Jocurile de construcție: ce sunt, beneficii și exemple

Jocurile de construcție: ce sunt, beneficii și exemple
Ca părinte știi că pentru copii joaca este cea mai importantă activitate, încă din primii ani de viață. Te preocupi să-i oferi cele mai variate jocuri pentru copii, care să-l ajute în dezvoltarea psihică, emoțională și socială.

Printre cele mai eficiente jocuri educative sunt jocurile de construcție, despre care îți prezentăm detalii utile și exemple de jucării pentru construit diferite forme, machete și tot ce-și doresc micuții plini de imaginație și creativitate.


Jocurile de construcție - beneficii pentru copii de toate vârstele

Pe lângă activitate fizică în aer liber, board games și jucării, sunt recomandate diverse tipuri de jocuri de construcție, cu diferite grade de complexitate, în funcție de vârsta copiilor. Aceste jocuri instructive pentru preșcolari și elevi aduc multe beneficii:


Jocurile de construcție dezvoltă atenția și îndemânarea copiilor

Fie că sunt seturi de construcție magnetice Magspace sau machete 3D, jocurile de construcție solicită atenție și concentrare, pentru ca cei mici să manevreze piese de diferite dimensiuni și forme, să le sorteze și să le combine pentru a crea modele și figurine.

Printre cele mai utile exerciții pentru dezvoltarea îndemânării la copii se află aceste jucării educative, disponibile într-o gamă largă de culori vesele, materiale moi și texturi plăcute, ușor de folosit și sigure pentru cei mici.

De exemplu, seturile de construcție Magspace sunt produse din material policarbonat și conțin magneți inoxidabili, care ajută la îmbinarea mai ușoară a pieselor. 


Jocurile de construcție contribuie la formarea gândirii logice și asociative

Primii ani de viață reprezintă o perioadă importantă pentru dezvoltarea mentală a copiilor. Ei descoperă lumea din jur, învață să facă legături între noțiuni, fenomene și obiecte. Jocurile de construcție îi ajută să deprindă mecanismele gândirii logice, să ia decizii și să înțeleagă relațiile de tip cauză-efect.

Cei mici încep să facă asocieri, să vadă lucrurile în perspectivă, să compare forme și mărimi ale pieselor de construcție. Astfel învață prin joc și joacă multe lucruri pe care le vor folosi mai târziu la școală și în viața de zi cu zi. 

seturi de construcție magnetice Magspace


Cu ajutorul jocurilor de construcție cei mici devin mai creativi

Una dintre problemele complicate este cum dezvolți creativitatea copilului, astfel încât să-i deschizi calea către arte vizuale, literatură, muzică. O metodă eficientă o reprezintă jocurile de construcție, pentru că îi permit celui mic să-ți creeze propriile personaje, povești, jocuri, în funcție de propria imaginație.

Piesele colorate îi spun că orice își închipuie poate deveni real, prin îmbinări și combinări realizate cu mânuțele lor dibace. Pot deveni prinți, artiști, regine: orice visează capătă contur prin jucăriile construite de ei.


Prin jocuri de construcție copiii învață să lucreze în echipă

Un important beneficiu al jocurilor de construcție este dezvoltarea spiritului de echipă la copii. Cei mici se obișnuiesc să lucreze împreună, să-și împartă jucăriile, să-și asume roluri diferite în echipă și să colaboreze pentru realizarea figurinelor pe care și le doresc.

Sunt utile și jocuri de tip puzzle, cum sunt modelele de puzzle din lemn Wooden City, pentru că le antrenează răbdarea, spiritul colaborativ și le oferă satisfacția de a reuși împreună în proiecte complexe.


Ce jocuri de construcție pentru copii să alegi 

Când organizezi o petrecere pentru copii sau cauți cadouri pentru cei mici, o idee bună este să le oferi jocuri de construcție magnetice, disponibile în diferite variante:


Seturi de construcție magnetice Magspace cu teme geometrice

Cele mai populare jocuri de construcție sunt cele cu forme geometrice, de la versiuni pentru copii mici, doar cu triunghiuri, până la cele mai complicate, cu romburi, pentagoane, figurine 3D ș.a. 

Alege modelul preferat de jucării de construcție dintre titluri precum Magspace Triangle, Magspace-Square sau Magspace-First Step, mai simple, potrivite de la vârsta de 3 ani, ori modele mai complexe, precum Magspace - Painted Dream World, recomandate pentru construcții mai mari, din seria Crystal Clear.


Seturi de construcție magnetice Magspace cu mașini

Copiilor le place să se joace cu mașinuțe, vehicule de tot felul, de la tractoare și trenuri, până la rachete și avioane. Vor aprecia jocurile de construcție Magspace Wheels, seturile magnetice Mini Cars sau jucării pentru copii mai mari: forme pentru construirea unor mașini de curse Racing Cars, a unei întregi flote pentru lucrări de șantier Magspace - Engineering Unit sau a unor vehicule ca-n filme Magspace - Combinator

Micuții pot visa să devină piloți cu Magspace-The Perfect Pilot sau să cucerească titluri de Formula 1 cu Magspace Variable Kart
Pentru pasionații de robotică, cele mai bune jocuri magnetice de construcție sunt cele cu nave spațiale Magspace Sky Rocket, Magspace-Alien Craft, Magspace-My Space și vehicule SF Magspace - Terminator Aircraft


Seturi de construcție magnetice Magspace cu animale

Oferta de jocuri de construcție este diversă, cuprinde modele și figurine pentru toate vârstele. Sunt jucării educative, care-i învață pe copii noțiuni despre plante și animale, de exemplu Magspace-Happy Zoo, o întâlnire colorată și veselă cu girafe, țestoase, papagali și alte animăluțe haioase. 


Seturi de construcție magnetice Magspace cu povești

Jocurile de construcție reprezintă și excelente prilejuri de stimulare a imaginației și creativității copiilor. TItluri precum Magspace-Magic Kingdom, Magspace-XL Carnival Set, Magspace-Marshmallow Castle sunt adevărate povești pe care cei mici le creează în timp ce asamblează forme și personaje fantastice.

Alege jucării adecvate la vârsta copiilor și potrivite pentru pasiunile lor. Ai jocuri de construcție diverse și interesante, pe care cei mici le vor îndrăgi și le vor include în joaca pe afară împreună cu prietenii sau le vor asambla singuri acasă, învățând mereu ceva nou, ca să crească voinici și isteți.
 

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!