Te plictisești repede de un joc? Descoperă jocul care te va captiva

Te plictisești repede de un joc? Descoperă jocul care te va captiva

Petrecerea timpului liber alături de prieteni și familie este mult mai agreabilă în compania unor jocuri pentru plictiseală. Când grupul de amici nu-i prea entuziast, este vremea să încerci locuri de jucat la plictiseală, deoarece ele creează o atmosferă destinsă, plină de voie bună.

Printre cele mai haioase jocuri de societate sunt cele de tip șarade, jocuri de băut, jocuri mystery, jocuri trivia ș.a. Îți prezentăm detalii despre un board game celebru, care însuflețește multe petreceri încă din anii ‘80.

Trivial Pursuit este un joc de societate din Canada, în care câștigarea este determinată de capacitatea unui jucător de a răspunde la întrebări de cunoștințe generale și de cultură populară. 

Cultura populară este în general recunoscută de membrii unei societăți ca un set de practici, credințe și obiecte care sunt dominante sau predominante într-o societate la un moment dat în timp. Jucătorii își mișcă piesele în jurul unei table de joc pătratele, pentru a determina subiectul întrebărilor care li se pun. 

Întrebarea este scrisă pe un cartonaș, unde se alege din șase categorii, inclusiv „istorie” și „știință și natură”. Fiecare răspuns corect capătă o pană de plastic care este introdusă în piesa pion de joc, certificând răspuns corect într-un anumit domeniu.
 

Travel Pursuit: ediția clasică 

Ediția clasică a Trivial Pursuit este același joc de societate pe care îl cunoști și îl iubești, doar că are aspectul retro al anilor '80. Jocul conține 2400 de întrebări din 6 categorii: Geografie, Divertisment, Istorie, Artă și literatură, Știință și natură, Sport și agrement.

De la prima lansare a jocului în 1981, au fost create zeci de ediții tematice ale acestui joc de societate devenit un clasic al genului, apreciat de oameni de toate vârstele, din întreaga lume.

Unele seturi de întrebări au fost concepute pentru jucătorii mai tineri, iar altele pentru o anumită perioadă de timp sau ca legături promoționale, cum ar fi Star Wars, Saturday Night Live și filmele Lord of the Rings.

Trivial Pursuit a fost creat pe 15 decembrie 1979 la Montreal, de canadienii Chris Haney , editor foto pentru The Gazette din Montreal , și Scott Abbott , editor sportiv pentru The Canadian Press. După ce au găsit piese din jocul Scrabble lipsă, au decis să-și creeze propriul joc. Cu ajutorul lui John Haney și Ed Werner, au finalizat jocul, care a fost lansat în 1981.

Drepturile de autor inițiale la joc au fost licențiate către Selchow și Righter în 1982, apoi către Parker Brothers, acum parte a Hasbro, în 1988, după ce inițial au fost refuzate de Virgin Group.

În 2008 Hasbro a cumpărat toate drepturile, pentru 80 de milioane de dolari SUA. Începând cu 2014 , peste 100 de milioane de jocuri au fost vândute în 26 de țări și 17 limbi. Northern Plastics din Elroy, Wisconsin, a produs 30.000.000 de jocuri între 1983 și 1985.

În decembrie 1993, Trivial Pursuit a fost nominalizat în „Games Hall of Fame” de revista Games. O versiune online a jocului Trivial Pursuit a fost lansată în septembrie 2003.

Succesul jocului a determinat apariția unor ediții multimedia: Star Trek Edition VCR Game (1995), Millennium CD-ROM (1998), Pop Culture DVD (2003), Lord of the Rings DVD (2004), Saturday Night Live DVD (2004), Unhinged (Xbox, PS2) (2004), Star Wars Saga 2 DVD (2005), Pop Culture DVD 2 (2005), Trivial Pursuit Digital Choice (2008), Trivial Pursuit (Wii, PS2, PS3, Xbox 360) (2009), Trivial Pursuit (iPhone, iPod Touch) (2009), Doctor Who Trivial Pursuit (board game) (2013), Trivial Pursuit Live! (PlayStation 4, Xbox One) (2015).


