• Intra in cont
 • 021.555.3304
 • Favorite
 • 0 0

Descopera Carcassonne, jocul de strategie care te transpune in vremuri medievale

Descopera Carcassonne, jocul de strategie care te transpune in vremuri medievale

Carcassonne este un joc de societate în stil german, un bord game pentru 2 până la 5 jucători, de vârstă recomandată + 7 ani, cu un design făcut de Klaus-Jürgen Wrede, și publicat în anul 2000 de „Hans im Glück” în limba germană și „Rio Grande Games” până în 2012 și până în prezent de „Z-Man Games” în limba engleză. A primit premiile „Spiel des Jahres” și „Deutscher Spiele Preis” în 2001.

Este numit după orașul medieval fortificat Carcassonne, din sudul Franței, în apropiere de granița cu Spania, renumit ca unul din cele mai bine conservate orașe medievale din Europa.

Carcassonne jocul

Carcassonne este un joc simplu, de complexitate mică, un joc de dezvoltare teritorială și de strategie, care ne dezvăluie un fascinant peisaj medieval, cu orașe fortificate, mânăstiri și câmpuri întinse. În acest cadru jucătorii construiesc, cu ajutorul pieselor de teren, o întreagă rețea de orașe, străzi, pajiști și mânăstiri.

Tabla de joc pentru Carcassonne este un peisaj medieval construit de jucători pe măsură ce jocul progresează. Jocul începe cu o singură piesă de teren cu fața în sus și alte 71 ce se amestecă cu fața în jos pentru ca jucătorii să extragă din teanc. La fiecare tură, un jucător adaugă o nouă piesă de teren și o plasează adiacent cu piesele care sunt deja cu fața în sus, așezate pe masă. Noua piesă de teren trebuie așezată într-un mod care extinde caracteristicile plăcilor cu care sunt adiacente, drumurile trebuie să se conecteze la drumuri, câmpuri la câmpuri și orașe la orașe.

După plasarea fiecărei piese noi, jucătorul plasator poate opta, conform strategiei sale, pentru a staționa o piesă, numită „adept” sau „supus”, pe o caracteristică a acelei piese nou plasate. Jucătorul care plasează nu poate folosi un adept pentru a revendica orice caracteristici ale piesei care extind sau conectează caracteristici deja revendicate de un alt jucător. Cu toate acestea, este posibil ca trăsăturile de teren revendicate de jucătorii adversari să devină „împărtășite” prin plasarea ulterioară a plăcilor care le conectează. De exemplu, două plăci de câmp separate, fiecare cu un adept, se pot conecta într-un singur câmp printr-o altă placă de teren.

Mai mult decât atât, fiecare jucător are la dispoziție 7 supuși pe care are dreptul de a decide apoi dacă îi trimite pe noul teritoriu adăugat hărții. În funcție de terenul pe care așezi omul, el poate fi plasat fie ca tâlhar, fie ca țăran, cavaler sau călugăr, în așa fel încât să aducă cât mai multe puncte jucătorului în cauză. Un cavaler care apără un oraș va aduce cu siguranță mai multe puncte decât un țăran. Dar, să nu uităm că și construcția unui oraș durează mult mai mult, iar cavalerul nu valorează nimic până la terminarea fortificației. Așadar, inventivitatea și perspicacitatea jucătorilor este pusă la încercare nu doar atunci când aceștia conturează peisajul jocului, ci și când trebuie să își plaseze cât mai strategic supușii.

Carcassonne se termină când a fost plasată ultima piesă de teren. În acel moment, toate caracteristicile, inclusiv câmpurile, obțin puncte pentru jucătorii cu cei mai mulți adepți. Jucătorul cu cele mai multe puncte câștigă jocul.

