• Intra in cont
  • 021.555.3304
  • Favorite
  • 0 0

Jocuri de Familie: Top 5 Jocuri pe care le Poți Juca Alături de Copiii Tăi

Jocuri de Familie: Top 5 Jocuri pe care le Poți Juca Alături de Copiii Tăi

Există jocuri de familie pentru a fi jucate „în familie”. Astfel, părinți și copii ne distrăm împreună, petrecem mai mult timp împreună și toate acestea pentru a dezvolta aptitudini noi celor mici, de la motricitate la comunicare, încredere sau strategie. Gameology.ro a pregătit o listă de jocuri de familie pentru copii mai mari, +8, prin care să vă cunoașteți mai bine capacitatea de comunicare între voi.

Este un joc de familie, din seria Brain Box, pe care merită să-l joci împreună cu cei mici, pentru a-i ajuta să învețe concepte și noțiuni de matematică mult mai ușor. Este un joc ușor de înțeles, educativ și distractiv. Se poate juca în minimum 2 jucători, maximum 6, dar poate fi jucat și în varianta solo.

Jocul conține 55 de cartonașe, o clepsidră de 10 secunde, un zar numerotat de la 1 la 8.

Fiecare cartonaș este inscripționat față – verso, pe față fiind câte o noțiune de matematică și diferite ilustrații reprezentative, iar pe verso având o serie de 8 întrebări despre elementele de pe fața cartonașului. Scopul jucătorilor este de a aduna cât mai multe cartonașe după 10 minute de joc, răspunzând la întrebările de pe verso-ul cartonașelor, pe baza informațiilor de pe fața acestora.

Este un joc ce a fost dezvoltat împreună cu un profesor de școală primară și poate fi folosit atât de părinți împreună cu copii, cât și de cadrele didactice împreună cu elevii.

Cum se joacă varianta pentru minim 2 jucători: cel mai tânăr jucător începe jocul extrăgând un cartonaș din cutie, întoarce clepsidra și analizează informațiile de pe fața cartonașului pentru 10 sau 20 secunde. Apoi înmânează cartonașul jucătorului din stânga sa și aruncă zarul. Rezultatul zarului indică numărul întrebării pe care o va citi de pe cartonaș, al doilea jucător. Dacă răspunsul este corect, jucătorul păstrează cartonașul. Dacă răspunsul este greșit cartonașul se pune înapoi în cutie, iar jocul continuă cu următorul jucător. Este desemnat câștigător jucătorul care acumulează cele mai multe cartonașe după 10 minute de joc.

Din seria BrainBox există și variante despre Animale, orașele lumii, Să învățăm engleză și altele.

Ligretto Verde face parte dintr-o serie de jocuri Ligretto, în 3 culori diferite, albastru, roșu și verde. Fiecare dintre aceste jocuri necesită 2-4 jucători. Combinând două jocuri, Ligretto poate fi jucat în maxim 8 persoane, iar combinând toate cele 3 jocuri, Ligretto poate fi jucat chiar și de 12 persoane.

Ligretto Verde este un joc rapid de cărți, în care jucătorii trebuie să formeze teancuri de cărți în ordine crescătoare, de la 1 la 10, și de aceeași culoare.

Jocul conține 160 de cartonașe.

Cele 160 de cartonașe sunt împărțite în câte 4 pachete a câte 40 de cartonașe, câte un pachet pentru fiecare jucător. Fiecare pachet are un model diferit pe verso, pentru diferențierea jucătorilor. Fiecare cartonaș conține o cifră de la 1 la 10 și poate fi de culoare roșie, verde, galbenă sau albastră.

Cum se joacă: fiecare jucător primește câte un pachet de 40 de cartonașe. Fiecare jucător așază în dreptul său, cu fața în sus, 3 cărți și un teanc de 10 cartonașe, denumit teanc „Ligretto”. Restul cartonașelor din pachet vor fi ținute în mână de jucător, cu fața în jos. La comanda „Start”, toți jucătorii încep să formeze serii de cărți în ordine crescătoare și de aceeași culoare în centrul mesei, de la 1 la 10. Primul jucător care epuizează toate cele 10 cartonașe din teanc, striga „Ligretto”, iar jocul se oprește. Se calculează punctajele. Cărțile din mijlocul mesei valorează câte 1 punct, iar cele rămase în teancul „Ligretto” scad câte 2 puncte. Jucătorul câștigător este cel care a adunat primul 75 de puncte.

Viteza de reacție și atenția la cărțile oponenților sunt abilitățile de care orice jucător de Ligretto va avea nevoie pentru a ieși învingător. Încearcă Ligretto alături de familie și prieteni.

  • Tension – Jocul celor 10 răspunsuri

Îți plac competițiile contracronometru? Crezi că este ușor să numești câte 10 exemple din diverse categorii în 60 de secunde? Testează-ți cunoștințele și viteza de reacție cu jocul Tension.

În cutia jocului Tension vei găsi 1 tablă de joc, 4 pachete de cartonașe, din care 2 sunt mov și 2 portocalii, 2 pioni, 1 suport cartonașe pentru verificarea soluțiilor, 1 clepsidră.

Pentru a vă juca aveți nevoie de 2 echipe de jucători și de multă energie pentru a ghici cât mai repede cei 10 termeni de pe fiecare cartonaș. Echipa câștigătoare este cea care va da cele mai multe exemple corecte, ajungând prima cu pionul corespondent în mijlocul tablei de joc.

Cartonașele Tension sunt inscripționate față-verso, iar pe fiecare parte a cartonașelor regăsiți câte un domeniu și 10 termeni din domeniul respectiv.

