Jocuri de jucat în grup: 5 cele mai bune jocuri Trivia

Jocuri de jucat în grup: 5 cele mai bune jocuri Trivia
Printre cele mai antrenante jocuri de jucat în grup sunt cele de tip trivia, care pun la încercare viteza de reacție, cultura generală, capacitatea de a face conexiuni între diferite domenii și nu în ultimul rând spiritul de echipă. Iată care sunt caracteristicile acestor board games și câteva exemple de jocuri trivia pentru distracție cu prietenii.
 

Ce sunt jocurile Trivia?

În colecția vastă de jocuri de societate, o categorie aparte o reprezintă acele board games ce au structura unui concurs de cultură generală, bazat pe întrebări și răspunsuri din diferite domenii. Datorită acestei particularități, ele au primit numele de trivia, folosit pentru show-urile televizate și întrecerile școlare de tip Q&A.

Sunt jocuri de jucat cu prietenii în casă, la întâlniri de weekend sau la petreceri, deoarece sunt amuzante, au un ritm rapid care înveselește atmosfera și reprezintă un mod agreabil de-a învăța lucruri noi și de-a afla detalii inedite despre lumea din jur. Jocurile trivia sunt și o metodă eficientă de învățare pentru cei mici, care își îmbogățesc cultura generală jucându-se cu cei din familie.
 

Cele mai bune jocuri Trivia de jucat în grup

Iată care sunt cele mai bune board games trivia, pe care să le încerci alături de familie și prieteni:
 

Geek Out! Disney (EN)

Geek Out! Disney (EN)
 • Descriere joc: este un joc trivia de petrecere, ce testează cunoștințele despre personajele de desene animate, atât ale celor mici, cât și ale celor mari, deoarece sunt filme simpatice și optimiste, pentru toate vârstele. Este potrivit pentru colecția de jocuri de familie, dar îi stă bine și pe lista de jocuri pentru petreceri de copii. Sunt 120 de cartonașe cu câte 5 întrebări fiecare, din animații Disney și Pixar, plus categorii Acțiune Live, Muzică și Diverse. Fiecare jucător dă cu zarul și citește de pe cartonaș întrebarea din categoria indicată de zar. Apoi, fiecare jucător pariază pe răspunsurile pe care le poate da la  întrebarea respectivă și astfel înaintează  pe tabla de joc.
 • Detalii tehnice: este un joc de jucat în grup, de la 2 jucători până la toată gașca de prieteni. Durata medie este de 30 de minute, instrucțiunile sunt în limba engleză, iar vârsta recomandată este de +10 ani. Fiind un produs licențiat Disney, are o grafică de nota 10 și finisaje de calitate.


Animalele lumii (RO)

Animalele lumii (RO)
 • Descriere joc: este un boardgame pentru copii pe care îl va îndrăgi toată familia, pentru că este o activitate distractivă și educativă, ce hrănește curiozitatea de a afla detalii noi despre lumea animalelor. Are variante cu grade diferite de dificultate, constă în numirea animalelor de pe cartonașe și așezarea lor pe continentul potrivit. Răspunsurile corecte aduc puncte și desemnează câștigătorii.
 • Detalii tehnice: este un joc pentru 2-6 jucători, are o durată de 20-30 de minute, iar instrucțiunile de joc sunt în limba română. Regulamentul este disponibil și online, prin accesarea codului QR de pe cutie. Este unul dintre cele mai apreciate jocuri de grup pentru copii cu vârsta de +8 ani.


Tension (RO)

Tension (RO)
 • Descriere joc: este jocul celor 10 răspunsuri ce trebuie găsite în doar 60 de secunde, așa că are un ritm alert, ce va însufleți atmosfera și va da tonul petrecerii. Se numără printre cele mai apreciate jocuri pentru adolescenți și constă în confruntarea dintre 2 echipe. Fiecare Căpitan extrage câte un cartonaș, citește domeniul scris pe el și numără răspunsurile corecte pe care echipa adversă reușește să le dea în doar un minut. Domeniile sunt diverse, iar regulile jocului adaugă și un strop de suspans prin căsuțele speciale Vârtej (care dublează punctele din runda anterioară) și Licitație (echipa respectivă trebuie să parieze pe numărul de răspunsuri corecte pe care crede că le va reuși în runda următoare). 
 • Detalii tehnice: este un joc pe echipe, pentru jucători cu vârsta de +8 ani, iar instrucțiunile și elementele de joc sunt în limba română. 


