Top 10 jocuri de familie pe care trebuie să le încercați

Top 10 jocuri de familie pe care trebuie să le încercați

Când îți amintești de copilărie, momentele de joacă și distracție sunt primele care îți vin în minte, iar acum poți să le retrăiești împreună cu cei dragi, de la pitic la bunic. Îți prezentăm în continuare 10 sugestii de jocuri de familie, ca să petreci seri agreabile, zile de weekend pline de veselie, clipe de neuitat cu prilejul sărbătorilor și în vacanțe:
 

Cronicile Crimei (RO) – Joc de investigație interactiv

Cronicile Crimei (RO) – Joc de investigație interactiv

Cronicile Crimei este un joc cooperativ de investigații criminalistice care te introduce într-o lume a criminaliștilor de top și te provoacă să rezolvi cazuri misterioase. Găsirea dovezilor și identificarea motivelor reprezintă cheia închiderii suspectului în spatele gratiilor. 

Descoperă indiciile ascunse la locul faptei și găsește rapid criminalul astfel încât să nu mai facă alte victime. Povestea progresează pe măsură ce aduni dovezi și interoghezi suspecții, iar prin fiecare acțiune pe care o realizezi, influențezi rezultatul jocului.

Cronicile Crimei necesită folosirea unei aplicații mobile gratuite, numită Chronicles of Crime, pe care o poți descărca din Apple App Store sau din Google Play. Jocul de societate Cronicile Crimei se poate juca doar cu această aplicație mobilă și reprezintă o distracție pentru toată familia.
 

Tension (RO)

 

Tension (RO)

Dacă îți plac jocurile contra cronometru și crezi că poți numi câte 10 exemple din diverse categorii în 60 de secunde, distrează-te cu jocuri pentru familie precum Tension, jocul celor 10 răspunsuri. Spre exemplu trebuie să numești în 60 de secunde „10 Produse din lapte” sau „10 Sporturi de iarnă”. 

Pentru a juca este nevoie de 2 echipe de jucători și multă energie pentru a ghici cât mai repede și cât mai multe exemple corecte, ajungând pe primul loc cu pionul în mijlocul tablei de joc. Pe tabla de joc sunt 2 tipuri de căsuțe speciale, căsuțe „vârtej” care dublează punctele obținute de echipă în runda anterioară, înaintând rapid pe tabla de joc și căsuțe „licitație” pe care când ajungi trebuie să pariezi numărul de termeni pe care crezi că-l va ghici echipa. În funcție de rezultat echipa va muta pionul înainte sau înapoi pe tabla de joc.

Tension este un joc de familie care îi va distra pe cei mari și pe cei mici deopotrivă, pentru a petrece împreună timp de calitate și reprezintă o bună metodă de învățare prin joc, deoarece stimulează creativitatea și spiritul de echipă. 
 

221B Baker Street – Sherlock Holmes (RO)

221B Baker Street – Sherlock Holmes (RO)


Unul dintre cele mai apreciate jocuri de societate, acest board game reprezintă o întâlnire antrenantă cu celebrul detectiv englez. Este ușor de învățat cum se joacă 221B Baker Street – Sherlock Holmes, așa că îl poți pune pe lista de jocuri de familie în casă, pentru ore bune de distracție, când vremea de afară nu este prietenoasă.

Sherlock Holmes are de rezolvat 75 de cazuri în 14 locații. Se recomandă parcurgerea în ordine a cazurilor. Fiecare jucător, în tura sa, va da cu zarul și va muta pionul conform numerelor de pe zar pentru a ajunge într-o locație. Jocul va fi continuat în acest fel până când jucătorul va strânge suficiente indicii pentru a răspunde la întrebările cazului. 

Odată ce un jucător consideră că știe răspunsurile la întrebările cazului, va face mutările potrivite pe tabla de joc astfel încât să ajungă înapoi la Strada Baker nr. 221B și va anunța soluția, iar dacă aceasta este corectă, va fi declarat câștigător. Dacă nu este corectă, jucătorul va ieși din joc, iar ceilalți vor continua jocul până când unul dintre ei va găsi răspunsurile corecte.
 

Cameleonul (RO)

Cameleonul (RO)

Acest joc de familie constă în aflarea unui „cuvântul secret” atunci când joci rolul Cameleonului sau să descoperi cine este Cameleonul, și să-ți dai seama cine este jucătorul care încearcă să ghicească. 

Este un board game cu cartonașe, iar după împărțirea lor, cel ce are cartonașul Cameleon trebuie să nu se dea de gol. Se alege un Dealer care întoarce un cartonaș Categorie și aruncă zarurile. Rezultatul zarurilor indică o coordonată secretă de pe cartonașul Cod din mâna jucătorilor, localizând cuvântul secret pe cartonașul Categorie. 

În funcție de cuvântul secret, fiecare jucător trebuie să spună, pe rând, câte un alt cuvânt legat de acesta, fără a fi prea evident sau, dimpotrivă, prea ambiguu. Apoi, jucătorii încep să dezbată cu privire la identitatea Cameleonului. După câteva minute de dezbatere, se indică cu degetul persoana despre care credeți că joacă rolul Cameleonului. Jucătorul cu cele mai multe voturi întoarce cartonașul.
 

Campionii distracției (RO)

Campionii distracției (RO)

Campionii distracției este un joc de familie potrivit atât pentru copii, cât și pentru adulți, și măsoară nivelul de încredere în propriile forțe în fața provocărilor trăsnite care apar în jurul tău. 