Pentru a începe jocul se împart jucătorii în două echipe și se desemnează căpitanii de echipă. Rolul căpitanului este să extragă cartonașele, să citească domeniul și să contorizeze răspunsurile corecte pentru echipa adversă. Se aleg 2 pachete de cartonașe, de culori diferite, se amestecă separat și se așează cu fața în jos lângă tabla de joc. Asigurați-vă că toate butoanele gri ale suportului de cartonașe pentru verificarea soluțiilor sunt orientate spre dreapta. Pionii sunt așezați pe „START”

Cum se joacă: jocul este început de echipa nr.1 în care se află cel mai tânăr jucător. Căpitanul echipei nr.2 va extrage un cartonaș din unul din cele două pachete și îl va plasa pe suportul pentru verificarea soluțiilor, fără ca ceilalți jucători să vadă domeniul și cei 10 termeni după acest cartonaș. Apoi, căpitanul va anunța domeniul și va întoarce clepsidra. Echipa nr.1 va încerca să ghicească, în 60 de secunde, cei 10 termeni de pe cartonaș, iar căpitanul Echipei nr.2 va contoriza răspunsurile corecte, mutând butoanele de pe suportul pentru verificarea soluțiilor spre stânga. După scurgerea timpului, echipa nr.1 va muta pionul pe tabla de joc cu un număr de căsuțe egal cu numărul de răspunsuri corecte. Cartonașul folosit se va plasa la baza pachetului din care a fost extras. Căpitanul echipei nr.1 va reseta butoanele suportului pentru verificarea soluțiilor, va extrage un cartonaș, va anunța domeniul, jocul continuând în același mod și pentru echipa nr.2, precum a jucat și echipa nr.1. În tururile următoare, culorile cartonașelor vor fi dictate de culorile spațiilor pe care ajung echipele pe tabla de joc, fie portocalii, fie mov. Jocul continuă cu alternarea echipelor, până când una dintre ele ajunge cu pionul în mijlocul tablei de joc, pe căsuța „FINAL”, aceasta fiind desemnată câștigătoare.

Pe tabla de joc există 2 tipuri de căsuțe speciale, căsuțele „vârtej” și „licitație”. Căsuțele „vârtej” dublează punctele obținute de echipă în runda anterioară, înaintând rapid pe tabla de joc. Echipa care ajunge pe una dintre căsuțele „licitație” va fi nevoită să parieze numărul de termeni pe care crede că îl va putea ghici. În funcție de rezultat, echipa își va muta pionul înainte sau înapoi pe tabla de joc.

AXIO Rota a fost lansat în 2019 și este un joc de strategie foarte ingenios, perfect pentru a fi jucat în familie sau cu prietenii. Jocul AXIO Rota testează și dezvoltă gândirea strategică și capacitatea de adaptare. Cu fiecare nou cartonaș plasat de către oponenți sau ture duble, jucătorii descoperă noi oportunități de a obține cât mai multe puncte pentru fiecare simbol colorat. AXIO Rota rămâne la fel de captivant și distractiv atât pentru jucătorii începători, cât și pentru cei de nivel avansat.

Jocul conține 60 de cartonașe de joc cu simboluri și culori diferite, 4 table de punctaj, 20 cuburi de punctaj, câte 5 de culori diferite, verde, portocaliu, albastru, roșu și mov.

Cum se joacă: Amestecați cartonașele de joc și așezați pe masa de joc 4 cartonașe cu fața în sus, în formă de pătrat. Fiecare jucător va primi o tablă de punctaj, 5 cuburi de culori diferite și 12 cartonașe, așezate în teanc cu fața în jos, restul de cartonașe se vor așeza tot ca teanc, cu fața în jos, în mijloc. Pe rând, fiecare jucător va adăuga câte un cartonaș pe masă, pentru a obține cercuri negre. Pentru simbolurile colorate care se potrivesc cu cele din cartonașele expuse, jucătorii primesc puncte pe care le marchează pe tabla de punctaj prin mutarea cuburilor colorate. Jocul continuă până când toți jucătorii termină cartonașele din teancurile lor, marcând încheierea jocului. Jucătorii își calculează punctele luând în calcul doar culoarea cu cel mai mic scor, jucătorul câștigător fiind cel care a obținut cel mai mare număr de puncte pentru culoarea respectivă.

Othello este un joc de societate perfect pentru persoanele pasionate de jocuri clasice, care doresc să își testeze și exerseze gândirea strategică și abilitățile de adaptare. Othello, cunoscut și sub numele de Reversi, este un joc clasic de strategie în care jucătorul trebuie să obțină pe tabla de joc mai multe piese decât ale adversarului. Othello are reguli simple, este ușor de învățat, dar greu de stăpânit.

Jocul conține 1 tabla de joc și 64 de discuri cu două fețe, albă și neagră. Se joacă în doi jucători.

Cum se joacă: se împart discurile în mod egal, câte 32 pentru fiecare jucător și se așează în suport. Fiecare jucător reprezintă o culoare și jocul începe prin așezarea pe tablă a câte două piese în mijloc.

Pe rând fiecare jucător va plasa câte o piesă pe tablă. Se poate plasa o piesă doar dacă prinzi o piesă adversă între două proprii. Piesa flancată va primi culoarea pieselor tale. Flancarea se face doar pe verticală, orizontală sau diagonală. Se pot flanca piese ale adversarului pe mai multe direcții. Jocul se încheie când toată tabla de joc este ocupată sau jucătorii nu mai au unde să plaseze o nouă piesă. Câștigătorul este cel ce are pe tabla de joc mai multe piese de culoarea sa.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!