WTF? (RO)

WTF? (RO) 
 • Descriere joc: la auzirea unui asemenea nume de boardgame, întrebarea firească este cum se joacă WTF? de se cheamă…chiar așa? Nu vă speriați, este doar unul dintre acele jocuri de societate pentru adulți care declanșează hohote de râs și dă tonul unei petreceri pline de veselie. Este un joc trivia cu întrebări simple doar în aparență, pentru că răspunsurile necesită agerime, prezență de spirit și perspicacitate. Cu ajutorul zarurilor se stabilesc întrebările, iar jucătorul care este la rând trebuie să fie convingător și să răspundă până la scurgerea timpului din clepsidră. Ceilalți jucători pot să accepte sau să conteste cele spuse, iar strategia câștigătoare constă în îndrăzneală și lipsa prejudecăților.
 • Detalii tehnice: este un joc pentru 3-8 jucători cu vârsta de +18 ani, durează 30-40 de minute, iar instrucțiunile și elementele de joc sunt în limba română.
  

 Trivial Pursuit (RO) / (EN)

Trivial Pursuit (RO) / (EN)
 • Descriere joc: cel mai cunoscut joc trivia din lume, Trivial Pursuit este disponibil în zeci de variante, dintre care amintim:
  • Trivial Pursuit Romania (RO) - cu 400 de cartonașe ce conțin întrebări despre România, din 6 categorii: istorie, cultură, știință și natură, geografie, sport și jocuri, contemporan. Pe fiecare cartonaș sunt câte 2 întrebări cu variante de răspuns; 
  •  Trivial Pursuit Harry Potter (RO) - 100 de cartonașe cu câte 6 întrebări și răspunsuri din celebrele cărți și filme din seria Harry Potter, de la Harry Potter și Piatra Filosofală până la întunecatele Harry Potter și Talismanele Morții; 
  • Trivial Pursuit The Beatles (EN) - 600 de întrebări și răspunsuri despre una dintre cele mai mari trupe pop-rock din toate timpurile, ce a încântat generații întregi cu hituri nemuritoare, precum Yesterday, Hey Jude, All You Need is Love, Let it Be, Yellow Submarine și multe altele; 
  • Trivial Pursuit Doctor Who (EN) - 600 de cartonașe cu întrebări și răspunsuri pentru fanii serialului de televiziune Doctor Who, un adevărat Lord al Timpului care călătorește în universuri paralele și-i poartă pe telespectatori în aventuri științifico-fantastice pline de mister;  
  • Trivial Pursuit The Walking Dead - 600 de întrebări și răspunsuri inspirate din benzile desenate The Walking Dead, cu 6 categorii despre personaje și întâmplări pentru fanii seriei cu zombie post-apocaliptici: People, Locations, Events, Issue Number, The Dead, Wild Card;
  • Trivial Pursuit Friends - unul dintre cele mai reușite jocuri despre serialul Friends, cu 100 de cartonașe despre Rachel, Ross, Monica, Chandler, Joey și Phoebe, cei 6 simpatici prieteni care au cucerit o lume întreagă cu întâmplări vesele, glume, gafe și mult umor;
 • Detalii tehnice: aceste jocuri de masă pentru adulți și adolescenți sunt disponibile în limbile română sau engleză, în funcție de tematica fiecărei versiuni. Trebuie verificată vârsta minimă recomandată pentru diferite jocuri Trivial Pursuit, astfel încât toți jucătorii să cunoască domeniile abordate și să se simtă în largul lor în compania prietenilor și a familiei. 
Alege titlurile preferate dintre cele mai bune jocuri de societate de tip trivia, ca să te distrezi într-un mod inteligent și instructiv. Sunt jocuri pentru părinți și copii, așa că poți petrece momente agreabile alături de cei dragi, în serile de weekend când stați acasă, de sărbători, la petreceri sau în vacanță.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!