• Intra in cont
  • 021.555.3304
  • Favorite
  • 0 0

Te plictisesti repede de un joc? Descopera jocul care te va tine implicat mult timp

Te plictisesti repede de un joc? Descopera jocul care te va tine implicat mult timp

Trivial Pursuit este un joc de societate din Canada, în care câștigarea este determinată de capacitatea unui jucător de a răspunde la întrebări de cunoștințe generale și de cultură populară. Cultura populară este în general recunoscută de membrii unei societăți ca un set de practici, credințe și obiecte care sunt dominante sau predominante într-o societate la un moment dat în timp. Jucătorii își mișcă piesele în jurul unei table de joc pătratele, pentru a determina subiectul întrebărilor care li se pun. Întrebarea este scrisă pe un cartonaș, unde se alege din șase categorii, inclusiv „istorie” și „știință și natură”. Fiecare răspuns corect capătă o pană de plastic care este introdusă în piesa pion de joc, certificând răspuns corect într-un anumit domeniu.

Ediția clasică

Ediția clasică a acestui joc Trivial Pursuit este același joc de societate pe care îl cunoști și îl iubești, doar că are aspectul retro al anilor '80. Jocul conține 2400 de întrebări din 6 categorii, „Geografie”, „Divertisment”, „Istorie”, „Artă și literatură”, „Știință și natură” și „Sport și agrement”.

De la prima lansare a jocului în 1981, au fost lansate zeci de ediții tematice. Unele seturi de întrebări au fost concepute pentru jucătorii mai tineri, iar altele pentru o anumită perioadă de timp sau ca legături promoționale, cum ar fi Star Wars , Saturday Night Live și filmele Lord of the Rings.

Istorie

Trivial Pursuit a fost creat pe 15 decembrie 1979 la Montreal de canadianul Chris Haney , editor foto pentru The Gazette din Montreal , și Scott Abbott , editor sportiv pentru The Canadian Press. După ce au găsit piese din jocul Scrabble lipsă, au decis să-și creeze propriul joc. Cu ajutorul lui John Haney și Ed Werner, au finalizat jocul, care a fost lansat în 1981.

Drepturile de autor inițiale la joc au fost licențiate către Selchow și Righter în 1982, apoi către Parker Brothers, acum parte a Hasbro, în 1988, după ce inițial au fost refuzate de Virgin Group. În 2008 Hasbro a cumpărat toate drepturile, pentru 80 de milioane de dolari SUA. Începând cu 2014 , peste 100 de milioane de jocuri au fost vândute în 26 de țări și 17 limbi. Northern Plastics din Elroy, Wisconsin, a produs 30.000.000 de jocuri între 1983 și 1985. În decembrie 1993, Trivial Pursuit a fost nominalizat în „Games Hall of Fame” de revista Games. O versiune online a jocului Trivial Pursuit a fost lansată în septembrie 2003.

Cum se joacă

Obiectivul jocului este să vă mișcați în jurul tablei de joc, răspunzând corect la întrebări banale. Întrebările sunt împărțite în șase categorii, fiecare având propria culoare pentru a se identifica cu ușurință. În versiunea clasică a Trivial Pursuit, categoria „Geografie” este albastră, „Divertismentul” este roz, „Istoria” este galbenă, „Arta și literatura” este inițial maro, ulterior violet, „Știința și natura” este verde, iar „Sportul și agrementul” este portocaliu. Jocul include o tablă, piese de joc, cartonașe de întrebări, o cutie, pene mici de plastic pentru a se potrivi în pionii de joc și un zar.

Piesele de joc folosite în Trivial Pursuit sunt rotunde și împărțite în șase secțiuni ca feliile de plăcintă. O mică pană de plastic, uneori numită brânză, după cum arată triunghiurile de brânză într-o cutie rotundă, poate fi plasată în fiecare dintre aceste secțiuni pentru a marca progresul fiecărui jucător.

În timpul jocului, jucătorii își mișcă piesele de joc în jurul unei table de joc care are forma unei roți cu șase spițe. Această tablă de joc este împărțită în spații de diferite culori. Când pionul unui jucător ajunge pe un pătrat, jucătorul răspunde la o întrebare în funcție de culoarea spațiului, care corespunde uneia dintre cele șase categorii. Dacă jucătorul răspunde corect la întrebare, rândul său continuă, un răspuns corect pe un spațiu al categoriei sediului acordă o pană de acea culoare dacă jucătorul nu are încă una. Pene sunt încorporate în piesa pion a jucătorului pe măsură ce sunt câștigate. Unele spații spun „aruncă din nou”, oferind jucătorului o aruncare suplimentară a zarului. Spațiul din centrul tablei de joc este un spațiu „al nimănui”, un jucător care ajunge în această căsuță poate răspunde la o întrebare din orice categorie aleasă.

Odată ce un jucător a strâns câte o pană din fiecare culoare și și-a completat piesa de joc, el trebuie să se întoarcă în centru și să răspundă la o întrebare dintr-o categorie selectată de ceilalți jucători. Dacă se răspunde corect la această întrebare, acel jucător câștigă jocul. În caz contrar, jucătorul trebuie să părăsească centrul tabloului și să încerce din nou la următoarea tură.

Ediții

De-a lungul anilor, au fost produse numeroase ediții ale Trivial Pursuit, de obicei specializate în diverse domenii. Versiunea originală este cunoscută ca ediția Genus sau Genus I. Au urmat mai multe ediții de cunoștințe generale diferite, cum ar fi Genus II. Alte ediții includ Junior Edition (1985), All-Star Sports, Baby Boomers, 1980, All About the '80s, '90s și altele. În total, au fost tipărite peste 100 de ediții diferite în diferite limbi.

Ediții speciale

  • Trivial Pursuit - Friends. Jocul conține 100 de cartonașe cu câte 6 întrebări care testează memoria și atenția la detalii. Poți afla cât de bine cunoști personajele și întâmplările din cele 10 sezoane ale serialului Friends cu această ediție specială a jocului Trivial Pursuit.
  • Trivial Pursuit - Harry Potter. Cele 600 de întrebări ale jocului sunt despre cunoștințele jucătorilor din subiecte precum Magia întunecată, Hogwarts, Vrăji și Poțiuni Magice, Obiecte Magice, Personalități Magice, Animale și Creaturi Magice. Fiecare categorie de întrebări este marcată pe cartonașe cu o culoare diferită. Răspunsurile pot fi verificate pe spatele cartonașului cu întrebări.
  • Trivial Pursuit - Lord of the Rings. Jocul conține 600 de întrebări, iar o parte din aceste întrebări vor pune la încercare memoria chiar și celui mai înfocat fan al Pământului de Mijloc.
  • Trivial Pursuit - James Bond. Împreună cu prietenii, poți răspunde la cele 600 de întrebări, pentru a afla cât de multe știți, dar și pentru a vă îmbogăți cunoștințele despre renumitul spion.
  • Trivial Pursuit - Harry Potter Ultimate. Dacă ai văzut cele 8 filme Harry Potter și știi diverse alte amănunte despre actori și alte detalii de pe platourile de filmare, jucând acest Trivial Pursuit afli cât știi despre franciza Harry Potter, răspunzând la cele 1800 de întrebări.

După același tipic există ediții speciale ale jocului Trivial Pursuit în care vei afla întrebări, despre alte subiecte interesante în anumite momente precum legendarii The Beatles, serialele de succes The Big Bang Theory, The Walking Dead sau Doctor Who, despre Dinosaurs, World Football Stars și Wildlife.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!