Cum se joacă Travel Pursuit? 

Obiectivul jocului este ca jucătorii să miște pionii  în jurul tablei de joc, răspunzând corect la întrebări din diferite domenii. Întrebările sunt împărțite în șase categorii, fiecare având propria culoare pentru a fi identificată  cu ușurință. În versiunea clasică a Trivial Pursuit, categoria „Geografie” este albastră, „Divertismentul” este roz, „Istoria” este galbenă, „Arta și literatura” au fost inițial maro, ulterior violet, „Știința și natura” este verde, iar „Sportul și agrementul” sunt de culoare portocalie. 

Jocul include o tablă, piese de joc, cartonașe de întrebări, o cutie, pene mici de plastic pentru a se potrivi în pionii de joc și un zar. Piesele de joc folosite în Trivial Pursuit sunt rotunde și împărțite în șase secțiuni ca feliile de plăcintă. O mică pană de plastic, uneori numită brânză, după cum arată triunghiurile de brânză într-o cutie rotundă, poate fi plasată în fiecare dintre aceste secțiuni pentru a marca progresul fiecărui jucător.

În timpul jocului, jucătorii își mișcă piesele de joc în jurul unei table de joc care are forma unei roți cu șase spițe. Această tablă de joc este împărțită în spații de diferite culori. Când pionul unui jucător ajunge pe un pătrat, jucătorul răspunde la o întrebare în funcție de culoarea spațiului, care corespunde uneia dintre cele șase categorii. 

Întrebările 1 și 2 sunt ușoare, 3 și 4 sunt medii, iar 5 și 6 sunt dificile. Prin aruncarea zarului afli la ce întrebare trebuie să răspunzi, dintre cele aflate în categoria respectivă.

Dacă jucătorul răspunde corect la întrebare, rândul său continuă, un răspuns corect pe un spațiu al categoriei sediului acordă o pană de acea culoare dacă jucătorul nu are încă una. 

Penele sunt încorporate în piesa pion a jucătorului pe măsură ce sunt câștigate. Unele spații spun „aruncă din nou”, oferind jucătorului o aruncare suplimentară a zarului. Spațiul din centrul tablei de joc este un spațiu „al nimănui”, un jucător care ajunge în această căsuță poate răspunde la o întrebare din orice categorie aleasă.

Odată ce un jucător a strâns câte o pană din fiecare culoare, înseamnă că a completat piesa de joc. El trebuie să se întoarcă în centru și să răspundă la o întrebare dintr-o categorie selectată de ceilalți jucători. Dacă răspunde corect și la această întrebare, acel jucător câștigă jocul. În caz contrar, jucătorul trebuie să părăsească centrul tabloului și să încerce din nou la următoarea tură.

Cum se joacă Travel Pursuit?

Ediții Travel Pursuit

De-a lungul anilor, au fost produse numeroase ediții ale Trivial Pursuit, de obicei specializate în diverse domenii. Versiunea originală este cunoscută ca ediția Genus sau Genus I. Au urmat mai multe ediții de cunoștințe generale diferite, cum ar fi Genus II. Alte ediții includ Junior Edition (1985), All-Star Sports, Baby Boomers, 1980, All About the '80s, '90s și altele. 
În total, au fost tipărite peste 100 de ediții diferite în diferite limbi, fiind unul dintre cele mai francizate board games.


Trivial Pursuit - Friends

Trivial Pursuit - Friends

Jocul conține 100 de cartonașe cu câte 6 întrebări care testează memoria și atenția la detalii. Poți afla cât de bine cunoști personajele și întâmplările din cele 10 sezoane ale serialului Friends cu această ediție specială a jocului Trivial Pursuit.

Îți vei aminti de Rachel, Ross, Monica, Chandler, Joey și Phoebe prin întrebări haioase, care testează memoria fanilor celebrului serial TV și readuc în prim plan întâmplările personajelor preferate.
 