Scopul jocului este de a strânge cât mai multe puncte pariind pe abilitățile tale de a îndeplini cu succes o serie de provocări ridicole, folosindu-te de o serie de obiecte alese, aparent, la întâmplare. Toți jucătorii vor trece prin aceleași provocări, așa că trebuie să te pregătești pentru o competiție pe cinste. Acest joc de petrecere distractiv și alert, garantează că te vei simți foarte bine și vei râde cu gura până la urechi, alături de toți membrii familiei.
 

Monopoly - România (RO)         

Monopoly - România (RO)

O sugestie excelentă pentru board games în familie este Monopoly - România, care combină farmecul jocului clasic de Monopoly cu informații și imagini despre geografie și istorie, tradiții și cultură. Copiii au ocazia să învețe lucruri noi, iar adulții au prilejul să-și amintească frumusețile patriei și să afle detalii inedite despre locuri faimoase din toate regiunile țării.

În această versiune de Monopoly, proprietățile de pe tabla de joc sunt locuri, clădiri și atracții din România. Cumpără cele mai îndrăgite obiective turistice, trasee minunate pentru drumeții, aventurează-te printre vietăți mitologice din folclorul românesc, câștigă premii din domeniul cultural, culinar ș.a.

Toți membrii familiei știu regulile de Monopoly, dar vor fi surprinși de farmecul și amuzamentul acestui scenariu nou, care este interesant și instructiv deopotrivă. Vă veți simți ca și cum ați fi plecat cu mic, cu mare, la drumeție prin țară, într-un concediu în familie.
 

Ticket to Ride (RO)             

Ticket to Ride (RO)

Călătorește pe continentul nord-american pe rutele feroviare inspirate din romanul clasic al lui Jules Vernes, “Ocolul pământului în 80 de zile”. Acest board game este unul dintre cele mai îndrăgite jocuri educative pentru copii, iar adulții vor fi și ei încântați să-și reamintească de aventurile lui Phileas Fogg și Passepartout .

La Ticket to Ride (RO) toată familia va aduna cartonașe cu vagoane de tren de diverse culori, iar fiecare dintre voi va încerca să realizeze rute feroviare între orașe, conform biletelor de destinație de pe cărțile de joc, cu ajutorul pieselor vagoane. Cu cat o ruta va fi mai lungă, cu atât veți obține mai multe puncte. 

Regulile pentru acest board game de strategie sunt simple, așa că cei mici le vor învăța ușor, pentru o distracție pe cinste!
 

Dixit (RO)

Dixit (RO)

Un joc de familie care dezvoltă creativitatea și pune la încercare imaginația tuturor, Dixit se numără printre acele board games în care o imagine face cât 1000 de cuvinte, iar fiecare cartonaș are câte o ilustrație interesantă, pe care fiecare jucător are ocazia să o interpreteze așa cum dorește.

Se împart câte 6 cartonașe fiecărui jucător, iar pe rând fiecare va avea rolul de Povestitor, și va da indicii despre unul dintre cartonașe, iar ceilalți jucători vor încerca să ghicească despre ce cartonaș este vorba, după ce se vor etala toate imaginile pe masa de joc.. 

Regulile sunt foarte simple, așa că este un joc potrivit pentru copii, mai ales că dezvoltă creativitatea și ajută la exprimarea liberă a opiniilor, într-o manieră originală și artistică.
 

Exploding Kittens (RO)

Exploding Kittens (RO)

Petrecerile în familie vor fi pline de veselie și suspans cu acest board game pentru toate vârstele. Exploding Kittens (RO) este un joc strategic de cărți, în care jucătorii încearcă să rămână activi în joc, prin evitarea efectelor de pe cartonașele cu pisica explozivă.

Se joacă rapid, este nevoie de prezență de spirit și de un pic de noroc în a găsi cartonașele care te pot apăra de periculoasele feline (Dezamorsare, Indicatorul cu laser, Scărpinări pe burtă, Sandvișuri cu iarba mâței). Jucătorii au la dispoziție diverse scheme și strategii ca să scape de eliminare și să-i pună în încurcătură pe adversari. Alege Exploding Kittens ca să te distrezi cu unul dintre cele mai spectaculoase  jocuri de jucat în casă, alături de familie și prieteni.
 

Lumea viselor (RO)

Lumea viselor (RO)

Lumea Viselor (RO) este un joc de familie în care te lași îndrumat de ceilalți jucători ca să ghicești cuvinte cu ochii închiși și să-ți povestești visul pe baza acestora. Fiecare jucător va interpreta, pe rând, rolul Visătorului, iar ceilalți jucători vor fi Spiritele Viselor: Zâne, Spiriduși, Vrăjitori, fiecare cu “misiuni” diferite.

Copiii vor fi încântați de atmosfera de basm din acest joc de societate, iar scenariile pentru timp de noapte și timp de zi transformă Lumea Viselor într-o poveste pe care jucătorii o scriu împreună, pe măsură ce înaintează în desfășurarea jocului. 

Alege jocuri de familie dintre sugestiile prezentate și petrece timpul liber împreună cu cei dragi,  într-o atmosferă veselă, creativă și competitivă. Cei mici își vor dezvolta astfel creativitatea, spiritul de învingători, abilitățile de comunicare. Iar cei mari se vor destinde, uitând de stresul zilnic, și vor redeveni copii, măcar pentru câteva ore.
 

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!