• Intra in cont
  • 021.555.3304
  • Favorite
  • 0 0

Seara in doi? Descopera top 5 jocuri de societate cu doi jucatori

Seara in doi? Descopera top 5 jocuri de societate cu doi jucatori

Piața de boardgames sau jocuri de societate este extrem de diversificată. De aici poți să te distrezi dar și să înveți lucruri noi jucându-te. Unele dintre ele sunt jocuri pentru 2 persoane adică jocuri pentru cupluri. Majoritatea dintre ele se pot juca între mai mulți parteneri, între două echipe dar au variantă și pentru un cuplu. Jocurile acestea sunt foarte haioase și amuzante, de cele mai multe ori putând să mimezi, desenezi sau să faci un alt tip de joc actoricesc. În această perioadă când vremea și întunericul ne bagă la interior, iar pandemia ne îngreunează întâlnirile cu alte cupluri, putem face o încercare de a petrece din timpul liber cu jocuri pentru 2 persoane.

Acesta este un alt joc amuzant pentru îndrăgostiți, din seria jocuri pentru 2 persoane. Este amuzant dacă îți cunoști bine jumătatea, dacă nu este mult mai amuzant, pentru că vei afla cum reacționează în situații mai speciale. Cu siguranță trebuie să știi ce îi place și ce nu, dar și reciproca este valabilă. Toate acestea se vor desluși, parcurgând alături de partener sutele de întrebări și teste de pe cartonașele Jocuri în Dragoste. Jocul conține 4 seturi de cartonașe cu întrebări și imagini la care trebuie să se răspundă pe tablele de scris, contra timp.

Caricaturile de pe cartonașe sunt realizate de celebrul caricaturist polonez Andrzej Mleczko, fiind elemente vizuale ce oferă originalitate jocului, iar cerințele de pe cartonașe îți vor pune imaginația și cunoștințele la încercare. Jocul este dedicat cuplurilor de adulți, +18 ani, fiind o ocazie perfectă de a ieși din rutină, de a ști mai multe despre partener și de a vă amuza.

Varianta pentru un cuplu înseamnă că împreună cu partenerul să îndeplinești probe, înaintând pe tabla de joc și acumulând jetoane Cupidon. Pentru a câștiga în fața jumătății tale, trebuie să ajungi înaintea ei la mijlocul tablei de joc, iar jetoanele Cupidon acumulate pe parcursul jocului îți vor îndeplini dorințe.

Bătălia Cuplurilor este un alt joc de societate destinat adulților din seria jocuri pentru 2 persoane. Regulile sunt foarte simple, astfel că avem o planșă de joc pe care avansăm cu pionii și îndeplinim sau răspundem la ceea ce scrie pe cartonașe. Pe acestea se regăsesc fie întrebări, fie proverbe sau filme care trebuie desenate. Nu este deloc plictisitor, ba chiar te surprinde cu fiecare cartonaș, cu fiecare întrebare, dar mai ales, cu răspunsul pe care trebuie să-l ofere partenerul tău.

Scopul principal este de a aduna cât mai multe jetoane Cupidon.

Cum se joacă: Versiunea pentru un cuplu, se joacă pe tabla pentru această variantă, specifică jocului în doi. Fiecare partener își va poziționa pionul pe câte o margine a unei diagonale, pe parcursul jocului înaintând spre centru și urmând instrucțiunile de pe cărțile extrase, corespondente culorii căsuței în care se află pionul. Adversarul va fi cel care va citi instrucțiunile de pe cărțile extrase de partener. Dacă cerința este îndeplinită corect, jucătorul primește 2 jetoane Cupidon. În plus, dacă un jucător îl ajută pe celălalt să câștige 2 jetoane, va fi răsplătit, la rândul lui, cu 1 jeton Cupidon.

