• Intra in cont
  • 021.555.3304
  • Favorite
  • 0 0

Testează-ți îndemânarea cu aceste 4 jocuri de perspicacitate

Testează-ți îndemânarea cu aceste 4 jocuri de perspicacitate

„Cubul lui Rubik” este un joc problemă de tip puzzle inventat în 1974 de către sculptorul și profesorul de arhitectură maghiar Ernő Rubik. Deși inventatorul său l-a numit inițial „Cubul Magic”, a fost redenumit „Cubul lui Rubik” de compania Ideal Toys în 1980 când a și câștigat premiul special „Cel mai bun joc problemă” la Jocul Anului în Germania. Este printre cele mai de succes jocuri de perspicacitate, fiind și cea mai bine vândută jucărie din lume, cu peste 300.000.000 de cuburi vândute până în 2005.

Cubul Rubik este un cub care are pe fiecare față, este 9 etichete colorate într-una din cele șase culori, în mod tradițional alb, galben, portocaliu, roșu, albastru și verde. Un mecanism de pivoți permite rotirea independentă a fiecărei fețe astfel încât culorile se vor amesteca. Pentru rezolvarea jucăriei, fiecare față trebuie adusă la o singură culoare.

Există foarte multe variante de astfel de jocuri de perspicacitate, produse pe scară largă, printre cele mai răspândite fiind puzzle-urile cubice 2x2x2 până la 11x11x11. Pe lângă acestea, cubul Rubik a inspirat o întreagă categorie de jocuri similare care au devenit cunoscute sub denumirea de „puzzle-uri mecanice”. Toate sunt jocuri de perspicacitate și dintre acestea fac parte cuburile de diferite dimensiuni menționate mai sus, precum și alte forme geometrice, cum ar fi tetraedrul, piramida (Pyraminx), octaedrul, dodecaedrul sau icosaedrul.

Un cub standard are latura de 5,7 cm în varianta clasică. Pătratul central de pe fiecare față are o singură culoare, iar acestea sunt fixate de un mecanism central. Ele furnizează structura pe care sunt montate celelalte piese și în jurul căreia se rotesc. Astfel, există douăzeci și una de piese, o piesă centrală ce constă din trei axe intersectate ce susțin șase pătrate centrale, permițându-le să se rotească, și douăzeci de piese de plastic mai mici care se montează pe ea pentru a forma jocul asamblat.

După 1984 popularitatea cubului a intrat într-un constant declin pentru aproape 20 de ani, până în 2003. Odată cu răspândirea Internetului au apărut metode de rezolvare publice, site-uri și comunități care au început să dezvolte din nou acest hobby. Astfel a apărut World Cube Association - Asociația Mondială a Cubului, care reglementează toate competițiile de acest gen, fondată de Ron van Bruchem.

Timp de 30 de ani, ideea de a crea un cub mai mare de 5 straturi a fost doar o gândire dorită; o simulare computerizată pe un ecran. Tehnologia unificată V-Cube a deschis noi orizonturi pentru concepte inovatoare. Straturi nelimitate, cuburi durabile cu mai multe opțiuni, imagini fără margini care prezintă o lume de subiecte de interes special, sunt doar câteva dintre inovațiile de care vă bucurați cu V-Cube. CleVerCube, care este un cub „deștept”, este distractiv, incredibil de provocator și oferă satisfacție nesfârșită fiecărui utilizator.

Descoperă plăcerea unor jocuri de perspicacitate care să îți încerci tehnica de potrivire a culorilor cubului cu acest V-Cube 2. Această versiune de cub este recomandată jucătorilor începători, care vor să învețe bazele jocului și să deprindă tehnica de joc. Cu acest tip de cub, jucătorul va deprinde destul de ușor strategia de obținere a câte unei singure culori pe fiecare față a cubului. V-Cube 2 este cel mai mic membru al familiei V-Cube, are fațete multicolore, două straturi și se rotește foarte fin. Cubul este foarte rezistent și de calitate superioară, creat pe baza tehnologiei V-Cube, un sistem de construcție revoluționar. Cubul conține 26 alte cuburi mici, 8 dintre ele fiind colțurile cubului, iar celelalte formează o cruce solidă care asigură rotația lor independentă in jurul axei. V-Cube 2, un model de cub 2 x 2, cântărește numai 74g și are aproximativ 3.7 milioane de combinații posibile. Distrează-te cu V-Cube 2 și dezvoltă-ți strategia de potrivire a culorilor pe fața cubului. Cubul poate fi folosit și pentru competiții.

      • V-Cube 3 Bombat

Încearcă un model de cub 3 x 3 x 3 cu o forma rotunjită, numit bombat sau tip pernă, de mare viteză, din familia jocuri de perspicacitate. Versiunea bombată a V-Cube 3 conferă cubului un aspect deosebit și o rotire ergonomică, care îți va pune în evidență rapiditatea și îndemânarea cu care poți potrivi culorile cubului. V-Cube 3 Bombat este creat pe baza sistemului revoluționar V-Cube, fiind de calitate superioară, cu fațete multicolore, foarte rezistent și cu o rotație foarte fină și precisă. Acest model de cub este potrivit chiar și pentru competiții. Cubul are aproximativ 4,32 x 1019 de combinații posibile și cântărește doar 98g. Antrenează-ți mintea și distrează-te rezolvând acest cub.

Tehnologia V-Cube a făcut posibilă construirea unor jocuri de perspicacitate, sub formă de cuburi cu un număr nelimitat de straturi și cu o rotire fină și precisă. V-Cube 5 este format din cinci straturi, este multicolor și potrivit pentru concursuri. Cubul cântărește doar 200 de grame și are aproximativ 1,83 x 1074 de combinații posibile. Acest model este format din 98 cuburi mai mici și o cruce solidă care asigură rotația lor independentă în jurul axei. V-Cube 5 se remarcă prin rotirea fină și durabilitate, rezistând cu succes chiar și în mâinile celor mai rapizi jucători. Încearcă acest model de cub pentru a te bucura de rezolvarea unei provocări complexe și de dezvoltarea abilităților și strategiei pentru potrivirea cât mai rapidă a culorilor pe fețele cubului.

Cub Puzzle Jelly Belly

Antrenează-ți mintea rezolvând un cub 4 x 4 x 4 cu un design... dulce. Dacă îți place să rezolvi cuburi, dar să și savurezi tot felul de bomboane și jeleuri, cubul puzzle Jelly Belly îmbină perfect cele doua pasiuni ale tale. Jeleurile desenate pe fiecare fațetă a cubului te vor ajuta să te orientezi în rezolvarea cât mai rapidă a acestuia. Urmărește culorile și jeleurile cubului și demonstrează-ți istețimea în rezolvarea unui cub ce face parte din jocuri de perspicacitate cu un grad mai mare de dificultate față de cele clasice. Bineînțeles, pe parcursul rezolvării cubului, recomandăm consumul și a câtorva jeleuri fructate. Cel mai probabil, inspirația și rapiditatea în mișcare nu vor întârzia să apară.

 

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!