Trivial Pursuit - Harry Potter

Trivial Pursuit - Harry Potter

Cele 600 de întrebări ale jocului sunt despre cunoștințele jucătorilor din subiecte precum Magia întunecată, Hogwarts, Vrăji și Poțiuni Magice, Obiecte Magice, Personalități Magice, Animale și Creaturi Magice. Fiecare categorie de întrebări este marcată pe cartonașe cu o culoare diferită. Răspunsurile pot fi verificate pe spatele cartonașului cu întrebări.

Trivial Pursuit - Harry Potter este un joc de societate pentru familie și este apreciat de jucători de toate vârstele, pentru că personajele din cărțile lui J. K. Rowling sunt îndrăgite de la 8 la 80 de ani, cu aceeași pasiune.
 
Fanii aventurilor de la Hogwarts au la dispoziție și Trivial Pursuit - Harry Potter Ultimate, care vine cu nu mai puțin de 1800 de întrebări din cele 8 filme Harry Potter, inclusiv detalii despre actori și întâmplări de la filmările pentru Harry Potter și Piatra filosofală, Harry Potter și Camera Secretelor, Harry Potter și Prizonierul din Azkaban, Harry Potter și Pocalul de Foc, Harry Potter și Ordinul Phoenix, Harry Potter și Prințul Semipur, Harry Potter și Talismanele Morții: Partea I și II.


Trivial Pursuit - Lord of the Rings

Trivial Pursuit - Lord of the Rings

Jocul Trivial Pursuit - Lord of the Rings conține 600 de întrebări ce-i vor încânta pe fanii seriei Stăpânul inelelor. Trilogia cuprinde Frăția Inelului, Cele două turnuri și. Întoarcerea Regelui. Întâmplările fantastice din volumele semnate de J.R.R. Tolkien se regăsesc în detaliile de pe cartonașe, ce vor pune la încercare memoria chiar și celui mai înfocat fan al Pământului de Mijloc.

Acest board game este recomandat pentru călătorii, excursii și petreceri. Este un excelent joc pentru vacanță, datorită cutiei compacte dar mai ales pentru frumusețea competiției, cu întrebări și detalii despre Gandalf, Frodo, Sam, Merry și Pippin,  Aragorn și Arwen, Galadriel și Saruman.


Trivial Pursuit - James Bond

Trivial Pursuit - James Bond

Împreună cu prietenii, poți răspunde la cele 600 de întrebări, pentru a afla cât de multe știți, dar și pentru a vă îmbogăți cunoștințele despre renumitul spion. Va fi o călătorie amuzantă prin decenii de cinematografie, de la Dr.No, Goldfinger, Moonraker, până la Casino Royale, Skyfall sau Spectre.

După același tipic există ediții speciale ale jocului Trivial Pursuit în care vei afla întrebări, despre alte subiecte interesante. Astfel, ai la dispoziție Trivial Pursuit - The Beatles, cu întrebări despre cântecele celebre ale lui John, Paul, George și Ringo. 

Poți alege să te distrezi alături de prieteni cu jocuri trivia bazate pe seriale  de succes Trivial Pursuit - The Big Bang Theory, Trivial Pursuit - The Walking Dead sau Trivial Pursuit - Doctor Who.

Alte jocuri din familia Trivial Pursuit sunt cele despre dinozauri Trivial Pursuit - Dinosaurs, board games pentru microbiști Trivial Pursuit - World Football Stars și pentru pasionații de natură Trivial Pursuit - Wildlife

Alege titlurile preferate dintre aceste jocuri pentru plictiseală, care pot transforma o seară banală într-o adevărată petrecere, plină de voie bună, amuzament și competiție amicală. În plus, toți participanții au ocazia să învețe lucruri noi despre persoane, locuri, întâmplări ce fac parte din cultura generală a fiecăruia dintre noi.
 

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!