Tu cunoști toate aceste jocuri clasice de cărți?

Tu cunoști toate aceste jocuri clasice de cărți?

Îți place să te distrezi în timpul liber cu activități recreative, sporturi, plimbări în natură, spectacole, filme, dar jocurile îți sunt cele mai dragi. Fie că este vorba despre jocuri de societate pentru adulți, boardgames de familie sau jocuri pentru copii, ele reprezintă un hobby important pentru tine.

Joaca ne însoțește pe tot parcursul vieții, ca o sursă de bună dispoziție și relaxare. Printre cele mai vechi jocuri de societate sunt cărțile de joc, folosite în saloane nobiliare, cazinouri, dar și la picnicuri, în tabere, în concedii la munte sau în vacanțe exotice la mare. Peste tot unde merg să se distreze, oamenii iau cu ei pachete de cărți de joc.

Îți prezentăm în continuare câteva jocuri de petrecere cu cărți de joc, pentru ca la următoarea excursie să ai idei faine de socializare și competiție alături de familie și prieteni.


Joc de cărți Război

Se folosește un pachet clasic de cărți și participă un număr par de jucători.  Fiecare jucător așează o carte la rând din pachetul său, iar cine pune cartea mai mare colectează toate cărțile de jos. Câștigător este acela care are, la final, întregul pachet.

Este un joc simplu, dar antrenant, care se potrivește la reuniuni de familie și petreceri cu prietenii. Pentru un plus de fun, cel care învinge poate să-i dea o poruncă haioasă jucătorului clasat pe ultimul loc.


Joc de cărți Macao

Este un joc individual care folosește tot pachetul de cărți de joc. Fiecare jucător primește 5 cărți, apoi se întoarce pe față următoarea carte din pachet, iar restul cărților se pun teanc pe masă cu fața în jos. Jucătorul care începe trebuie să adauge o carte de aceeași culoare (treflă, caro, cupă, pică) sau de valoare egală (10 peste 10, J peste J, K peste K etc.).

Dacă jucătorul nu poate sau nu dorește să pună carte, extrage una din teancul de cărți rămase. Când un jucător are o singură carte în mână, trebuie să anunțe „Macao”, altfel este pedepsit cu 5 cărți în plus. Câștigă cine rămâne fără cărți în mână înaintea celorlalți.


Joc de cărți Tabinet 

Se joacă cu tot pachetul de 52 de cărți de joc, pe echipe de câte 2 jucători sau individual, în formulă de 2 sau 3 persoane. Este un joc perfect pentru copii, deoarece îi ajută să învețe calcule, strategii și combinații de cifre.

Scopul este să strângi cât mai multe cărți a căror valoare însumată este egală cu valoarea unei cărți din mână. Fiecare jucător aplică această regulă când îi vine rândul. La sfârșitul jocului se numără punctele câștigate, și învinge cine are totalul cel mai mare.

Există și  cărți de joc Super Tabinet, ilustrate cu personaje și te provoacă să intri într-o atmosferă de basm românesc. Regulile jocului sunt aceleași, simple și ușor de învățat chiar și de copii. Le găsești în cutie, alături de cele 52 de cărți de joc speciale. 


Joc de cărți Șeptică 

Este un joc clasic cu 32 cărți de joc, de la 7, 8, 9, 10, până la As. Decarul și asul sunt puncte, șeptarii taie. Câștigă runda cine pune ultima carte potrivită sau cine taie la final. Învinge jucătorul care a strâns cele mai multe puncte după ce toate cărțile din pachet sunt jucate.

Pentru mai multă distracție poți încerca niște cărți de joc Super Șeptică, haioase și originale, cu 8 personaje, 2 care zâmbesc și 6 care nu zâmbesc. Trebuie să aduni cât mai multe cărți cu zâmbete. Regulile de Șeptică nu se schimbă, apar însă 2 șeptari în plus. Se poate juca în 2-4 jucători sau în 2 echipe de câte 2 jucători.  

Joc de cărți Șeptică

Jocuri de cărți inspirate din filme

Poți să alegi jocuri din seriale, ca să te distrezi cu cărți de joc speciale și să organizezi seri tematice, activități de teambuilding sau petreceri ad-hoc în familie.