Dacă vă plac competițiile contra cronometru, distrați-vă cu jocul Tension sau Jocul celor 10 răspunsuri, joc pentru două echipe sau cu variantă pentru cuplu, fiind un alt joc din seria jocuri pentru 2 persoane. În cutia jocului veți găsi o tablă de joc, 4 pachete de cartonașe din care 2 mov și portocalii, 2 pioni, un suport cartonașe pentru verificarea soluțiilor și o clepsidră. Scopul jocului este de a ghici cât mai repede cei 10 termeni de pe fiecare cartonaș. Câștigă cel care va da cele mai multe exemple corecte, ajungând primul cu pionul în mijlocul tablei. Cartonașele Tension sunt inscripționate față-verso, iar pe fiecare parte a cartonașelor regăsiți câte un domeniu și 10 termeni din domeniul respectiv.

Cum se joacă: Fiecare jucător își așază pionul la START. Se aleg 2 pachete de cartonașe, de culoare diferită, se amestecă separat și se plasează lângă tabla de joc, cu fața în jos. Jocul începe cu un jucător care va extrage un cartonaș din unul dintre cele 2 pachete și îl va plasa pe suportul pentru verificarea soluțiilor, fără ca celălalt jucător să vadă domeniul și cei 10 termeni de pe acesta. Când se anunța domeniul se va întoarce clepsidra, iar celălalt jucător va încerca să ghicească, în 60 de secunde, cei 10 termeni de pe cartonaș. După scurgerea timpului și verificarea răspunsurilor, se va muta pionul pe tabla de joc cu un număr de căsuțe egal cu numărul de răspunsuri corecte. Cartonașul folosit se va plasa la baza pachetului din care a fost extras. Jocul continuă cu alternarea jucătorilor, până când unul ajunge cu pionul în mijlocul tablei de joc, pe căsuța FINAL, fiind desemnat câștigător.

 Din seria de jocuri pentru 2 persoane face parte și Port Royal, joc de cărți care te provoacă să devii comandant de navă în Marea Caraibelor și să strângi cât mai multe puncte, prin diverse tranzacții. Jocul este pentru 2 jucători, toți +8 ani. În joc sunt 120 de cărți de joc, 60 personaje, 6 expediții, 4 majorări de taxe și 50 nave, alături de instrucțiuni.

Printre cele 60 de personaje ce vor fi întâlnite pe parcursul jocului se numără negustori, coloniști, căpitani, preoți, mercenari, marinari, pirați, dame, măscărici, amirali și guvernatori. Aceste personaje pot avea abilități identice, dar costuri de angajare și puncte de victorie diferite. 

Cum se joacă: În fiecare runda din Port Royal, jucătorii vor juca, pe rând, două etape, prima Descoperirea, iar a doua Negoțul și angajarea. În funcție de tipul cărților, vei avea ocazia să câștigi galbeni din expediții riscante, atacarea și jefuirea navelor, singur sau cu ajutorul altor personaje angajate și care pot contribui la misiunea ta prin abilitățile pe care le dețin. Runda finală este cea în care unul dintre jucători reușește să adune 12 puncte de victorie. Jucătorul câștigător este cel care strânge primul 12 puncte de victorie sau, în caz de egalitate, cel care a strâns 12 puncte de victorie și a încheiat cel puțin o expediție în zona sa de joc.

Ligretto Verde face parte dintr-o serie de jocuri Ligretto, în 3 culori diferite, albastru, roșu și verde. Fiecare dintre aceste jocuri are variantă pentru 2 jucători. Ligretto Verde este un joc rapid de cărți, în care jucătorii trebuie să formeze teancuri de cărți în ordine crescătoare și de aceeași culoare.

Jocul conține 160 cartonașe împărțite în câte 4 pachete a câte 40 de cartonașe, câte un pachet pentru fiecare jucător. Fiecare pachet are un model diferit pe verso, cartonașele conțin cifre de la 1 la 10 și poate avea culoare roșie, verde, galbenă sau albastră.

Cum se joacă: La comanda „Start”, jucătorii încep să formeze serii de cărți în ordine crescătoare și de aceeași culoare în centrul mesei, de la 1 la 10. Jucătorul câștigător este cel care a adunat primul 75 de puncte. Viteza de reacție și atenția la cărțile oponenților sunt abilitățile de care orice jucător de Ligretto va avea nevoie pentru a ieși învingător.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!