Puzzle din lemn pentru copii: beneficii și criterii de selecție

Puzzle din lemn pentru copii: beneficii și criterii de selecție
Printre cele mai apreciate jocuri pentru copii se numără cele de tip puzzle, care oferă celor mici bucuria asamblării unor imagini și obiecte interesante, îi ajută să se concentreze și să vadă lucrurile tridimensional. Este binecunoscut faptul că puzzle-urile dezvoltă inteligența, de aceea sunt recomandate ca jocuri educative pentru copii cu vârsta de peste 3 ani, până la adolescență și chiar mai târziu, în viața de adulți.

O categorie aparte în cadrul jocurilor de puzzle pentru copii sunt puzzle-urile din lemn, care combină tradiția jucăriilor educative de acum o sută de ani cu soluțiile moderne de combinare a pieselor în forme 3D și machete inovative, așa cum sunt cele de la jocurile de puzzle din lemn Wooden City, disponibile în zeci de modele, pentru toate vârstele. 


Beneficii ale puzzle-urilor din lemn pentru copii

Sunt recunoscute beneficiile jocurilor de societate pentru copii, dar puzzle-urile aduc ceva în plus, te ajută să dezvolți îndemânarea copilului și totodată să-i stimulezi evoluția mentală, capacitatea de studiu și puterea de concentrare.

Puzzle-urile din lemn reprezintă jucării educative pe care copiii le îndrăgesc încă din prima clipă, deoarece sunt deosebite față de celelalte jocuri din plastic, hârtie sau metal, cu care sunt obișnuiți.

Diversitatea modelelor de puzzle-uri din lemn contribuie la dezvoltarea creativității copiilor, le îmbunătățește memoria și stimulează abilitățile de rezolvare a problemelor.

Exercițiile cognitive pe care le rezolvă cei mici în timpul identificării și asamblării pieselor de la un puzzle din lemn echivalează cu problemele de logică și geometrie, implică talent artistic și atenție la detalii. 

Jucând puzzle din lemn, copiii își dezvoltă vederea tridimensională (denumită și percepție în adâncime), deprind abilități de comparare a formelor și dimensiunilor. De aceea importanța jocului în dezvoltarea copiilor trebuie văzută pe termen lung, de la anii de grădiniță și școală pregătitoare, până la gimnaziu și liceu. 

Ca să încurajeze pasiunea celor mici pentru jocuri de construcție tip puzzle, părinții pot completa colecția de jocuri cu machete 3D și seturi de constructie magnetice Magspace, care îi antrenează pe copii pentru a deveni ingineri, arhitecți, designeri sau alte meserii de concepție și proiectare.

machete 3D masini


Cum alegi un puzzle din lemn pentru copii

Ai la dispoziție o gamă largă de jocuri puzzle din lemn pentru copii. Ca să te asiguri că alegi cele mai potrivite modele pentru cei mici, îți prezentăm în continuare câteva criterii și sfaturi pe care să le ai în vedere atunci când cumperi jocuri și cadouri pentru copii.


Tema puzzle-ului din lemn pentru copii

Primul lucru la care să te uiți atunci când vezi puzzle-uri din lemn este tema acelui joc, adică subiectul la care se referă combinația de piese sau obiectul pe care urmează să-l formeze, prin asamblare. Iată care sunt cele mai populare teme de puzzle din lemn:

Puzzle-uri de geografie
Puzzle-uri de geografie
Aceste jocuri educative reprezintă idei excelente de cadouri pentru copii, deoarece le încurajează pasiunea pentru cunoașterea lumii înconjurătoare, îi ajută să călătorească imaginar pe toate meridianele Terrei, să cutreiere mările și oceanele ca niște veritabili exploratori.

Printre titlurile de la Wooden City amintim Puzzle 3D - Harta Lumii, Puzzle 3D - Harta Lumii Color XL, Puzzle 3D - Harta Lumii punctată, Puzzle 3D - Harta Lumii în cuvinte, Puzzle mecanic 3D - Glob pământesc, Set puzzle mecanic 3D - Continente (3 buc), potrivite pentru copii cu vârsta de peste 12 ani.

Aceste puzzle-uri din lemn constituie și un bun material didactic pe care copiii îl pot folosi acasă, ca să învețe mai ușor despre geografie, istorie, științe ale naturii.

