• Intra in cont
  • 021.555.3304
  • Favorite
  • 0 0

5 idei de jocuri pentru copii care stimuleaza creativitatea si spiritul de echipa

5 idei de jocuri pentru copii care stimuleaza creativitatea si spiritul de echipa

Indiferent de vârstă, copiii ne uimesc de fiecare dată prin imaginația debordantă de care dau dovadă, ne încântă cu idei infinite de jocuri creative și, atunci când au la îndemână resursele potrivite, reușesc să creeze un adevărat univers magic al bunei dispoziții si al creativității.

Cele mai multe jocuri de interior sunt jocuri pentru copii care sunt concepute ca jocuri de echipă și reușesc să implice fiecare membru al familiei, nu numai pe copii. Jocurile de tip „board games” sunt foarte îndrăgite atât de cei mari, cât și de cei mici. Ca părinte, este foarte important să alegi jocurile cele mai potrivite care să îi implice și pe cei mici. Ei sunt cei mai curioși, mai dornici de joacă și să învețe lucruri noi. De aceea, este esențial să alegi un joc nu foarte complicat și care nu conține multe reguli greu de înțeles. Implicându-ți copilul în jocuri pentru copii interactive de interior, acesta se va alege cu un „meniu” bogat de cunoștințe și aptitudini dezvoltate.

  1. Campionii Distracției (RO)

Jocul este pentru 2 la 8 jucători, +11 ani, fiind un joc din grupul jocuri pentru copii. Este jocul provocărilor trăsnite care măsoară nivelul de încredere în forțele proprii. Scopul jocului este de a strânge cât mai multe puncte pariind pe abilitățile tale de a îndeplini cu succes o serie de provocări ridicole, folosindu-te de o serie de obiecte alese, aparent, la întâmplare. Toți jucătorii vor trece prin aceleași provocări, așa că este potrivit pentru petreceri distractive și alerte, garantând o distracție maximă. 

În cutia jocului se găsesc cartonașe cu Provocări, jetoane, pahare, mingi, zaruri, bețișoare, carnețele, metru, clepsidră și bineînțeles instrucțiuni de joc.

Provocările sunt împărțite în 4 categorii:

  • „Solo” sunt provocările ce trebuie realizate individual, pe rând,
  • „Bătălia supremă” este o provocare realizată de toți jucătorii, unul împotriva celorlalți,
  • „Ca frații” este o provocare realizată în echipe de 2 jucători, ca parteneri,
  • „Duel” este provocarea ce se realizează în echipe de 2 jucători, ca adversari.

In Campionii distracției toți jucătorii participă la realizarea provocărilor, iar obiectivul jocului este de a strânge cât mai multe puncte după finalizarea a 10 provocări. Înaintea fiecărei provocări, fiecare jucător pariază jetoane valorice, în funcție de cât de sigur este că poate îndeplini acea provocare.

         2. 20 Second Showdown (RO)

În categoria de jocuri pentru copii, un joc ce poate fi jucat de 5 până la 20 de jucători, +10 ani, este jocul 20 Second Showdown, care poate fi jucat între două echipe și un arbitru. Echipele se vor întrece în îndeplinirea unor provocări, presați de scurgerea timpului din clepsidră. Jocul include cartonașe cu Provocări, o clepsidră cool și 2 ștafete. Obiectivul jocului este de a câștiga 3 runde. O runda poate fi câștigată atunci când echipa adversă rămâne fără „timp” în clepsidră.

Se alege un arbitru, care are printre sarcini alegerea uneia dintre cele două provocări de pe cartonaș, pentru fiecare echipă, citirea provocării, rotirea clepsidrei și confirmarea îndeplinirii corect a sarcini. Jucătorii se împart în două echipe, fiecare având alocate câte 20 de secunde de nisip. După îndeplinirea unei provocări ștafeta va fi predată următorului jucător din echipa sa.

Arbitrul va porni clepsidra și va citi o Provocare. Jucătorul va încerca îndeplinirea provocării, iar coechipierii îl pot ajuta doar dacă este menționat pe cartonaș acest lucru sau dacă folosește cartonașul „Ajutor”. După îndeplinirea provocării, urmează a doua echipă să rezolve o altă Provocare. Jocul va continua prin alternarea echipelor în îndeplinirea provocărilor, până când una dintre echipe rămâne fără nisip în clepsidră și astfel echipa adversă va câștiga runda.

        3. Vânătoarea de comori (RO)

Pentru 2 la 8 jucători de + 6 ani, un joc din grupul jocuri pentru copii este și jocul amuzant de perspicacitate. Vânătoarea de comori, joc ce testează abilitățile sociale, istețimea și spiritul competitiv.

Jocul conține cartonașe cu imagini, pe baza cărora copiii trebuie să urmărească traseele din labirint și să identifice la care dintre căței vor ajunge recompensele precum oase, castroane cu mâncare și multe altele. În orice moment al jocului, poate apărea un cartonaș special cu Azorel și osul lui. Atunci când apare, jucătorul care va striga primul „Viață de câine” va câștiga cartonașul. Jucătorii care ghicesc primii cățeii care primesc recompensă sau care strigă primii „Viață de câine” atunci când apare cartonașul special, vor câștiga cartonașe, acumulând puncte. Câștigă jocul jucătorul cu cele mai multe puncte.

       4. Povești ale curcubeului (RO)

Povești ale curcubeului este versiunea jocuri pentru copii a celebrului joc Povești întunecate. În ediția Junior, copiii, +8 ani, sunt așteptați să descopere detaliile din spatele a 50 de povești haioase și pline de magie. Jocul conține 50 de cartonașe, fiecare prezintă o întâmplare pe scurt, iar pe verso modul în care s-a petrecut.

Jocul necesită cel puțin 2 jucători, un jucător este Maestrul ghicitorilor, care citește întâmplarea și răspunde cu „Da”, „Nu” sau „Irelevant”, iar celălalt jucător sau ceilalți jucători trebuie să descopere detaliile din spatele respectivei întâmplări, adresând întrebări Maestrului ghicitorilor. În funcție de situație, Maestrul ghicitorilor poate oferi și unul sau mai multe indicii. Fiecare poveste este o ghicitoare încâlcită, cu animale fantastice și tot felul de întâmplări magice… neobișnuite.

Pe parcursul jocului, copiii trebuie să reconstruiască, pas cu pas, fiecare întâmplare, analizând situațiile și punând întrebările potrivite. Povești ale curcubeului este un joc potrivit atât pentru petrecerile de copii, cât și pentru a fi jucat în familie.

     5. Micul prinț (RO)

În Micul prinț - Fă-mi o planetă, 2 la 5 jucătorii, de + 8 ani, vor construi planete în care să locuiască animalele din povestea Micul prinț, precum vulpea, elefantul, oaia și șarpele, și să acumuleze cât mai multe puncte.

Pe parcursul jocului ce face parte joc din grupul jocuri pentru copii, planetele vor fi populate cu diverse elemente, iar jucătorii trebuie să aibă grijă să evite vulcanii și copacii baobab. Dacă pe planeta lor se regăsesc prea mulți vulcani sau copaci baobab, vor pierde puncte.

Jocul constă în mai multe runde, în care jucătorii, își aleg, pe rând, cartonașe pentru construirea propriei planete. La finalul jocului, se evaluează valoarea planetei, în funcție de elementele ce se regăsesc pe aceasta, iar jucătorul cu cele mai multe puncte, câștigă.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!