Jocuri de societate pentru copii: top 20 exemple în funcție de vârstă

Jocuri de societate pentru copii: top 20 exemple în funcție de vârstă
În copilărie, petrecerea timpului liber înseamnă joc și joacă, alături de prieteni și colegi. Sunt recunoscute beneficiile jocurilor de societate pentru copii, de aceea vă prezentăm câteva sugestii de board games potrivite la diferite vârste ale celor mici, de când sunt prichindei, până la adolescență.


Jocuri pentru copii cu vârste între 4 și 7 ani

Este perioada în care micuții încep să socializeze, merg la grădiniță, la clasa pregătitoare și încep viața de școlari. De aceea au nevoie de jocuri care să le antreneze puterea de concentrare, abilitatea de a învăța lucruri noi și jocuri care dezvoltă spiritul de echipă.


Memorace - Primele mele litere (RO)

Memorace - Primele mele litere (RO)
Acest joc educativ îi ajută pe cei mici să învețe alfabetul, într-un mod original, cu ajutorul cărților din pachetul Memorace. Reprezintă o excelentă activitate în familie și un prilej de-a petrece timp de calitate împreună cu prichindeii voștri.


BrainBox - Matematica pentru cei mici (RO)

BrainBox - Matematica pentru cei mici (RO)
În mod similar, copiii se pot întâlni și cu matematica, pe care o învață prin joc și competiție. Tainele cifrelor vor fi descoperite cu bucurie, iar primele noțiuni despre numere, forme geometrice, adunări și scăderi vor părea mult mai simple, ca o joacă de copil.


Carcassonne Junior - Joc pentru copii (RO)

Carcassonne Junior - Joc pentru copii (RO)
Un joc de societate faimos, Carcassone are această variantă pentru copii, foarte potrivită pentru a-i familiariza pe cei mici cu un board game pe care-l vor juca o viață întreagă, adăugându-i mereu noi extensii, tot mai complexe. Carcassonne Junior este o agreabilă lecție de istorie și un prilej pentru copii de a se juca împreună.


Alias Junior

Alias Junior
Amuzant și provocator, Alias Junior îi ajută pe copii să-și dezvolte abilitățile de comunicare și le antrenează imaginația. Descrierea pictogramelor din joc și încercarea coechipierilor de-a le ghici pe baza indiciilor reprezintă un bun prilej de socializare și lucru în grup.


Top Trumps Match - Paw Patrol (EN)

Top Trumps Match - Paw Patrol (EN)
Personajele preferate ale copiilor fac deliciul acestui joc Nickelodeon & Paw Patrol. Cei mici vor fi încântați să potrivească piesele și cuburile pentru a crea imagini cu gașca veselă de cățeluși: Chase, Rocky, Rubbel, Zuma, Marshall, Everest, Tracker și Skye, alături de curajosul Ryder. 


Jocuri pentru copii cu vârste între 7 și 10 ani

Copiii au crescut, sunt în clasele primare, iar activitățile lor s-au diversificat, la fel și domeniile de interes. Au prieteni noi, colegi cu care se joacă la școală, merg în tabere de vară, în excursii. Este vremea să le dăruiți jocuri pentru socializare și să-i ajutați să-și dezvolte personalitatea, ca să comunice mai bine cu ceilalți copii.


AXIO (RO)

AXIO (RO)
AXIO este un board game de strategie, foarte util pentru dezvoltarea gândirii logice și asociative la copiii din această categorie de vârstă. Pentru că este un joc multiplayer, cei mici vor învăța să concureze unii cu alții, respectând regulile și încercând să găsească modalități de a câștiga.


Ligretto cu Zaruri (RO)

Ligretto cu Zaruri (RO)
Raționamente rapide, putere de concentrare, viteză de reacție și spirit de competiție - acestea sunt abilitățile pe care le antrenează Ligretto. În varianta sa cu zaruri, jocul este și mai dinamic, iar copiii îl vor aprecia pentru grafica veselă și colorată.


Zăpăcilă (RO)

Zăpăcilă (RO)
Unul dintre cele mai îndrăgite jocuri pentru petreceri de copii, Zăpăcilă este un board game ce înveselește atmosfera, antrenează memoria și gândirea asociativă, prin încercarea de a reține simbolurile de pe tabla de joc. 


Dixit (RO)

Dixit (RO)
Jocul Dixit este o alegere bună pentru dezvoltarea creativității copiilor, deoarece îi ajută să creeze povești, să asocieze imagini și simboluri, să povestească despre ele. Frumusețea atemporală a acestui joc este apreciată la orice vârstă, așa că voiniceii voștri îl vor juca multă vreme, alături de familie și prieteni.


Ticket to Ride (RO)

Ticket to Ride (RO)
Tot în categoria jocuri de familie este și Ticket to Ride, un board game inspirat din romanul lui Jules Verne, Ocolul Pământului în 80 de zile. Jucătorii formează rute feroviare și încearcă să ajungă la destinație înaintea adversarilor, pentru a câștiga cursa către marele premiu.

Jocuri pentru copii cu vârste între 10 și 14 ani

Începe drumul către pubertate și adolescență, așa că și jocurile trebuie să fie adaptate la vârsta copiilor, la filmele și cărțile care-i pasionează.