Puzzle-uri de biologie

Puzzle-uri de biologie

Tot din categoria jocurilor educative pentru vârste școlare sunt și cele de tip Puzzle 3D - Harta Lumii cu animale. Copiii învață care sunt cele mai importante viețuitoare de pe fiecare continent. Cu aceste jocuri de puzzle, cei mici rețin mai repede și mai ușor numele animalelor, detalii despre cum arată și unde pot fi găsite.

Puzzle-uri de construcție clădiri și mecanisme
 
Puzzle-uri de construcție clădiri și mecanisme

Printre cele mai apreciate jocuri de puzzle din lemn sunt cele care reprezintă mecanisme complicate, pe care copiii le asamblează după ore întregi de atenție și migală.

Wooden City are în ofertă jocuri precum Puzzle mecanic 3D - Carusel, Puzzle mecanic 3D - Moara de vânt, Puzzle mecanic 3D - Tablou kinetic, Puzzle mecanic 3D - Cutie misterioasă, Puzzle mecanic 3D - Seif și multe alte jocuri de asamblat clădiri, obiecte și aparate.

Puzzle-uri cu ceasuri și pendule
Puzzle-uri cu ceasuri și pendule

În mod tradițional, puzzle-urile din lemn reprezintă mecanisme elaborate, ce reprezintă ceasuri retro și pendule stilizate. Poți alege pentru copii Puzzle mecanic 3D - Ceas magic, Puzzle mecanic 3D - Pendul, Puzzle mecanic 3D - Ceas regal și alte jocuri cu această temă clasică, mereu în tendințe.

Puzzle-uri de construcție vehicule
Puzzle-uri de construcție vehicule

Mașinuțele, trenulețele, bărcile, tramvaiele, camioanele sub formă de jucării sunt preferate de toți copiii, așa că tema vehicule reprezintă un succes și în ceea ce privește puzzle-urile din lemn.

Poți alege Puzzle mecanic 3D - Tren Expres cu șine, Puzzle mecanic 3D - Сafé racer, Puzzle mecanic 3D - Elicopter, Set puzzle mecanic 3D - Barci (3 buc), Puzzle mecanic 3D - Monster Truck 2 și multe alte modele de mașini retro, moderne sau chiar SF.

Puzzle-uri cu jocuri de perspicacitate
Puzzle-uri cu jocuri de perspicacitate

Jocurile de perspicacitate reprezintă o temă de puzzle care combină îndemânarea și logica. Poți să oferi copiilor mai mult decât un joc de asamblare, pentru că se vor bucura de fiecare dată să-și provoace prietenii la întrecere, cu ajutorul unui  Puzzle 3D - Mini joc Șah și Dame, Puzzle 3D - Mini joc Șarpele sau Puzzle 3D - Mini joc Table.


Nivelul de complexitate al puzzle-ului din lemn pentru copii

Un important criteriu de selecție pentru puzzle-uri din lemn îl reprezintă nivelul de dificultate. Acesta este trecut pe cutia jocului, la mențiunile despre vârsta minimă pe care trebuie s-o aibă cei mici ca să poată asambla piesele și să se joace cu puzzle-urile pe care le-au construit.

Există posibilitatea adăugării de extensii la jocuri de puzzle mai simple, pentru a le păstra interesante și peste câțiva ani, când copiii învață lucruri noi și pot trece la un nivel de complexitate mai ridicat. 


Materialul din care este făcut  puzzle-ului din lemn pentru copii

Calitatea pieselor ce compun un puzzle din lemn este importantă, deoarece copiii trebuie să se joace în siguranță, fără riscul de a se lovi sau a inhala substanțe nocive.

Puzzle-urile din lemn de la Wooden City sunt produse în Polonia, la Wrocław și conțin piese confecționate din lemn de mesteacăn certificat, iar fiecare model este proiectat și realizat până la cel mai mic detaliu. Prelucrarea cu ajutorul laserului asigură  finisaje impecabile, fără așchii ori alte denivelări de suprafețe sau muchii.

Ia în considerare beneficiile puzzle-urilor pentru dezvoltarea copiilor și oferă-le jocuri de puzzle din lemn, pe baza sugestiilor prezentate. Puzzle-urile pot fi chiar jocuri de petrecere, căci îi strâng pe cei mici în jurul pieselor buclucașe și-i ajută să comunice mai ușor, să se împrietenească și să construiască împreună machete de lemn spectaculoase.
 

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!