Cărți de joc Harry Potter

Cărțile de joc Waddingtons Harry Potter sunt dedicate fanilor celebrei serii de cărți și filme. Desenele de pe cărți îi prezintă pe Harry Potter și prietenii săi de la Școala de Magie Hogwarts: Ron, Hermione, Ginn, Neville și alți vrăjitori curajoși.

Nu rata șansa de a fi un învingător, personajele din universul Harry Potter te pot ajuta să câștigi ca prin „magie” în fața celorlalți. Acest pachet de cărți de joc este o alternativă originală la cărțile de joc clasice și-o provocare pentru prieteni, ca să descopere toate personajele preferate.


Cărți de joc Friends

Cu noile cărți de joc Friends este timpul să le pui deoparte pe cele vechi și să te bucuri de momentele preferate din serialul Prietenii tăi cu... prietenii tăi. Pe fiecare dintre cărțile de joc din pachet vei descoperi nume de episoade și imagini reprezentative din acestea. 

Pe cartea As, cea mai importantă dintre cărțile de joc, este ilustrat primul episod din serial, cel în care Monica se alege cu o colegă de apartament... și de acolo pornește toată aventura din cele 10  sezoane minunate. 

Jocurile Friends nu pot lipsi din colecția fanilor îndrăgitului sitcom american, iar partidele de poker, șeptică sau whist, jucate cu prietenii, vor fi cel puțin la fel de amuzante ca serialul.


Cărți de joc Riverdale

Dacă ești fan al serialului Riverdale, acum ai un pachet de cărți de joc inspirat din cele mai bune episoade. Te distrezi alături de Archie, Betty și Jughead, alegi jocuri cu cărți și creezi aventuri noi, în stilul faimosului orășel din SUA.

Te bucuri de un design vintage, ce amintește de benzile desenate, iar figurile personajelor sunt redate până în cele mai mici detalii, ca să te simți ca la cinema atunci când joci cărți. 
 

Cărți de joc DC Retro

Ai ocazia să alegi un pachet special creat pentru jocuri clasice de cărți. Este vorba despre DC Retro de la DC Comics, o franciză de succes pentru multe board games.

Pe cărțile de joc sunt desenați eroii din Liga Dreptății: Batman, Superman, Wonder Woman, The Flash, Aquaman, Cyborg. Cu aceste personaje spectaculoase, orice joc de cărți devine o aventură fantastică.


Joc cu cărți Star Wars

Poți să optezi pentru pachete de cărți de joc inspirate din seria Star Wars, cu personaje celebre, precum Mandalorian - Baby Yoda, R2-D2, Luke Skywalker, Han Solo, Princess Leia, C-3PO, Boba Fett și alți eroi ai galaxiilor.

Sunt disponibile diverse tipuri de cărți de joc Star Wars, ca să alegi versiunea preferată, în cutie metalică sau cu ilustrații din cele mai noi versiuni ale filmului.


Cărți de joc Lord of the Rings

Ai citit cărțile și ai văzut toate filmele din ciclul Stăpânul Inelelor, așa că este binevenit un joc de cărți clasic, din colecția de jocuri cu cărți de joc Lord of the Rings

Pe fiecare carte din pachet este desenat câte un personaj magic, grafica este deosebită, așa că fii pregătit pentru întâlnirea cu dragoni, elfi sau orci. 


Joc cu cărți Game of Thrones

Cel mai faimos serial al momentului, Game of Thrones este o temă excelentă pentru pachete de cărți de joc. Te distrezi alături de familie și prieteni cu cele 52 de cărți ce poartă însemnele Caselor din Westeros: Arryn, Frey, Greyjoy, Lannister, Stark și Tyrell. 

Poți să te joci în stil Urzeala tronurilor jocuri clasice de cărți precum macao, șeptic, whist, renz, tabinet și multe altele.

Alege ce-ți place dintre aceste jocuri clasice de cărți și distrează-te alături de cei dragi, iar cel mai bun să câștige!
 

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!