7 jocuri de societate care dezvoltă latura artistică

7 jocuri de societate care dezvoltă latura artistică

Este binecunoscut faptul că jocurile dezvoltă creativitatea, de aceea sunt recomandate pentru evoluția mentală și emoțională a copiilor, pentru destindere și relaxare la orice vârstă. 

Când vine vorba despre jocuri pentru copii, beneficii sunt multe, de aceea se și spune că cei mici explorează lumea din jurul lor prin joacă, imagini și sunete, nuanțe și culori.

Iată care sunt cele mai interesante jocuri de societate care dezvoltă latura artistică a copiilor și îi ajută pe cei mari să-și regăsească resursele de creativitate și naturalețe.


Mandala Stones

Mandala Stones

Mandala Stones este un joc de societate bazat pe armonie și frumusețe, în care formele și culorile se împletesc în adevărate opere de artă. Pe lângă desenele frumoase pe care le compun pietrele puse de jucători pe tablă, scopul întrecerii este acumularea de puncte.

Câștigă cel care știe să urmărească obiectivele înscrise pe cartonașe și pregătește inteligent mutările. Acest “șah artistic” este îndrăgit de toată lumea, de aceea se recomandă ca joc de societate pentru familie, util atât pentru relaxare, cât și ca material educativ.


Dixit Odyssey

Dixit Odyssey

Din gama de jocuri clasice pentru toate vârstele, Dixit se remarcă prin frumusețea ilustrațiilor și valoarea artistică a temelor. Cei mici învață să interpreteze imaginile cu personaje fantastice, să creeze povești și conexiuni, își dezvoltă creativitatea și talentul de naratori.

Pentru adulți, acest joc de societate reprezintă un prilej minunat să-și exprime latura artistică și să relaxeze alături de prieteni și familie. Dixit Odyssey are mai multe cartonașe decât varianta standard și oferă mai multă distracție în compania enigmelor create de Povestitori.  


Artbox (EN)

Artbox (EN)

Sunt multe jocuri amuzante pentru adulți, dar Artbox reușește să scoată la iveală talentele ascunse ale fiecărui jucător. Prin ilustrarea cât mai clară a cuvintelor de pe cartonașe, cu ajutorul formelor geometrice primite, participanții creează adevărate opere de artă.

Zarurile sunt aruncate, jucătorii află figurile pentru desene, iar la final trebuie să-și dea seama care este schiță corespunde unui cuvânt sau altuia. Nu-i întotdeauna simplu, dar este mereu distractiv, mai ales că unele contururi sunt de-a dreptul…abstracte!


Duplik    

Duplik

Duplik este un joc de societate în care se desenează repede, se vorbește contra cronometru și câștigă cine reușește să facă cea mai bună schiță, pe baza unor indicii primite în grabă.

Poate fi găsit și ca joc de petrecere, sub numele de Portrayal sau Indentik, dar ideea este aceeași: jucătorii se distrează și desenează, oferă detalii haioase pentru picturile adversarilor. La final toată lumea admiră expoziția ad-hoc de artă modernă, cu ilustrații originale sau caricaturi, în funcție de talentul fiecăruia.


Telestrations: Upside Drawn (EN)  

Telestrations: Upside Drawn (EN)     

Talent la desen, creativitate și spirit de echipă - acestea sunt ingredientele necesare pentru Telestrations: Upside Drawn, un joc amuzant în care artistul ține fix markerul, în timp ce ghidul încearcă să miște tabla, ca să “deseneze” cuvântul primit.

O simplă aruncare de zar și unul dintre coechipieri află de pe cartonașe care este tema desenului. Nu-i poate spune partenerului său despre ce este vorba, dar îl ghidează cum se pricepe mai bine, ca să realizeze împreună o schiță cât mai apropiată de cuvintele sau frazele primite ca probă de joc.

Mysterium

Mysterium

Printre cele mai bune jocuri de societate pentru adulți sunt cele cu mistere, în care jucătorii rezolvă enigme, și jocurile de tip escape, unde au ca obiectiv evadări spectaculoase din situații limită. Un astfel de board game palpitant este Mysterium, care aduce în plus elemente artistice, prin cartonașele foarte frumos ilustrate.

Acțiunea jocului se petrece într-un conac bântuit, unde fantome și mediumuri comunică prin viziuni, pe care încearcă să le descifreze și să afle ce se ascunde în spatele marilor mistere ale casei. 

Untold (EN)     

Untold (EN)

Un joc de familie care dezvoltă latura artistică a copiilor este și Untold, pentru că protagoniștii dau frâu liber creativității și compun scenarii originale, cu ajutorul ghidurilor pentru episoade, la care se adaugă cartonașe cu reacții, rezultate și scene. 

Povestitorii au la dispoziție și jetoane cu întrebări, acțiuni și modificări, așa că  pot să creeze filme ca la Hollywood, cu răsturnări de situații, suspans sau comedie. Untold se bazează pe narațiune colaborativă, ajută la perfecționarea vorbirii în public, a improvizațiilor artistice și a dialogurilor spumoase.

Această selecție de jocuri de societate își găsește locul în geanta cu jocuri de vacanță, jocuri de weekend sau activități pentru timpul liber. Sunt board games diverse, cu rol relaxant și educativ, potrivite pentru toate vârstele. 

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!