• Intra in cont
  • 021.555.3304
  • Favorite
  • 0 0

Te fascineaza Universul? Descopera 5 jocuri de societate cu tematica spatiala

Te fascineaza Universul? Descopera 5 jocuri de societate cu tematica spatiala

Descifrarea misterelor universului a fascinat generații întregi de oameni de-a lungul timpului. Cum era și firesc multe jocuri de societate își extrag subiectele din acest subiect controversat, dar plin de actualitate al science fictionului. Cu aceste jocuri de societate vom putea călători cu mașina timpului, vom poposi în cele mai îndepărtate spații ale Universului, vom întâlni ființe și civilizații necunoscute, și vom intra cu ele în contact. Vom putea să ne dăm frâu liber imaginației și să ducem la extrem teoriile din fizica pe care o cunoaștem, ajutându-ne să testăm teoriile actuale, pregătind viitorul.

  1. Space Gate Odyssey (EN)

Pentru 2 la 4 jucători, + 12 ani, iubitori de jocuri de societate, de strategie, science fiction, Space Gate Odyssey îți oferă ocazia să fii liderul unei Confederații, să colonizezi un sistem de 6 exoplanete și să devii Guvernatorul noului sistem de exoplanete. Pe parcursul jocului, îți vei construi stația spațială, vei amenaja porți spațiale și îți vei trimite coloniștii către exoplanetele nou descoperite pentru a obține controlul asupra sistemului planetar.

Fiecare dintre aceste etape sunt pline de provocări și necesită planificare strategică:

  • Se începe cu construirea stației spațiale, fiecare jucător va alege poziția și numărul modulelor, structura lor și distanța de plasare a ecluzei față de porțile spațiale, pentru optimizarea rutei coloniștilor și gestionarea fluxului de teleportare a acestora prin porțile spațiale.
  • Comanda stației Odyssey cere jucătorilor să gestioneze munca inginerilor prin planificarea și stabilirea activităților acestora.
  • În cele din urmă se fixează condițiile de colonizare a exoplanetelor, jucătorii încercând să trimită cât mai mulți coloniști în zonele cele mai prielnice de pe planete.
       2. Terraformarea planetei Marte (RO)

Un alt joc din categoria de jocuri de societate, de strategie, science fiction, este Transformarea planetei Marte, care te trimite în anii 2400, când Terra este suprapopulată și resursele din ce în ce mai puține. Finanțate de Guvernul Lumii, Corporațiile se întrec în a transforma condițiile de pe Marte pentru a deveni locuibilă.

Pe parcursul jocului, Corporațiile vor desfășura diverse proiecte pentru a obține un scor bun de terraformare și a câștiga cele mai multe Puncte de victorie. Scorul de terraformare se obține prin creșterea temperaturii, oxigenului și a numărului de oceane de pe Marte și determină venitul companiei și punctajul. Punctele de victorie se pot câștiga prin dezvoltarea de orașe, dezvoltarea infrastructurii sau protejarea mediului.

Jocul Terraformarea planetei Marte include și extensia Era Corporațiilor.

Jocul se încheie atunci când nivelul de oxigen de pe Marte ajunge la 14%, s-au format 9 Oceane, iar temperatura este de +8 ⁰C, iar jucătorul cu cele mai multe Puncte de victorie este desemnat câștigător.

         3. Exoplanets (EN)

În Exoplanets, cei 2 la 4 jucători, + 13 ani, pasionați de Univers și de jocuri de societate, au ocazia de a construi un întreg sistem planetar, de a crea noi forme de viață pe alte planete și de a îndeplini diverse obiective unice. Pe parcursul jocului, fiecare dintre jucători contribuie la extinderea unui sistem planetar comun prin adăugarea de noi Planete sau Luni, pe baza cărora va obține jetoane ce reprezintă Apa, Atmosfera, Asteroizi sau Lumina, întrucât fiecare Planetă are propriile condiții climatice. Totodată, fiecare jucător își va urmări propriul interes în competiția pentru obținerea de Puncte de creație din obiective individuale și crearea de forme de viață. Obiectivele pe care jucătorii le vor avea de îndeplinit, vor necesita modificări ale sistemului planetar, ce vor putea pune în pericol relațiile interplanetare sau chiar Steaua din centrul sistemului care ajută la crearea de noi specii pe planete. Jucătorii vor urmări să folosească eficient resursele, să ia deciziile potrivite și să își atingă obiectivele proprii, fără a periclita obiectivul comun. După epuizarea energiei colectate de la Stea, jocul se încheie, iar jucătorul cu cele mai multe Puncte de creație va fi desemnat câștigător.

        4. Star Trek Ascendancy (EN)

Star Trek: Ascendancy face parte din grupul de jocuri de societate, science fiction, este un joc strategic de explorare, expansiune și conflict, în care vei fi liderul uneia dintre cele 3 mari civilizații extraterestre din Galaxie: Federația Unită a Planetelor, Imperiul Klingonian sau Imperiul Stelar Romulan. În cadrul jocului, vei explora sisteme spațiale, vei întâlni noi civilizații și vei descoperi resurse. Vei fi un călător pașnic, vei explora și te vei extinde pe cale diplomatică sau vei provoca războaie de cucerire și exploatare? Parcursul jocului va fi determinat de deciziile tale. Pe parcursul jocului Star Trek Ascendancy vei conduce nave spațiale, vei explora galaxii și îți vei construi baze. Inspirat din cei peste 50 de ani de istorie Star Trek, jocul îți pune la dispoziție un întreg Univers pe care îl poți explora și în care îți poți extinde influența și dezvolta civilizația pe care o reprezinți. În fiecare rundă a jocului, vei porni în câte o aventura spațială, vei descoperi resurse și civilizații și vei încerca să depășești obstacole.

        5. Andromeda (EN)

Andromeda este un joc de strategie cu tematica din grupul jocuri de societate SF, care transpune jucătorii într-un viitor îndepărtat în care omenirea, așa cum o știm noi, este demult dispărută, iar civilizațiile extraterestre se luptă pentru supremație.

Pacea în Univers este menținută de Consiliul Galactic al bătrânilor, format din cei mai reprezentativi aleși ai civilizațiilor extraterestre, însă fiecare caută în secret tehnologii prin care să domine toate celelalte civilizații. Radarele au detectat o epavă a unei civilizații antice, despre care oamenii de știință cred că deține o tehnologie veche de milenii întregi, care poate oferi putere și dominație a întregului univers celui care o posedă. Apariția navei Andromeda este prilejul perfect. Consiliul a decis ca epava să fie explorată de un grup format din reprezentanți tuturor civilizațiilor extraterestre. Nave pline cu oameni de știință și exploratori pornesc spre Andromeda, iar echipajele au un singur scop, acela să adune cât mai multe date și tehnologie în interes propriu. În Andromeda, jucătorii explorează încăperile navei și îndeplinesc misiuni primite de la superiori, iar cheia succesului este un management eficient al resurselor și o folosire corespunzătoare a tehnologiilor descoperite.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!