Campionii Distracției (RO)

Campionii Distracției (RO)
Copiii vor învăța ușor cum se joacă Campionii Distracției, iar provocările îi vor amuza, în timp ce învață lucruri noi prin încercările Solo, Bătălia Supremă, Ca frații și Duel. Va fi o întrecere veselă, pentru a stabili câștigătorul la acest maraton original de aruncări, rostogoliri, probe caraghioase și întrebări trăsnite.


Harry Potter: Trivia Vrăjitorilor (RO)

Harry Potter: Trivia Vrăjitorilor (RO)
Nu putea lipsi din colecția de jocuri pentru copii gașca năstrușnică de mici vrăjitori de la Hogwarts. Cele 1000 de întrebări din board game testează cunoștințele despre cărțile și filmele din seria Harry Potter, iar la sfârșit se va decide cine câștigă premiul de cel mai mare fan al Cercetașilor, Astropufilor, Viperinilor sau Ochi-de-Șoim.


221B Baker Street - Sherlock Holmes (RO)

221B Baker Street - Sherlock Holmes (RO)
Întâlnirea cu celebrul detectiv îi va surprinde plăcut pe copiii, mai ales că învață rapid cum se joacă 221B Baker Street - Sherlock Holmes. Jucătorii rezolvă cazuri complicate și mistere ca la Scotland Yard. Cartonașele cu locații și indicii îi ajută să găsească raționamentele corecte și să afle vinovații, iar traseul pe board game este plin de capcane, așa că distracția este garantată.


Monopoly - Mega Edition (EN)

Monopoly - Mega Edition (EN)
Unul dintre cele mai cunoscute jocuri de jucat în casă, Monopoly este mereu o alegere bună atunci când vreți să-i distrați pe copii cu o competiție antrenantă. Regulile de bază sunt arhicunoscute, iar această versiune vine cu un plus de fun pentru cei mici, deoarece tabla de joc are 12 spații în plus și se joacă cu trei zaruri.


Exit - Laboratorul Secret (RO)

Exit - Laboratorul Secret (RO)
Jocurile Exit sunt din categoria de board games Escape, în care participanții trebuie să evadeze dintr-un spațiu închis, pe baza răspunsurilor la ghicitorile de pe cartonașe. Scenariile sunt interesante, iar versiunea Laboratorul Secret reprezintă și un test al cunoștințelor științifice ale copiilor.


Jocuri pentru copii cu vârste între 14 și 16 ani

Vârsta adolescenței vine cu noi provocări, jocurile de societate pentru copii trebuie să fie mai elaborate, cu trecere spre board game-urile de adulți. Teme noi, încercări inedite, acestea sunt criteriile la alegerea jocurilor pentru copii între 14 și 16 ani.


Cameleonul (RO)

Cameleonul (RO)
Așa cum îi spune și numele, Cameleonul este un joc de perspicacitate și de atenție. Participanții trebuie să afle cine joacă rolul cameleonului, iar jucătorul care a primit acest rol se străduiește să nu fie descoperit. Cu ajutorul cartonașelor și al indiciilor ascunse, această cursă “prinde-mă dacă poți” este amuzantă și provocatoare.


Nume de Cod Imagini (RO)

Nume de Cod Imagini (RO)
Această variantă a jocului clasic Code Names are cartonașe cu imagini, în locul celor cu diverse cuvinte. Sistemul este similar, agenții secreți oferă și primesc indicii, încearcă să descifreze mesajele secrete, iar prima echipă ce reușește să-și pună în legătură toți agenții, câștigă jocul. 


Cluedo - Dracula (RO-EN)

Cluedo - Dracula (RO-EN)
Faimosul personaj are și un board game dedicat, iar modul cum se joacă Cluedo Dracula este similar unui thriller, plin de suspans și mister. Jucătorii vor căuta vinovatul, vor rezolva un caz complicat de crimă și vor afla tainele ascunse în Castelul Bran, pe baza întrebărilor și indiciilor prezentate de personaje.


Newton (EN)

Newton (EN)
Newton este un joc original, care testează cunoștințele de cultură generală și îi atrage pe participanți într-un board game de strategie complex și interesant. Atmosfera medievală, tainele științei care așteaptă să fie descoperite și intrigile de culise sunt punctele forte ale acestui captivant joc pentru adolescenți.


Dune (SP)

Dune (SP)
Succesul cărților și al filmului Dune a determinat crearea unui joc de societate inspirat din cunoscuta poveste SF a lui Frank Herbert. Jucătorii sunt reprezentanți ai Facțiunilor Atreides, Bene Gesserit, Emperor, Fremen, Spacing Guild, Harkonnen și aplică strategii complicate, pentru a câștiga controlul asupra Dune (SP).

Alegeți titlurile preferate dintre jocurile pentru copii pe care vi le-am prezentat. Luați în considerare vârsta lor, preocupările pe care le au și domeniile care-i pasionează. Nu uitați de importanța jocului pentru copii. Prin joc, cei mici descoperă lumea, învață să comunice și se dezvoltă armonios, sunt mai sociabili, mai veseli și mai creativi. 
 

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!