Carcassonne - caracteristici generale

Carcassonne este considerat a fi un „joc de inițiere” excelent de către mulți jucători de jocuri de societate, deoarece este un joc care poate fi folosit pentru a apropria noi jucători de board game. Regulile sunt simple, nimeni nu este eliminat vreodată și jocul este rapid. Un joc tipic, fără extensii, durează aproximativ 45 de minute. Există o componentă substanțială de noroc în joc; cu toate acestea, tactica bună îmbunătățește foarte mult șansele de a câștiga. Exemple de considerații tactice includ:

 • Conservarea adepților. Deoarece fiecare jucător are doar șapte adepți, trebuie să fie atent să nu rămână fără. Acest lucru este important mai ales când se joacă cu mai puțini jucători, deoarece atunci fiecare jucător va juca mai multe piese în timpul jocului.
 • Alăturându-vă funcțiilor altor jucători. Deseori este posibil să adăugați un segment de drum sau castel separat lângă un drum mare sau castel și să vă alăturați. Acest lucru permite unui jucător să câștige puncte din munca adversarilor.
 • Evitarea partajării. Un avantaj poate fi obținut prin împiedicarea altor jucători să obțină puncte. Acest lucru este mai important cu mai puțini jucători sau dacă jucătorul care le partajează merge bine.
 • Plasarea judicioasă a adepților în câmpuri. Adepții din câmpul potrivit pot valora multe puncte. Cu toate acestea, odată plasate, ele sunt acolo pentru tot jocul.
 • Prinderea adepților adversarilor. Nu toate configurațiile posibile de dale există în joc. Deci, dacă un jucător știe ce piese există sau sunt mai frecvente, poate crea situații în care este dificil sau imposibil pentru un adversar să finalizeze o anumită caracteristică. Rezultatul este adeptul oponentului blocat în ceva pe jumătate finalizat.

Carcassonne - extensii

Au fost publicate mai multe extensii oficiale pentru Carcassonne, care adaugă numeroase reguli suplimentare, plăci și noi tipuri de figuri. Împreună, pot să dubleze lungimea jocului. Aceste extensii fac din Carcassonne un joc aproape fără sfârșit, la care vei avea mereu câte ceva nou de încercat.

Aceste extensii sunt în general compatibile între ele și pot fi jucate împreună.

 1. Hanuri și catedrale adaugă câteva dale noi și o nouă figură. Plăcile speciale cu hanuri și catedrale pot fi plasate ca parte a drumurilor și orașelor pentru a-și spori valoarea, cu condiția să fie finalizate până la sfârșitul jocului.
 2. Negustori și constructori adaugă plăci suplimentare, două figuri noi și plăci bune.
 3. Prințesa și dragonul adaugă noi dale și figuri. Plăcile cu „portaluri magice” permit jucătorilor să plaseze adepți pe o caracteristică incompletă a unei plăci plasate anterior.
 4. Turnul adaugă un element vertical, adăugând noi dale și piese de turn.
 5. Abația și primarul este o altă extensie care umple găuri în tablă și pot completa caracteristicile, primarii care pot fi plasați ca adepți în orașe și hambar care punctează pe teren.
 6. Contele, regele și vasalii înseamnă 12 plăci din mini expansiune River II, 2 plăci care formează orașul Carcassonne ca placă de pornire 3x4 din extensia Count mini, 5 plăci de la King mini extensie, dale King și Robber Baron pentru jucătorii care au finalizat cel mai mare oraș.
 7. Catapulta aduce o catapultă și 12 plăci de târg care inițiază o rundă folosind catapulta.
 8. Poduri, cetăți și bazaruri aduce 12 piese de pod, permițând jucătorilor să parcurgă drumuri peste piesa de teren și 12 piese noi, opt bazare cu introducerea unui nou element de licitație.
 9. Oi și dealuri aduce un păstor și plăci noi, 8 cu dealuri, 8 cu podgorii și 2 cu mânăstiri.
 10. In arena circului aduce 20 de plăci noi, cu turnul Acrobat.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!