot folosi patru acțiuni, veți călători prin lume, veți construi laboratoare, veți vindeca orașe și veți găsi remedii. Dacă găsiți remediile la toți cei patru viruși ați câștigat. Dacă veți avea prea multe explozii virale, dacă nu mai aveți posibilitatea să infestați un oraș cu un anumit virus sau nu mai sunt cărți de tras, ați pierdut.

       3. Ticket to Ride (RO)

Printre jocuri de strategie putem încadra și Ticket to Ride, joc ce continuă tradiția jocurilor de masă în formatul „Days of Wonder”, cu ilustrații și componente de înaltă calitate, inclusiv: o hartă mare de joc reprezentând America de Nord. Jocul poate fi jucat de 2 până la 5 jucători, + 8 ani. Cu un design simplu și elegant, jocul Ticket to Ride poate fi învățat în mai puțin de 15 minute, oferind în același timp jucătorilor decizii strategice și tactice intense. Jucătorii colectează cărți cu diferite tipuri de vagoane de tren, pe care le folosesc apoi pentru a revendica rutele feroviare din America de Nord. Cu cât sunt mai lungi traseele, cu atât vor câștiga mai multe puncte. Puncte suplimentare pot veni din cărți-obiectiv care conectează orașe îndepărtate, dar și din obiectivul construirii celui mai lung traseu continuu.

       4. Citadele (RO)

La jocuri de strategie se înscrie și jocul Citadele care te provoacă să obții titlul de jude, construind cea mai importantă cetate medievală. Jocul se poate juca în doi și până la 7 jucători de +10 ani, pe parcursul lui bucurându-te de o atmosferă medievală, într-o diversitate de intrigi și strategii. Componentele jocului sunt cărțile cu roluri, cărțile cu districte, banii și coroana din lemn care e indicatorul celui care începe runda. Jucătorii aleg câte un personaj, în secret. Tot farmecul jocului e în încercarea de a ghici ce personaje au ales ceilalţi jucători. Totul e să vă alegeţi un personaj care vă ajută să vă faceţi bine tura dar nici să nu vă expuneţi atacurilor celorlalți jucători, adică să încercați să păstrați secretă identitatea personajului ales. Scopul fiecăruia e să-și construiască cea mai valoroasă citadelă la sfârșitul jocului. Se acordă bonusuri pentru cel care construiește primul al optulea district și declanșează sfârșitul jocului, sau pentru cel care are districte de toate cele cinci tipuri.

       5. Atlandice (EN)

Un alt exemplu de jocuri de strategie este Atlandice care combină mecanismul jocului de zaruri cu cel al explorării locațiilor de pe tabla de joc, într-o competiție contracronometru, în care de la 2 la 4 jucători de + 8 ani, trebuie să salveze bogățiile legendarei insule Atlantida înainte de a fi înghițite de ape. Ceasul de pe tabla de joc indică scurgerea timpului, iar Zonele de pe insulă sunt pline de resurse și de efecte speciale. Prin colectarea de Pietre prețioase de la Bijutieri, Cărți din Librării, Provizii din Hanuri, Unelte de la Ateliere și Arme la Fierării, jucătorii obțin puncte de victorie. În tura sa, fiecare jucător aruncă zarurile Porți pentru a deschide accesul la o anumită zonă, colectează o resursă aferentă și declanșează efecte, obținând un avantaj propriu sau distrugând planurile adversarilor. Jocul se încheie când acul Ceasului ajunge pe ultimul spațiu, iar jucătorii își calculează punctajul. Jucătorul cu cele mai multe puncte de victorie este desemnat câștigător.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!